9 најбољих ЈБосс алата за праћење

Ред Хат нуди два робусна серверска решења: ЈБосс Ентерприсе Апплицатион Платформ (ЈБосс ЕАП) и ВилдФли (раније познат као ЈБосс сервер апликација).

Ако користите један од ових, потребан вам је ЈБосс алат за надгледање да бисте осигурали високу поузданост, кратко време застоја и брже извршење у вашем ЈБосс екосистему. На овај начин можете поуздано да правите, покрећете, примењујете и управљате пословним Јава апликацијама.

ЈБосс ЕАП је платформа заснована на претплати која ради у различитим окружењима, укључујући виртуелна, локална и у облаку (приватна, јавна и хибридна). Испод хаубе користи Видфли пројекат отвореног кода који је спреман за облак који нуди моћно управљање и аутоматизацију.

У овом чланку ћемо проћи кроз најбоље ЈБосс алате за праћење како бисте могли да уживате у неупоредивим перформансама апликација, безбедности и управљању ресурсима.

Хајде да почнемо.

Зашто треба да надгледате ЈБосс?

Неопходно је пратити ЈБосс. Без тога, ваша Јава апликација и инфраструктура могу да пате од лоших перформанси, безбедносних проблема и лошег корисничког искуства.

Редхат препоручује било који алат који може да испита Јава виртуелне машине (ЈВМ). Они препоручују ЈЦонсоле као ЈБосс ЕАП јер укључује унапред конфигурисану скрипту омотача. Поред тога, они такође препоручују ВисуалВМ.

Међутим, ови алати нуде основно праћење ЈВМ процеса који покрива неколико аспеката, укључујући коришћење нити, учитане класе и праћење употребе меморије. Напротив, имате користи од потребе да не конфигуришете (само ако ЈБосс ЕАП и алатка за праћење раде на истој машини). За удаљене уређаје, потребно је да покренете подешавање.

Онда, зашто се уопште трудити са посебним решењем за праћење треће стране?

Па, то је зато што решења независних произвођача нуде боље карактеристике и могућност праћења сваког аспекта ЈБосс екосистема, укључујући његове компоненте и припадајућу инфраструктуру.

Са ЈБосс решењима за праћење, тимови могу проактивно надгледати све ЈБосс ресурсе и осигурати да проблеми са перформансама не утичу на крајње кориснике.

Поред тога, такође морате да узмете у обзир буџет и захтеве праћења.

Карактеристике и могућности ЈБосс алата за праћење

Карактеристике и могућности које ЈБосс алат за праћење треба да тражите укључују следеће:

 • Мора да нуди одговарајуће праћење апликација са праћењем веб апликација.
 • Приступите и ВилдФли и ЈБосс ЕАП подацима.
 • Корелација ресурса система и Јава активности.
 • Алат треба да обезбеди бесплатну пробну верзију тако да можете да је испробате пре куповине.
 • Мора понудити детаљну анализу проблема са перформансама.
 • Вредност за новац.
 • Да би се идентификовали основни проблеми, алатка мора да прави разлику између компликација на нивоу контејнера, на нивоу кода и на нивоу ЈВМ-а.
 • Обезбедите скалабилност да бисте наставили да надгледате новододате сервере и инстанце.
 • Понудите измене администраторима ако одређени ресурси сервера пређу постављени праг.
 • Способност посматрања свих или већине грешака у апликацији како би администратори реаговали на време.

Такође прочитајте: Најбољи софтвер за надгледање отвореног кода за ИТ инфраструктуру

Сада ћемо детаљно истражити ЈБосс алате за праћење.

СоларВиндс сервер и монитор апликација

СоларВиндс Сервер анд Апплицатион Монитор је популаран ЈБосс алат за праћење. Омогућава тимовима да надгледају ЈБосс сервер апликација са видљивошћу која покрива различите здравствене метрике.

  6 корисних начина за брисање апликација на иПхоне-у

Једном инсталиран, аутоматски открива и надгледа ЈБосс и све повезане апликације у окружењу. Такође је довољно паметан да аутоматски постави интелигентне основне линије. Мења администраторе ако се прекорачи критични праг.

Поред тога, омогућава вам да управљате Јава Рунтиме Енвиронментом помоћу шаблона за надгледање који нису у комплету. Ови шаблони вам омогућавају да пратите виталну статистику меморије као што су меморија на чекању, слободна меморија, сакупљање смећа итд.

Кључне карактеристике СоларВиндс сервера и монитора апликација укључују следеће:

 • Пратите доступност сервера
 • Пратите кључне метрике перформанси сервера као што су кашњење, губитак пакета или време одговора
 • Пратите хардверске компоненте и њихове метрике
 • Идентификујте проблеме са више нити и друге метрике везане за ЦПУ
 • Решите проблеме са Јава окружењем због проблема са перформансама
 • Добијте видљивост у реалном времену за ЈБосс услуге и компоненте

Пре куповине алата за надгледање, можете испробати СоларВиндс Сервер и Апплицатион Монитор 30 дана.

МанагеЕнгине

МанагеЕнгине Апплицатионс Манагер (АПМ) је врхунски ЈБосс алат за праћење. И то је поткријепљено његовим десетим узастопним појављивањем у Гартнеровом магичном квадранту у категорији Мониторинг перформанси апликације и уочљивост.

То је апликација спремна за предузећа која ради у локалним (физичким и виртуелним) и цлоуд окружењима. МанагеЕнгине АПМ омогућава тимовима да надгледају сваку ЈБосс компоненту. На пример, можете га користити за надгледање перформанси распоређених веб апликација, кашњења и повезаних компоненти као што су Ентерприсе Јава Беанс (ЕЈБ), Јава виртуелна машина (ЈВМ) итд.

Све у свему, МанагеЕнгине АПМ може да надгледа, открива и решава перформансе мреже и ресурса у вези са инфраструктуром и апликацијама.

Главне карактеристике Менаџера апликација МанагеЕнгине укључују:

 • Надгледајте повезаност базе података и повезане метрике као што су величина скупа ЈДБЦ веза, везе у употреби итд.
 • Користите ЈМКС МБеан операције да повећате величину базе података или поново покрените ЈБосс сервер да бисте решили праг меморије.
 • Решите проблеме са цурења Јава рунтиме меморије, укључујући Јава хеап и нон-хеап меморију.
 • Урадите планирање капацитета сервера и базе података предвиђањем потрошње ресурса кроз праћење КПИ-ја.
 • Сазнајте више о уским грлима и урадите анализу трендова помоћу готових извештаја.

Можете испробати њихову 30-дневну пробну верзију пре куповине.

Аппдинамицс

Аппдинамицс је софтверско-као-услуга (СааС) решење које нуди праћење перформанси апликације у целом стеку. Ради на цлоуд и он-премисе ИТ инфраструктурним окружењима, омогућавајући вам да управљате и надгледате своје ЈБосс окружење.

Изван кутије, Аппдинамицс може да надгледа пословне трансакције које се извршавају на ЈБосс-у. Он аутоматски открива и приказује АппДинамицс Јава агенте на контролној табли чвора без потребе за било каквом конфигурацијом.

Уз то, можете остати у току са свим критичним проблемима у вези. Такође се лако повезује са ЈМКС МБеанс-овима, што помаже у прегледу изложених управљачких беан-ова. Коначно, омогућава вам да надгледате и визуализујете метрику ресурса, укључујући ЦПУ, меморију и диск. На овај начин, администратори могу да обезбеде оптималне перформансе у Јава окружењу.

Кључне карактеристике Аппдинамицс-а укључују:

 • Пружа дубински приказ меморије унутар ЈБосс-а и ЈВМ-а, укључујући информације о прикупљању смећа, хрпу и коришћење меморије у реалном времену.
 • Пружа потпуну видљивост ЈВМ окружења, укључујући својства животне средине и опције покретања.

За разлику од МанагеЕнгине АПМ-а и СоларВиндс сервера и Монитора апликација (САМ), нуди само 15-дневну бесплатну пробну верзију.

  85 најбољих питања и одговора на ВМваре интервјуу

ДинаТраце

ДинаТраце је ЈБосс алат за надгледање заснован на АИ-у. Одликује се у посматрању стека пуног решења, укључујући праћење инфраструктуре, апликација и микросервиса.

Штавише, он визуелизује енд-то-енд ЈБосс сервисни захтев кроз свој ток услуге да би вам дао потпуну слику. Овде можете видети како се извршавају поједине услуге и њихове детаље.

Штавише, може заронити дубоко у употребу ЦПУ-а тако што ће приказати потрошњу ЦПУ-а у планерима, позадинским нитима и другим ЈБосс власничким услугама. Такође, захтева минималну конфигурацију пошто Динатраце аутоматски учи о детаљима архитектуре апликације.

ДинаТраце кључне карактеристике укључују следеће:

 • Добијте метрику учинка, укључујући прилагођену ЈМКС метрику, ЈВМ метрику, све изјаве базе података, метрику сакупљања смећа, стопу обуставе, све захтеве и све зависности.
 • Није потребна ручна конфигурација.
 • Аутоматски открива нове виртуелне машине и почиње да их надгледа одмах након постављања.
 • Приказује мрежне метрике специфичне за процес.

Слично Аппдинамицс-у, он такође нуди 15-дневну бесплатну пробну верзију. Поред тога, они такође нуде флексибилан модел цена за избор између годишњег или трајног лиценцирања.

Нагиос

Нагиос је систем за праћење и управљање ИТ инфраструктуре богат функцијама који штити критичне пословне процесе. Помаже тимовима да побољшају време застоја система и здравље сервера и мреже. Проактиван приступ такође побољшава време одговора на инцидент.

За разлику од наших других ЈБосс алата за праћење, Нагиос долази у два пакета: Нагиос Цоре и Нагиос КСИ. Нагиос Цоре је бесплатни ЈБосс алат за праћење заснован на агентима.

Насупрот томе, Нагиок КСИ нуди комерцијално издање без агента засновано на ГУИ. Дакле, ако тражите приступ без напора, одабир Нагиок КСИ није лак за размишљање јер нуди ГУИ прилагођен кориснику.

Његово свеобухватно праћење води рачуна о свакој инфраструктурној компоненти. Штавише, његови АПИ-ји омогућавају тиму да надгледа интерне и прилагођене апликације, системе и услуге.

Нагиос кључне карактеристике укључују следеће:

 • Омогућите вам да проактивно планирате застарелу инфраструктуру са додацима у тренду и планирању капацитета.
 • Нуди упозорења за обавештавање техничког особља путем СМС-а или е-поште.
 • Долази са веб интерфејсом за детаљне информације о статусу.
 • Подржава могућности више закупаца.
 • Нуди одлично извештавање које можете користити да бисте осигурали да су СЛА испуњени.
 • Софтвер отвореног кода вам омогућава да прилагодите код.
 • Долази са проширивом архитектуром која ради за унутрашње апликације.

Најбољи начин да испробате Нагиос је да тестирате његову онлајн демо верзију. Такође можете да користите Нагиос Цоре, али вам је потребна техничка стручност да бисте га поставили и покренули. Ако желите да се одлучите за Нагиос КСИ, можете га набавити у Стандард или Ентерприсе издању.

СоларВиндс Аппоптицс

СоларВиндс Аппоптицс је скалабилно решење за континуирано праћење за ЈБосс екосистем, укључујући сервере, хостове, апликације, контејнере и пословне процесе. Подржава контекст пуног стека који одлично функционише за старе и будуће ИТ имплементације.

Изван кутије, Аппоптицс ћете лако поставити и користити. Пружа приступ једноставан за коришћење где све своје ЈБосс метрике добијате на централној контролној табли АппОптицс.

Штавише, можете пратити здравље ЈБосс сервера у реалном времену уз приступ детаљној визуелној аналитици. На овај начин можете приметити и поправити уска грла пре него што изазову проблеме.

Поред визуелизације меморије, такође можете да надгледате нити, што вам омогућава да идентификујете проблеме са више нити и рано решите уска грла заснована на ЦПУ-у.

  9 најбољих преносивих фото штампача у 2023

Главне карактеристике СоларВиндс Аппоптицс-а укључују:

 • Ради са различитим ЈБосс окружењима, укључујући 4.к до 7.к.
 • Нуди АПМ контролну таблу са визуелним повратним информацијама ЈБосс система у реалном времену.
 • Визуелизирајте одређену меморијску кеш меморију поред укупне меморије, сакупљача смећа, слободне меморије и још много тога.
 • Подесите измене засноване на прагу за ЈБосс метрику праћења и решите их пре него што то утиче на корисничко искуство.
 • Решите проблеме са лошим перформансама нити кроз ЈБосс праћење нити.
 • Потпуно визуелизујте перформансе сервера помоћу централне контролне табле и уграђених шаблона.

Аппоптицс нуди пробну верзију од 30 дана.

ОпсВиев ЈБосс Мониторинг

ОпсВиев је Бусинесс Сервице Мониторинг који вам омогућава да надгледате ЈБосс инфраструктуру. Даје вам дубок увид у вашу ИТ инфраструктуру. Остаје на врху потражње тржишта тако што осигурава да испуните СЛА захтев за критичне пословне процесе.

Помоћу њега можете пратити различите аспекте ЈБосс сервера, укључујући његов процес и здравље статуса. На пример, можете га користити за надгледање критичних ЈМКС вредности, осигуравајући да ваше ЈБосс окружење ради поуздано.

ОпсВиев ЈБосс Мониторинг кључне карактеристике укључују:

 • Лако се подешава помоћу шаблона домаћина.
 • Пратите критичне ЈМКС вредности.
 • Уверите се да су СЛА/ОЛА захтеви испуњени.

Они нуде бесплатну пробну верзију.

Ататус

Ататус је комплетан ЈБосс мониторинг перформанси који нуди одличну видљивост пословним апликацијама и процесима. Са Ататусом, можете да надгледате различите области, укључујући надгледање апликација, праћење евиденције, праћење инфраструктуре, синтетичко (уптиме) праћење и праћење стварних корисника.

За ЈБосс, морате се ослонити на Ататус АПМ, који вам даје потпуну видљивост перформанси апликације у реалном времену. Пружа детаљне детаље трансакције, детаље о умрежавању, праћење базе података и још много тога. Такође можете тражити грешке у АПИ-ју и праћење издања за боља издања апликација.

Кључне карактеристике Ататус-а укључују:

 • Са праћењем трансакција, можете пратити руте са лошим учинком користећи перцентиле, хистограме и стопе грешака.
 • Упознајте споре СКЛ упите који утичу на вашу ЈБосс апликацију.
 • Сазнајте како спољне услуге утичу на перформансе ваше апликације.
 • Лако пронађите и поправите уска грла да бисте побољшали перформансе ЈБосс апликације.
 • Примајте измене путем различитих медија, укључујући тимове, Слацк, веб-хукове, е-пошту итд.
 • Добијте приступ метрикама у реалном времену да бисте идентификовали проблеме са перформансама.

Они нуде модел паи-ас-иоу-го. Такође можете испробати тако што ћете затражити демо или користити њихову бесплатну неограничену пробну верзију од 14 дана.

Егинноватионс

Егинноватионс вам омогућава да разумете вашу ЈБосс инфраструктуру са видљивошћу перформанси преко ЕЈБ контејнера, ЈВМ-а, веза базе података, позива екстерних услуга и још много тога. Укратко, нуди комплетан ЈБосс алат за праћење перформанси.

Ако имате приступ вишеструким КПИ-овима, можете брже да решавате проблеме тако што ћете научити о уским грлима, спорим упитима и стопама грешака. Штавише, можете га користити и за постизање видљивости на нивоу кода, дајући вам алате за оптимизацију перформанси апликације. На овај начин можете да промените код апликације који узрокује споре пословне трансакције.

Кључне карактеристике Егинноватионс-а укључују:

 • Пратите сваки ЈВМ аспект и његове повезане перформансе.
 • Ради из кутије за ЈБосс ЕАП и ВилдФли.
 • Измерите сваку ЕЈБ метрику, укључујући извршење, креирање, уклањање и позивање.

Можете испробати Егинноватионс 30 дана.

Завршне речи

ЈБосс алат за праћење неопходан за свако пословање које развија Јава апликације. Тиме се избегавају проблеми са поузданошћу, а перформансе су оптималне, што резултира одличним корисничким искуством. Наша листа покрива најбоље ЈБосс алате за праћење, а ви сте слободни да изаберете онај који одговара вашим потребама.

Затим погледајте конфигурацију дневника приступа ЈБосс 7.