9 најбољих локација за проналажење статистике за ваш следећи блог пост

Коришћење статистике у вашем блогу ставља га у потпуно другачији контекст и одражава ширину вашег разумевања теме.

Можете много истраживати и проводити сате састављајући своје постове, али ће звучати аутентичније ако пружите релевантне референце са статистиком и линковима до вашег блога.

Постоје различите методе цитирања као што су текстуалне везе, веб везе, мултимедијалне везе и статистике у облику бројева, мапа, графикона, итд., како би блогови били ауторитативнији.

Кредит за слику: арцхиве.унесцва.орг

Испод су предности коришћења статистике или референци на блогу

  • Покажите своје дубоко разумевање теме
  • Наведите доказе за своје идеје, аргументе и мишљења
  • Омогућава другима да идентификују изворе које користите.
  • Статистика пружа тачне податке/цифре које подржавају тврдње и изјаве на вашем блогу/постовима.
  • Такође вас издваја од гомиле у вашој области и показује да сте свесни области у којој радите.

Пружање статистике увек треба да буде тачан и релевантан извор како би ваши читаоци могли да пронађу извор информација које користите на свом блогу.

Погледаћемо првих 9 веб локација да бисмо добили статистику за ваш следећи блог.

Статиста

Статиста је једна од водећих веб страница за пружање података о тржишту и потрошачима. Сајт има 80.000 тема које покривају сваку индустрију, има више од милион статистике и привлачи 31 милион посета месечно.

Сајт пружа увиде и чињенице о 150 земаља и покрива 170 индустрија. Аналитичар веб странице истражује око 200 тржишта и даје тренутне тржишне сценарије и прогнозе.

Прикупљање података и процене засноване су на опсежним проценама података националних и међународних статистичких завода, удружења, извештаја компанија и трговинске штампе.

Један од врхунаца овог сајта је то што спроводи глобално истраживање потрошача које помаже трговцима, планерима, менаџерима производа, итд., да разумеју понашање потрошача и у складу са тим промене своју стратегију. Сајт је спровео 11.500 истраживања брендова и 1 милион интервјуа.

Статистином садржају и подацима се веома верује и објављени су на водећим медијским блоговима као што су Ројтерс, Форбс, Њујорк Тајмс и други.

Према Статиста-у, више од 2.000 водећих образовних институција и универзитета ослања се на њих за квантитативне податке, научне стандарде и детаљне информације о свакој дисциплини.

Укратко, Статиста пружа извештаје и податке у облику бројева, инфографика, тржишних прогноза, глобалних истраживања и још много тога. Ове податке користи 23.000 компанија као што су Гоогле, Паипал, Адобе, Самсунг, итд. Дакле, ако тражите поуздане податке и статистику за свој блог, без обзира на тему, Статиста ће то учинити.

Ако желите основне информације, приступ сајту је бесплатан, док појединачне лиценце коштају 39 долара месечно, док корпоративни налози коштају 745 долара месечно.

Кноема

Кноема је компанија вођена технологијом са широким извором података за појединце и компаније да дефинишу, предвиде и презентују своје податке како би се поједноставиле одлуке и постигли најбољи резултати.

Компанија се налази у Њујорку и Вашингтону, а њен тим чине инжењери података, економисти и програмери. Његова технолошка платформа анализира вишеструке податке у софистицираним радним токовима, смањујући време, енергију и буџете.

Процес почиње уносом података, откривањем и анализом и доставља податке порталу за најбоље пословне акције.

Овај сајт пружа приступ изворима података за више од 3,9 милијарди временских серија из више од 1.500 извора, који се обично користе у отвореној штампи и другим публикацијама широм света, и цитирани у агрегаторима података и истраживачким библиотекама.

Такође садржи детаљне информације о роби. Предвиђа цене, проналази нове сигнале из алтернативних података о ценама испоруке и понуде, разуме главне покретаче понуде и потражње и анализира макроекономске услове и светску трговину.

Улазне податке о локацији користе Заједнички истраживачки центар Европске комисије и Афричка развојна банка за развој прикупљања дигиталних података и дисеминацију података о ценама хране у Африци.

Такође обезбеђује статистику и метаподатке и олакшава прикупљање и размену структурираних података између националних влада и Међународног монетарног фонда (ММФ).

Кноема платформа података је погодна за преглед података о економским, друштвеним и демографским показатељима за све земље и њихове регионе и може се посматрати из више перспектива као што су прикупљање, управљање и визуелизација.

Индекмунди

Индекмунди садржи хиљаде статистичких података о регионима, земљама, специфичним темама, индустријама и другим сродним информацијама које омогућавају посетиоцима да разумеју сложене информације у једноставном интерфејсу.

Основан 2003. године, ИндекМунди има седиште у Шарлоту, Северна Каролина. Портал прикупља чињенице и статистике из различитих извора и претвара их у мапе, графиконе и табеле једноставне за коришћење.

Веб страница је такође доступна на осам језика осим енглеског. Конкретно, Индекмуди нуди 1.200 индикатора које је објавила Светска банка у вези са финансијским, образовним, еколошким, здравственим, инфраструктурним, приватним и јавним сектором и још много тога.

Комплетни и тачни подаци доступни на порталу корисни су инвеститорима, истраживачима, блогерима, студентима и другима. Информације су доступне свима бесплатно.

ТхеГлобалЕцономи

Сајт ТхеГлобалЕцономи нуди специјализоване економске и пословне податке из око 200 земаља.

Портал представља 300 економских индикатора, укључујући, али не ограничавајући се на БДП, инфлацију, кредите, каматне стопе, запосленост, а база података се ажурира сваки пут када свака земља објави најновије ажурирање.

Подаци су такође преузети из поузданих извора као што су Светска банка, Међународни монетарни фонд, Уједињене нације и Светски економски форум и ажурирани по потреби.

Подаци са позадинским датумом доступни су од 1960. до данас. Квалитет података се проверава темељно и ручно без икакве аутоматизације и потврђује након многих провера.

Како подаци пролазе кроз многе провере, користе их разне институције као што су Ред Бул, Универзитет Кембриџ, владине агенције и многе друге.

Податке са портала могу користити предузећа, научници, инвеститори и писци по ниској цени од 29,95 долара за три месеца. Број приступа подацима и преузимања није ограничен и такође је конфигурисан за аутоматско ажурирање преко сервера.

Цеицдата

Вебсајт Цеицдата основан је 1992. године од стране тима економиста и аналитичара. Ова веб страница нуди најтачније податке о развијеним земљама и земљама у развоју широм света у смислу финансијских података.

Његова база података светске класе пружа свеобухватне информације о учинку различитих сектора и индустрија у пет динамичних земаља, Бразилу, Кини, Индији и Русији, и помаже у тумачењу и разумевању података.

Сајт покрива 213 земаља и пружа свеобухватан статистички извор са лаким приступом 18 макроекономских сектора из 2.200 извора широм света.

Од укупне клијентеле, 75% фирми су компаније за управљање богатством.

Ако посебно тражите финансијске податке о глобалној економији, ова страница нуди више од 7,3 милиона серија података, а тим за подршку је доступан за тумачење података. Његова цена почиње од 49 долара месечно за ограничене податке. Сајт такође нуди 10-дневну бесплатну пробну верзију.

Гоогле каталог јавних података

Гоогле каталог јавних података је доступан бесплатно и обезбеђује податке смештене у хиљадама репозиторија широм Веба на једну централизовану локацију.

Гоогле именик је бесплатно доступан и пружа податке који се налазе на хиљадама веб-складишта на једној централној локацији. Информације и подаци се могу лако пронаћи једноставним претраживањем по кључним речима, а подаци су представљени у графичком облику.

Циљ Гоогле јавних података је да скупове података од јавног интереса учини лако доступним за преглед, анализу и комуникацију.

Платформа је прилагођена кориснику и лако се креће између различитих погледа, правите сопствена поређења и делите увиде. Подаци се приказују у облику текста, линијских графикона, тракастих графикона, мапа и мехурастих графикона.

Доступни су подаци који се односе на незапосленост, здравствену статистику, БДП, изборне резултате, трошкове живота, инфлацију и многе друге други.

Сви показивачи података су обезбеђени из поузданих извора као што су међународне организације, национални статистички заводи, невладине организације и истраживачке институције.

Људи из свих сфера живота могу да користе ове податке, па чак и власници веб локација могу да уграде везе на веб локације. Уграђени графикони и везе на сајту се аутоматски ажурирају, тако да ваша веб локација увек дели најновије податке са вашим посетиоцима.

Гапминдер

Тим оф Гапминдер истражује у разним земљама, упознаје људе из свих сфера живота и прикупља информације и податке, проверава их преко поузданих извора као што су Уједињене нације и други поуздани извори и објављује на свом порталу.

Подаци и информације су представљени у облику видео записа, анимираних мехурастих графикона, мапа, трендова и слика. Подаци се односе на друштвени, економски и еколошки развој на локалном, националном и глобалном нивоу.

Сајт тврди да дати подаци или информације разбијају неспоразуме и промовишу став заснован на чињеницама који свако може да разуме.

Сајт је покренуо бесплатну образовну услугу Ворлдвиев Упградеркоји људима и организацијама пружа артефакте за превазилажење незнања и разумевање статистике из стварног света.

Гапминдер алати и материјали за обуку доступни су свима бесплатно.

В3Тецхс

В3Тецхс пружа информације о коришћењу различитих врста технологија у вези са светском мрежом и информационим технологијама.

Портал објављује проценат колико се често користи технологија или услуга. Подаци су приказани у виду степена искоришћености.

Обухваћене технологије су платформе за прављење веб локација, компјутерски програмски језици, оперативни системи, скрипте, услуге центара података, друштвени медији, базе података и још много тога. За комплетну листу технологија објављених на сајту, погледајте технологије страна.

Сајт такође објављује анкете које пружају преглед теме.

Подаци који се односе на ове технологије могу се користити у техничким блоговима где аутор или власник веб странице жели да покаже популарност одређене технологије која се користи широм света. Информације су слободно доступне.

Датанизе

Датанизе садржи једну од највећих технолошких база података. Покрива 31.000 технологија, укључујући али не ограничавајући се на серверски хардвер, безбедност, вештачку интелигенцију, ИТ инфраструктуру, веб алате, развој и још много тога.

Датанизе платформа се користи за пословне контакте и повезивање са купцима који траже технолошка решења.

Обимна и прецизна технолошка база података пружа преглед трендова у индустрији, најновијих технолошких ажурирања и информације о свим водећим компанијама у том сектору.

Овај сајт нуди проширење за Гоогле Цхроме за добијање пословних детаља директно из Цхроме-а и покретање контаката из прегледача. Сајт такође пружа релевантне податке за руководиоце продаје.

Портал има тачан и приступачан садржај са могућношћу лиценцирања једног корисника и једног тима. Цена почиње од 21 долара месечно. Постоји и 90-дневна бесплатна пробна верзија. Овај сајт нуди гаранцију података и повраћај новца за нетачне податке.

Закључак

Блог или веб локација без статистике треће стране или популарних веза је вероватно досадан. Горе наведени извори су поуздане и поуздане везе и могу се лако уградити у блогове како би били истраженији и поузданији.

Можда ћете бити заинтересовани и за најбоље начине да уновчите свој блог.