9 најбољих компанија за даљинско праћење пацијената

Даљинско праћење пацијената (РПМ) је нова револуција у здравству!

Разлог је то што су здравствене установе јако оптерећене, а пандемија цовид-19 додатно је повећала њихове потешкоће. Они се суочавају са недостатком особља, опреме, уређаја, лекова, па чак и инфраструктуре за смештај пацијената. На крају крајева, пацијенти пате широм света, чак иу богатијим земљама.

Чини се да је РПМ од велике помоћи у оваквим сценаријима. То је корисно и за здравствене раднике и за пацијенте. Помаже у смањењу оптерећења за пружаоце здравствених услуга, омогућава лак приступ здравственим услугама и штеди пацијенте од гњаваже.

Дакле, хајде да разумемо више о РПМ-у и пронађемо најбоље РПМ провајдере.

Шта је тачно даљинско праћење пацијената?

Даљинско праћење пацијената (РПМ) је процес праћења здравља пацијената ван конвенционалног здравственог окружења. То се може урадити помоћу мобилних или других уређаја и дигиталних технологија на месту где нема приступа медицинској нези директно или физички, као што је код куће. Уређај прати и снима медицинске податке и преноси их здравственим радницима како би им омогућили процену, дијагнозу и препоруку.

Уређаји за даљинско праћење могу бити различитих типова за праћење здравствених параметара као што су крвни притисак, откуцаји срца, тежина, кисеоник у крви и други витални знаци. На основу података прикупљених са ових уређаја, здравствени радници могу предложити одговарајући третман или осигурати да је тренутни план лечења ефикасан.

РПМ се разликује од телездравства. У ствари, РПМ спада у телехеалтх. Неопходно је разумети њихове разлике у сврхе наплате и кодирања.

РПМ користи уређаје за праћење здравља пацијената ван инфраструктуре или организационог окружења пружаоца здравствене заштите. С друге стране, телездравство користи телекомуникационе технологије и електронске податке за пружање клиничке неге са великих удаљености. Такође укључује телефоне, системе електронске поште, машине и даљинске мониторе пацијената за пружање свеукупне неге поред здравственог образовања и здравствене администрације.

Како функционише даљинско праћење пацијената?

Корак по корак процес како функционише даљинско праћење пацијената (РПМ) је:

 • Пружалац здравствених услуга процењује стање пацијента и утврђује да ли би РПМ користио пацијенту. Ако сматра да је корисно, провајдер прописује РПМ програм за даљинско праћење њихових виталних знакова помоћу РПМ уређаја и пружање неге.
 • Након пристанка пацијента, здравствени радник покреће РПМ и додељује уређај на основу његовог стања за праћење и прикупљање његових здравствених информација као што су нивои шећера у крви, број откуцаја срца и други витални показатељи. Уобичајени РПМ уређаји укључују мониторе крвног притиска, спирометре, машине за тегове, глукометре и оксиметре.
 • Уређаји су постављени даље од здравствене установе да би пратили виталне функције пацијента. РПМ уређаји су електронски повезани преко Блуетоотх-а или ћелијске мреже. Они прикупљају здравствене податке и електронски их преносе добављачу на процену.
 • Пружалац здравствених услуга анализира примљене податке и даје одговарајуће смернице, препоруке или дијагнозу.

Пример

Пацијенту са цовид-19 може се преписати оксиметар за мерење засићености кисеоником у крви. Уређај се може подесити код куће тако што ћете правилно пратити упутства за мерење. Затим, добијена очитавања се могу електронски поделити са здравственим радницима. Они ће проценити резултате и према томе водити пацијента или породицу.

Дакле, од суштинског је значаја да изаберете најбољу компанију за даљинско праћење пацијената да бисте имали оптималну негу.

Које су предности даљинског праћења пацијената?

Повећана употреба РПМ-а је последица његових предности како за предузећа тако и за пацијенте. Омогућава здравственим радницима да ефикасно прате здравље пацијената без физичких посета. Слично томе, пацијенти и њихове породице могу да искористе најбољу негу у удобности својих домова, избегавајући проблеме.

Дакле, ако сте здравствени радник, ево главних разлога за коришћење РПМ-а у вашој установи и искористите многе предности.

Тачни и детаљни здравствени подаци

РПМ уређаји пружају тачне податке до детаља. То ће помоћи здравственим радницима да темељно разумеју здравствено стање и симптоме пацијента и одлуче да ли дијагноза функционише. Они могу да прате своја стања током времена како би видели статус опоравка или ако треба да промене ток акције. Као резултат тога, пацијенти могу добити врхунску негу док су код куће.

Бесконтактне здравствене услуге

РПМ омогућава здравственим радницима да пруже бесконтактну услугу пацијентима. Користан је за све – пружаоце услуга, пацијенте и друге. Може ограничити ширење инфекција, болести или смртоносног вируса као што је цовид-19.

Праћењем здравствених података ван здравствене установе, пацијенти се могу заштитити од инфекција које би могли добити у болници. А ако су заражени, могу да спасу друге који могу доћи у њихов контакт избегавањем одласка у болнице.

Боља транспарентност

Пацијенти и њихове породице могу да виде све податке са РПМ уређаја, омогућавајући транспарентност између њих и пружаоца здравствених услуга. Помаже у изградњи поверења, које сви траже пре него што изаберу здравствену установу.

Ово такође користи здравственим радницима јер ће пацијенти изабрати вас у односу на друге. А подаци такође едукују пацијенте како би могли да прилагоде свој животни стил и донесу боље здравствене одлуке.

Брже услуге и мање проблема

РПМ омогућава пружаоцима услуга да понуде брже здравствене услуге за разлику од оне у којој су морали да лече све пацијенте у болници са недостатком особља, посебно у случајевима као што је пандемија ЦОВИД-а. Такође штеди пацијенте од редовних посета, плаћања огромних накнада, трошкова путовања и смештаја и гњаважа које прате то.

Дакле, хајде да разговарамо о неким од најбољих компанија за даљинско праћење пацијената.

Витхингс

Пратите параметре здравља својих пацијената помоћу тачних података усмерених на пацијента Витхингс. Његова контролна табла вам пружа све информације које желите у вези са здрављем пацијената праћењем њиховог стања.

Прегледајте метрику у једном приказу и удубите се у све релевантне детаље да бисте добили савршен увид у дугорочне трендове. Витхингс омогућава вашем тиму да лако управља пацијентима тако што дели њихове информације у оквиру вашег тима, поставља план и координира са пружаоцима неге.

Дозволите свом пацијенту да правилно саопшти своје проблеме уз безбедну комуникацију у апликацији, уштедите време за обе стране и одуприте се непотребним посетама. Такође можете пратити своје време проведено на платформи за праћење пацијената. Витхингс такође нуди веома издржљиве, прецизне и једноставне за инсталирање производе. Поред тога, ДАТА ХУБ технологија има ћелијске мреже да дође до пацијената без паметног телефона или Ви-Фи мреже.

Витхингс је испред свих јер користи податке у реалном времену, одржава приватност и безбедност, пружа свеобухватну контролну таблу и никада не пропушта мерење. Набавите уређаје као што су паметне ваге, хибридни сатови, уређаји за мерење крвног притиска, монитори трајања сна и још много тога.

Унесите своје податке и почните са демо да бисте сазнали како Витхингс функционише.

МедМ

Омогућите несметану везу између пацијената и лекара са МедМ за исправну дијагнозу на основу информација које се могу пратити. То је корисна алатка за људе, пружаоце здравствених услуга, програмере и продавце уређаја. Прикупља податке са 550+ ИоТ уређаја, носивих уређаја и сензора и нуди ДевицеКит СДК, систем за даљинско праћење пацијената (РПМ), личну негу и ХомеХуб.

МедМ је независан од платформе и хостинга који можете брзо и лако применити као бело решење. Његов ДевицеКит СДК подржава иОС и Андроид, више од 550 уређаја, преко 90 произвођача уређаја и 16 врста мерења. Такође долази у потпуности документован, укључујући узорак кода и одржавање СЛА.

МедМ-ове потрошачке мобилне апликације укључују врхунске апликације за личне здравствене дневнике и подржавају иОС и Андроид. Апликације имају стотине сензора за повезивање и долазе са режимом ван мреже који не захтева регистрацију и онлајн режимом за дељење и прављење резервних копија.

Штавише, добићете РПМ софтверску платформу која даје приступ подацима о пацијентима и омогућава преглед у реалном времену. Долази са праговима, извештајима, подсетницима, графиконима трендова и још много тога. Долази са обе опције – хостованим и издањима у облаку. Поред тога, нуди функције као што су беле ознаке, складиштење података у складу са ХИПАА, АПИ-ји за интеграцију ЕХР/ЕМР.

МедМ Хуб Миддлеваре је најбољи за прикупљање и пренос података без надзора. Може да прикупља податке са четири до осам уређаја истовремено, компатибилан је са свим подржаним сензорима и доступан је у оквиру РПМ решења.

Креирајте свој налог да бисте искусили употребљивост и поузданост МедМ-а у свакодневном животу и узмите бесплатну пробну верзију.

Пхиллипс

Лечите свог пацијента у право време и на правом месту Пхиллипсово даљинско праћење пацијената. Пружа тимовима за негу праве алате за праћење здравља пацијената код куће, сарадњу са њима и помоћ у откривању проблема разговором са правим лекаром пре коначне одлуке о пријему.

Пацијенти ће проћи кроз специфичне интервенције и протоколе, укључујући мерење виталних знакова, гледање образовних видео записа, попуњавање анкета и учешће у видео позиву са тимом за виртуелну негу. РПМ процес такође помаже у смањењу трошкова и побољшању квалитета праћења, приступа нези, искуству сваког пацијента и самопомоћи, и помаже пацијентима да поврате здравствену стабилност.

Можете добити погодности као што су:

 • Бољи резултати уз минималне трошкове
 • Управљање популацијама са прилагођеним и скалабилним програмима
 • Давање приоритета сваком пацијенту у складу са његовим здравственим потребама кроз одговарајуће интервенције
 • Праћење виталних знакова, општег стања и тежине са повезаним уређајима као и апликацијама

Штавише, ризици као што су сложена стања, старији проблеми, хронична стања, терапијска нега, лична нега, ЦОВИД-19, здравље понашања и још много тога могу се лако решити најновијим уређајима.

Медтрониц

Дозволите својим пацијентима да се баве самозбрињавањем код куће уз решења за даљинско праћење пацијената Медтрониц. Омогућава вам да лако надгледате пацијенте користећи паметне телефоне и помаже пацијентима са компликацијама као што су респираторне болести, укључујући ЦОВИД-19.

Може да прати њихове извештаје кроз здравствене провере, а Медтрониц Царе Манагемент Сервицес улаже све напоре у решавање респираторних проблема пацијената. Пружа преко 20 програма за управљање болестима, пружање услуга за пацијенте и технологију подршке за клиничке одлуке.

Донесите боље клиничке одлуке са службама за управљање негом за рани увид. Платформа омогућава сваком пацијенту да свакодневно дели своје здравствене информације са корисничким интерфејсом. Старије особе такође могу да обаве рутинске прегледе на даљину.

Штавише, добићете исправне увиде и аналитику у право време како бисте помогли у идентификацији проблема, тако да можете брзо да позовете своје пацијенте да побољшају здравствене резултате.

РесМед

РесМед је један од глобалних лидера у даљинском праћењу пацијената. Има мобилну повезаност са сваким ЦПАП уређајем са преко 15 милиона уређаја у облаку и дефинише везу између бољег здравља и технологије. Платформа може лако да прикупља податке о пацијентима како би побољшала резултате и смањила трошкове здравствене заштите. Свакодневно расте од резултата и повратних информација и омогућава вам да се интегришете са другим системима изван РесМед мреже.

РесМед нуди терапију спавања, респираторну негу, СааС и још много тога са бољим програмима подршке. Може да реши недостатак интероперабилности између система, смањи дуплирање, недоследне податке и задржи податке у синхронизацији. Поред тога, флексибилнији је и сигурнији са својим побољшаним токовима рада, исплативом здравственом заштитом, бољим резултатима и још много тога.

Уштедите 50% времена и енергије и користите их у другим областима. РесМед нуди потпуни преглед пацијената између њихових поставки неге и оснажује пружаоце услуга виталним елементима тако да пацијент може да добије добру негу од самог почетка. Такође можете оснажити своје пацијенте да сами себе надгледају помоћу миАир производа.

Ресидео Лифецаре

Ресидео нуди различите здравствене услуге и производе који ће вам помоћи да постигнете одрживе резултате и водиче на сваком кораку како бисте побољшали негу и утицали на ваш ангажман. Користећи њихову платформу Лифестреам Телехеалтх, можете добити бољи увид и свакодневну видљивост здравља пацијената.

Добијате интуитивну контролну таблу за брз приступ свим метрикама користећи Ресидео Лифестреам Веб. Такође можете да пратите аналитику користећи Ливестреам Аналитицс и да олакшате испоруку повраћаја улагања. Поред тога, Лифестреам Цоннецт вам омогућава интеграцију са ЕХР-овима и нуди јединствен поглед.

Можете се лако повезати са породицама и пацијентима користећи њихове интегрисане видео посете које долазе са беспрекорним интерфејсом. Такође можете омогућити пацијентима да комуницирају са вама на даљину и да пруже транспарентне резултате о њиховом здрављу. Поред тога, можете да закажете посете засноване на видео записима и да шаљете и одговарате на поруке помоћу клиничке контролне табле Ливестреам.

еВисит

еВисит је на мисији да учини пружање здравствене заштите једноставним како би омогућио болницама да пруже најбољу негу где и када је то потребно. Ова платформа стандардизује виртуелну негу за здравствене системе тако што поједностављује све – заказивање, посете пацијената, пријем, отпуст и управљање чекаоницама.

Алат може аутоматизовати и побољшати радни ток ваших пацијената тако што вам нуди 150+ конфигурација и чини вашу платформу виртуелне неге веома флексибилном. Ова прилагодљива платформа пословног нивоа ради у оквиру робусних заштитних зидова и строгих безбедносних политика. Његови видео снимци су високе дефиниције и не захтевају додатке.

Не брините о приватности пацијената, прописима и усклађености; еВисит може да се побрине за њих уместо вас тако да се можете фокусирати на пружање оптималне неге својим пацијентима. Такође чува информације о вашим пацијентима закључаним помоћу еВаулта – њихове двоструко шифроване безбедносне базе података за податке о пацијентима.

еВисит може да ради са 50+ ЕМР-ова као што су Епиц, ГЕ Хеалтхцаре, НектГен, итд., користећи ХЛ7 интеграцију да побољша ваш ток посла. Такође можете да користите неограничену, врхунску бригу о корисницима и техничку подршку да решите своје упите у вези са технологијом виртуелне неге.

иХеалтхУнифиедцаре

Добијте решење све у једном иХелатунифиедцаре за управљање хроничним болестима на даљину. Ова апликација прилагођена кориснику омогућава подршку животном стилу на захтев, прилагођене планове здравствене заштите за пацијенте и интеракцију лицем у лице или виртуелну.

Пацијенти чак могу да искористе продужену негу у својим домовима, услуге на мрежи као што су упозорења, поруке, задаци, доживотна обука и усаглашеност са лековима. Такође повећава ангажовање пацијената користећи праћење у реалном времену између посета канцеларији и усмерава ескалиране случајеве до пружаоца здравствених услуга.

Ова интуитивна клиничка платформа заснована на облаку нуди интелигентну опрему и уређаје за праћење, пружа анализу података о пацијентима у реалном времену како би се стекли увиди који се могу предузети, и омогућава планове неге и лечења засноване на медицинским исходима.

иХеалтхунифиедцаре пружа клинички доказане програме као што су праћење глукозе у крви, услуге ЦДЕ и РД за дијабетес, праћење крвног притиска и МНТ услуге за хипертензију, као и друге услуге и уређаји за праћење кардио-метаболичких стања.

КардиоДирецт

КардиоДирецт је потпуно интегрисана телездравствена и РПМ услуга која омогућава лекарима да управљају хроничном негом пацијената. Нуди вредне карактеристике и предности које ће вам помоћи да побољшате стање пацијената и да радите ефикасно. Кардио има више од 3 милиона корисника са 97% позитивних оцена. Повезује пацијенте користећи даљински носиви уређај док их повезује са апликацијом и КардиоМД РПМ.

Можете лако да одредите приоритет својих пацијената на основу паметног филтрирања или смерница да бисте брзо одредили статус пацијената и трендове у вашој клиници, без обзира где се они налазе. Кардио РПМ услуге су засноване на облаку којима можете приступити било када и било где користећи било који уређај или прегледач.

Кардио ће вам помоћи да надгледате и пратите мерења и сате праћења како бисте пружили бољу негу и остали усклађени. Не морате да бринете о прописима о усклађености; њихова архитектура облака је усклађена са ХИПАА. Почетак рада са Кардио-ом је такође лак и можете да интегришете алат са наплатом, ЕХР-овима и другим софтверским системима за неколико дана.

Кардио-ови РОМ системи могу даљински надгледати низ виталних функција и корисни су за разна хронична стања у више домена медицине, као што су хипертензија, управљање тежином, гојазност, дијабетес, хронична болест бубрега и пост-хируршка нега. КардиоДирецт овлашћује пружаоце здравствених услуга да пруже негу засновану на вредности, даљинску и континуирану негу. Његов интуитивни интерфејс нуди тачне, благовремене, свеобухватне и корисне информације које ће вам помоћи да брзо донесете боље одлуке.

Услуге и уређаји компаније Кардио су у складу са ГДПР, ХИПАА, ФДС и ЦЕ. Они нуде уређаје као што су:

 • КардиоАРМ (мерач крвног притиска)
 • КардиоБасе2 (паметна вага)
 • КардиоТемп (термометар за чело)
 • КардиоСПО2 (пулсни оксиметар).

Закључак

Даљинско праћење пацијената (РПМ) је корисно како за здравствене раднике, тако и за пацијенте. То чини здравствене услуге бржим и лако доступним, побољшава транспарентност и штеди трошкове, ресурсе и проблеме. Стога, изаберите најбољу опцију на овој листи најбољих компанија за даљинско праћење пацијената и искористите ове погодности.

Можда ћете бити заинтересовани и за паметне уређаје за праћење здравља.