Алат за продуктивност за кодере

Кодези је алатка за продуктивност за програмере да побољшају свој радни ток аутоматским исправљањем, аутоматским генерисањем, рефакторисањем и превођењем кода на друге језике.

Елиминише сате отклањања грешака од стране програмера и значајно повећава количину времена потребног да се фокусира на писање кода. Ако сте негде запели, можете питати Кодези о одређеној примени кода и брзо добити одговор.

Кодези такође пружа функцију документације кода, која функционише додавањем коментара за сваки ред у вашем коду или генерисањем резимеа онога што код ради.

Хајде да погледамо неке од карактеристика Кодезија и разговарамо о случајевима његове употребе.

Карактеристике Кодезија

Кодези је алатка за продуктивност пуна функција. Свака функција побољшава искуство програмера омогућавајући програмерима да се фокусирају само на писање кода. Неке од карактеристика укључују:

#1. Цоде Транслатион

Ова функција омогућава програмерима да само једним кликом преведу код написан на једном језику на други. Он чува структуру кода, логику и коментаре. Подржани језици укључују Питхон, Руби, Јава, ЈаваСцрипт и Ц.

#2. КодезиЦхат

Уз помоћ цхат бота, можете претраживати своју базу кодова и питати о имплементацији кода. Може помоћи програмерима да траже одређену функцију у својој бази кода и где и како је користе.

#3. Отклањање грешака

Отклањање грешака користећи Кодези

Ово је један од задатака програмера софтвера који највише одузимају време, али Кодези олакшава програмерима да отклоне грешке у свом коду са детаљним објашњењима о грешкама и како да их избегну.

  Како зиповати датотеку и фасциклу у 2022?

#4. Генерисање кода

Омогућава вам да генеришете код из упита или упутстава и такође решава програмска питања за вас. Ево примера генерисања функције за израчунавање факторијела броја.

#5. Кодекс за документовање

Програмери могу брзо да генеришу коментаре и документују свој код уз помоћ Кодезија. Може да документује код ред по ред, генерише резиме онога што ради и такође генерише низове докумената за функције, методе и класе.

Код докумената – ред по редСажетак кодаГенерисање низова докумената од стране Кодезија

Случајеви употребе

Почевши од студената, програмера и тимова који раде на производу, скоро свако ко кодира може имати користи од коришћења Кодезија.

За студенте

Ученици који су тек почетници у кодирању могу да искористе предности функција за отклањање грешака кодезија. Отклањање грешака је најтежа ствар са којом се програмери морају носити када развијају софтвер.

Још једна добра карактеристика је функција објашњења грешке која нам говори зашто се грешка уопште појавила и шта треба да урадите да бисте је избегли.

Ученици такође могу постављати питања о програмирању КодезиЦхат-у и побољшати своје знање.

За програмере

Професионални програмери могу да искористе функцију превођења кода кодезија, што може бити од помоћи приликом преласка са једног технолошког низа на други.

Оно што већина програмера пропушта је, у ствари, документовање свог кода. Кодези решава овај проблем генерисањем коментара кода ред по ред или у облику резимеа, на који год начин желите.

И не само то, већ такође омогућава програмерима да генеришу низове докумената за функције, које су невероватно корисне када користе функцију и знају шта она ради.

  Како добити ПХР сертификат

За тимове

Кодези планира да обезбеди функције као што су ЦИ/ЦД аутоматизација, прегледи кода и аутоматизовано руковање ПР-ом за развојне тимове. Ове функције још нису доступне крајњим корисницима, али према Кодезијевим речима, ускоро ће стићи.

ИДЕ и интеграције

Кодези има свој ИДЕ заснован на вебу, у којем можете испробати скоро све функције Кодезија тако што ћете налепити свој код. Карактеристике укључују отклањање грешака, оптимизацију, превод кода, генерисање кода помоћу КодезиЦхат-а и документовање кода.

Висуал Студио Цоде Ектенсион

Кодези екстензија ВС Цоде пружа све функције које можете да користите без премештања кода из уређивача. Повећава ефикасност вашег тока посла тако што га неприметно интегрише у ваш постојећи ток посла.

Кодезијево ВС проширење кода

Мишљење аутора

Алати за продуктивност програмера могу значајно побољшати ефикасност постојећег тока рада програмера. Кодези је један такав алат који пружа различите функције за повећање продуктивности програмера.

По мом мишљењу, најкорисније карактеристике Кодезија су генерисање кода и КодезиЦхат. Интеграција са ВС Цодеом је најбоља ствар коју можете да урадите.

Међутим, док користите такве алате, запамтите да морате још једном да проверите излаз јер је генерисан вештачком интелигенцијом и може да садржи недоследности или аномалије.

Затим погледајте Висуал Студио 2019 – нове функције и побољшања.