9 најбољих веб локација за ментално здравље за мушкарце

Многи мушкарци се суочавају са проблемима менталног здравља, али страх од стигме, срама и ограниченог разумевања стања често их спречава да потраже помоћ. Уобичајено је да мушкарци занемаре своје проблеме са менталним здрављем и уместо тога виде живот као неодољив.

Пружање праве подршке и ресурса може трансформисати ментално здравље мушкараца и побољшати њихово опште благостање. Ево листе веб локација усмерених на мушкарце које покривају различите теме менталног здравља и подржавају оне који се боре са проблемима менталног здравља.

Ман Тхерапи, веб-сајт који је основао др Рич Махагони, користи хумор како би подвукао свест о менталном здрављу мушкарцима. Нуди савете о решавању психолошких проблема кроз „мушки“ приступ и пружа ресурсе за решавање специфичних проблема менталног здравља.

Сајт нуди неколико ресурса за ментално здравље организованих у категорије као што су бес, анксиозност, депресија и самоубиство, везе и секс, трауме и туга. Осим тога, нуди ресурсе по државама, укључујући Аризону, Калифорнију, Ајдахо, Канзас, Минесоту и Јуту, да споменемо само неке.

Ман Тхерапи такође садржи бесплатан, анонимни квиз менталног здравља од 20 тачака који помаже у процени менталног здравља и идентификацији области побољшања. Такође укључује сведочења мушкараца који су се борили са проблемима менталног здравља.

Поред тога, Ман Тхерапи хостује везе ка другим сајтовима на којима корисници могу разговарати о својим проблемима менталног здравља. На пример, повезује се са 988 Лифелине Цхат анд Тект за кризно саветовање путем веб ћаскања или текста и Цоплине, непрофитне организације која помаже службеницима за спровођење закона са проблемима менталног здравља.

Самоубиство је један од водећих узрока смрти за мушкарце млађе од 50 година. Да би се позабавио овим проблемом, Универзитет Британске Колумбије основао је ХеадсУпГуис, програм осмишљен да подржи мушкарце у опоравку од депресије и спречи самоубилачке смрти.

Иницијативу подржава тим научника, клиничара и заговорника менталног здравља који су уједињени да образују мушкарце о менталном здрављу, борби против стигме и олакшају приступ услугама менталног здравља.

  Како да видите своју статистику на Спотифи-у

Веб локација садржи корисне чланке и приче организоване у категорије као што су опције лечења, савети и вештине и приче о опоравку. Такође садржи алатку за скрининг депресије која вам омогућава да сами проверите стање вашег менталног здравља.

Алат садржи питања о различитим симптомима депресије и њиховом потенцијалном утицају на живот. Након што одговорите на питања, добићете резултате тестова и персонализоване савете за ментално здравље.

Сајт такође нуди страницу „Пронађи терапеута“ која омогућава корисницима да траже стручњаке за ментално здравље по земљи и држави. Покривене земље укључују САД, Канаду, Ирску, Аустралију и УК.

МенТалкХеалтх је регистрована добротворна организација посвећена унапређењу разговора о менталном здрављу мушкараца. Њихова основна мисија је подршка ЛГБТК+ мушкарцима и борба против стигме менталног здравља.

Организација углавном ради широм јужне обале Енглеске, пружајући бесплатну и плаћену обуку о менталном здрављу другим добротворним организацијама.

МенТалкХеалтх се бави менталним здрављем на својој веб страници, подцасту и платформама друштвених медија, са циљем да подстакне више мушкараца да се отворе о свом менталном благостању. Подцаст, посебно, садржи госте који деле личне приче и искуства о менталном здрављу.

Мовембер је добротворна организација посвећена спречавању преране смрти код мушкараца због узрока који се углавном могу спречити. Обрађује различите здравствене проблеме који погађају мушкарце, укључујући рак простате и тестиса, самоубиство и ментално здравље.

У контексту менталног здравља, Мовембер се фокусира на превенцију, рано откривање и континуирано благостање. Његова визија је неговање заједница у којима мушкарци предузимају акције које помажу у побољшању њиховог менталног здравља, уз подршку оних око њих.

Веб страница добротворне организације је вриједан извор информација о менталном здрављу који има за циљ да помогне мушкарцима да живе срећније, здравије и дуже. Укључује алат за разговор дизајниран да вас научи како да започнете разговоре са мушкарцима који се можда боре са проблемима менталног здравља.

  Поправите велику употребу процесора Нтоскрнл.еке

Мовембер даље посвећује ресурсе здравственим пројектима специфичним за културу који су фокусирани на здравље мушкараца. Од свог оснивања, финансирала је преко 1.000 мушких здравствених пројеката широм света, подржавајући истраживања и побољшавајући пружање здравствених услуга мушкарцима.

Терапија за црне мушкарце произилази из схватања да се обојени мушкарци суочавају са јединственим изазовима и стигматизацијом и да им је стога потребан простор прилагођен за њих да пронађу подршку за ментално здравље. Његова основна мисија је да разбије идеју да је тражење помоћи знак слабости и подржи пружање бесплатне терапије мушкарцима широм САД.

Организација има дигитални именик који садржи стотине терапеута у свих 50 држава. Именик вам омогућава да тражите терапеуте или тренере према њиховој специјализацији или локацији, видите њихове квалификације и здравствене проблеме којима се могу бавити.

Фаце Ит Фоундатион, основана 2009. године, основана је како би мушкарцима пружила подршку која им је потребна да се изборе са депресијом и воде нормалан живот. Циљ му је да смањи стопу самоубистава код мушкараца нудећи бесплатне услуге, укључујући вршњачку подршку и повлачења за појединце.

Примарни фокус фондације је пружање различитих услуга подршке на основу њиховог разумевања препрека које спречавају мушкарце да потраже помоћ.

Њихове услуге укључују вршњачку подршку један на један, групе подршке за мушкарце и обуку за стручњаке за ментално здравље. Важно је да групе за подршку воде мушкарци који су се лично борили са депресијом.

МЕНТалк је заједница за мушкарце која их подстиче да разговарају о свом менталном здрављу. Његови оснивачи имају искуство из прве руке са проблемима менталног здравља и повезаним стигмама.

Мисија МЕНТалка је да оконча стигму око менталног здравља мушкараца. Организација има подкаст који садржи приче оснивача, гостију и професионалаца и води Фејсбук групу без осуђивања.

Мен’с Миндс Маттер је заједница страствених појединаца посвећених подизању свести о самоубиству и примени стратегија интервенције.

  Како направити супергрупу у Телеграму

Иницијатива нуди програме обуке за превенцију самоубиства за клиничаре, неговатеље, породице и пријатеље и пружа услуге лично и онлајн интервенције. Услуге су родно инклузивне, али њихов фокус је првенствено на побољшању менталног здравља мушкараца у Великој Британији.

Веб страница има одељак о менталном здрављу који покрива проблеме мушкараца, укључујући самоубиство, емоције, односе и бескућништво. Такође укључује страницу са ресурсима са бесплатним водичем прилагођеним онима који имају активне мисли о самоубиству и другу за помоћ пријатељима који су склони самоубиству.

Мисија МанХеалтх-а је да помогне мушкарцима током физичких здравствених борби и спречи самоубиство повезано са менталним здрављем. Организација је укључена у неколико напора, укључујући организовање група за подршку вршњацима, нуди обуку на радном месту и промовише догађаје за прикупљање средстава у Енглеској.

Њихове сесије воде мушкарци са личним искуством и представљају сигуран простор за мушкарце да отворено изразе своја осећања. Сесије покривају различита питања, укључујући анксиозност, депресију, самосвест и навике спавања.

Организација има користан блог који пружа савете о побољшању менталног здравља кроз вежбање, спавање, исхрану, подршку вршњака и друге промене у начину живота.

Водите рачуна о свом менталном здрављу

Расправа о менталном здрављу, посебно за мушкарце, традиционално је табу. Међутим, како се све више признаје важност бављења менталним здрављем мушкараца, ставови се мењају.

Подршка менталном здрављу мушкараца је кључна за њихово добро и психолошко здравље друштва. Емоционалне борбе мушкараца могу утицати на оне који су им блиски, укључујући друге мушкарце, жене и децу.

Веб локације које пружају мушкарцима подршку и ресурсе за ментално здравље укључују Тхерапи фор Блацк Мен, Мен’с Миндс Маттер, МенТалкХеалтх и Мовембер. Неки од ових сајтова чак нуде обуку за јавност, јер су често први који реагују на појединце који се суочавају са проблемима менталног здравља.