Смартхоне против играња таблета: шта је за вас?

Мобилне игре су се показале као озбиљан посао, а не само нешто што треба занемарити. Без обзира да ли сте такмичарски играч или желите да будете уроњени, одабир правог уређаја је прилично важан за ваше искуство играња.

Овде смо да упоредимо играње игара на телефону и таблету, тако да можете да изаберете који је за вас.

Телефон у односу на играње таблета: палац наспрам врхова прстију

Постоје два главна начина за контролу већине мобилних игара. Иако деле заједничку особину додиривања екрана, начин на који додирнете екран ће направити разлику.

Ако играте стрелце као што су мобилне верзије ПУБГ-а или Цалл оф Дути-а, највероватније ћете користити држач контролора — користећи палчеве да контролишете кретање и циљ лика. Ако користите палчеве на овај начин, мањи уређај ће вам бити бољи и предлажемо да користите телефон.

Такође можете научити како да користите држач канџе тако да можете користити и друге прсте поред палчева да бисте добили предност. Ако тражите телефон за игрице, можда бисте желели да проверите иКОО 11 телефон за игре јер и даље изгледа професионално упркос својим могућностима играња.

Но, држач за канџе није само за телефоне, јер постоји много вештих ПУБГ и Цалл оф Дути играча који га користе на таблету. Једини значајан фактор је то што они углавном морају да користе сто или своје ноге да би поставили таблет. Таблет је, међутим, много погоднији за игре које користе врхове прстију, као што су игре ритма.

  ДисплаиПорт 2: Шта је другачије и зашто је важно

Таблет чини ритам игре много лакшим за играње јер мете постају много веће, што их чини лакшим за уочавање и погађање. Таблети су такође мање склони померању када брзо погађају мете, посебно са ритам играма које имају клизаче.

Играње на телефону наспрам таблета: конкурентно или опуштено?

Конкурентност зависи углавном од две ствари: вас и игре коју играте. Можете играти такмичарску игру опуштено, али такође можете да их схватите озбиљно, желећи што је могуће мање сметње вашем наступу.

За опуштеније игре, уређај на коме играте зависиће више од ваше удобности. Ако је игра лакша и згоднија за играње на телефону, требало би да се тога држите. Међутим, неке игре су визуелније, а коришћење таблета ће вам омогућити да уживате у тим визуелним сликама много више него са телефоном.

За такмичарске игре и играче, пожелећете да користите уређај који вам омогућава боље перформансе. На пример, већина професионалних Мобиле Легендс, Вилд Рифт, па чак и ПУБГ играча радије користе телефон за игру. То је углавном зато што смањује време потребно да се постигне радња, јер би вас кашњење од неколико милисекунди могло довести у огроман недостатак.

Телефон у односу на играње таблета: урањање

Ако волите да будете увучени у своје игре и осећате се као да вас окружује, тешко је погрешити са таблетом јер заузима више од ваше визије.

Таблети су посебно импресивни јер обично имају моћне звучнике, још више ако таблет има стерео звучнике. Не би вам требале слушалице јер звук из звучника може лако да окружи ваше уши, чинећи одлично искуство.

  Герилски маркетинг објашњен за 5 минута или мање [With Examples]

Међутим, једна ствар коју телефони могу да ураде, а која је вероватно импресивнија од таблета је ВР. Ако имате ВР слушалице у које можете да уградите телефон, можете да играте ове забавне ВР игре за свој паметни телефон и да будете више уроњени од било чега што вам таблет може пружити. Једина ограничења су болест кретања и ограничена количина игара које су на мобилном ВР-у.

Играње на телефону наспрам таблета: код куће или у покрету?

Место где играте играће још једну важну улогу у томе који уређај ће вам највише одговарати. Ово ће од вас захтевати да сами процените у којим сценаријима се обично играте — или барем желите да играте.

Када сте увек напољу, телефон може бити најбоља опција јер га је лако носити са собом. Међутим, то не мора увек бити случај; Ако увек имате приступ столу као у заједничком радном простору, увек можете да играте на таблету када правите паузу. Ионако ћете више користити таблет када правите белешке и радите.

Имаге Цредит: Јхет Борја

Код куће, међутим, таблет је прилично пријатан. Ако имате рачунар за игре, можете чак да користите Стеам Линк да стримујете игре на таблет и уживате у игрицама на рачунару на свом кревету. Ако нисте Стеам играч, увек можете да користите ГлосСИ да играте Ксбок Гаме Пасс игре на Стеам Линк-у. Имајте на уму да неке игре могу и даље бити боље на телефону иако сте код куће.

Које би требало да изаберете за мобилно играње?

Не постоји јасан одговор када је у питању који уређај треба да користите за мобилне игре. Међутим, уз информације које смо навели изнад, помоћи ћемо вам да донесете одлуку која је најбоља за вас.

  Како поново покренути без ресетовања Цласх оф Цланс

Можда већ имате паметни телефон—па ако схватите да сте у вези са оним што смо рекли о таблетима и одлучите да је вредно тога, требало би да проверите најбоље таблете за игре ако вам је потребна помоћ да их пронађете.

Међутим, ако се не видите у ситуацији у којој можете често да користите таблет, вероватно би требало да се уздржите и уместо тога набавите бољи телефон за играње игара. Играње на паметном телефону је савршено пријатно и чак је идеално за многе конкурентске игре као што су ПУБГ Мобиле, Цалл оф Дути Мобиле, Вилд Рифт и још много тога.

Играјте своје омиљене игре на свом омиљеном уређају

Игре које играте ће утицати на то који је уређај најбољи, али постоји много гејмера који уживају у својим играма, па чак и добро играју на ономе што имају. Међутим, куповина новог уређаја би вам такође могла отворити више игара; игре које су можда биле презахтевне за ваш тренутни уређај.

Надамо се да вам је овај водич помогао да донесете најбољу одлуку и да ће побољшати ваше искуство играња.