Да ли је довољно добро заменити програмере?

Са недавном најавом Цопилот Кс, ГитХуб је на путу да побољша екосистем програмера.

Према ГитХуб истраживању, Цопилот је био велики успех, побољшавши фокус за 74%.

Такође је учинио да се корисници осећају 88% продуктивнијим и ефикаснијим аутоматизацијом задатака који се понављају за невероватних 96%. Ови бројеви наговештавају да ће Цопилот Кс имати већи утицај на продуктивност програмера.

Међутим, већ постоји забринутост око тога како аутоматизација може заменити програмере. И зато ћемо у овом чланку погледати Цопилот Кс и видети да ли он утиче на тржиште рада.

Хајде да почнемо.

Шта је Цопилот Кс?

Цопилот Кс је надограђена верзија већ постојеће апликације Цопилот. Он доноси више функција пратиоцу кодирања који покреће вештачка интелигенција (АИ), укључујући функције ћаскања и гласа које имају за циљ да побољшају искуство кодирања разумевањем контекста и давањем предлога у складу са тим.

У својој основи, Цопилот Кс усваја најновији ОпенАИ ГПТ-4. Као резултат тога, чини га ефикаснијим и прецизнијим у предлагању кода и одговарању на питања. Осим тога, нуди и подршку за захтеве за повлачењем.

Тренутно је Цопилот Кс у прегледу (само по позиву). Дакле, ако желите да пробате, можете се пријавити и сачекати да вам дају приступ.

У међувремену, можете испробати већ доступан Цопилот (заснован на ГПТ 3.5) и видети шта нуди. То је плаћено решење. Међутим, можете га користити бесплатно ако сте студент или сарадник отвореног кода! У супротном, користите њихову бесплатну пробну верзију или плаћате месечне накнаде за приступ.

Напомена: Цопилот је бесплатан за студенте, наставнике и одржаваоце отвореног кода.

  ЕкпрессВПН ради са Нетфлик-ом 2023 (мај) (решавање и решавање проблема)

Како функционишу Цопилот и Цопилот Кс?

Основна идеја иза Цопилот-а је да користите напредни ОпенАИ алгоритам да бисте сазнали више о контексту вашег кода. Када то уради, почеће да даје предлоге, које можете да прихватите или одбаците.

Такође помаже у генерисању основних исечака кода или писању јединичних тестова (уведено у Цопилот Кс).

Да би све то било могуће, ОпенАИ модел пролази кроз сав отворени код и затим користи доступно знање да би предложио препоруке.

Међутим, овај приступ такође доноси више проблема, укључујући небезбедни код, грешке кода и застареле АПИ-је или идиоме.

Цопилот Кс побољшава све што Цопилот ради увођењем боље свести о контексту са функцијама ћаскања и гласа. Дакле, сада можете затражити од копилота да реши проблем или објасни део кода тако што ћете га означити.

Значајне карактеристике Цопилот Кс

Цопилот Кс доноси нове значајне карактеристике у Цопилот екосистем. Прођимо кроз њих у наставку.

#1. Интерактивност свјесна контекста

Цопилот Кс користи ГПТ 4, који вам омогућава да обављате ћаскање или гласовну комуникацију са њим. Ово је корисно за оне са проблемом кодирања који желе да АИ погледа код и даје предлоге.

Такође даје програмерима могућност да прегледају грешке и поправе их.

#2. Доцс

Ако сте искусан програмер, увек ћете ценити документацију коју је написао одржавалац. Добро је структуиран и чист и помаже вам да брзо научите о концепту или идеји.

Цопилот Кс доноси документе директно у ИДЕ програмера. Помоћу њега можете да генеришете високо прилагођене документе који нуде персонализоване одговоре на ваша питања. Прати документацију коју је написао одржавалац и такође пружа инлине цитате.

Морате да одете на Учитај садржај > Постави питање да бисте га користили.

#3. Јединични тестови

ГПТ 4-поверед Цопилот Кс такође омогућава програмеру да аутоматизује тестове. То чини тако што указује на недостајуће јединичне тестове. Штавише, генерише нове тест случајеве када завршите изградњу.

#4. Захтеви за повлачење ГитХуб-а

ГитХуб Пулл захтеви вам омогућавају да урадите ПР описе генерисане вештачком интелигенцијом. Ови описи су генерисани на основу вашег рада. Користећи овај приступ, можете добити прилагођене ПР описе како бисте помогли рецензентима да сазнају више о променама вашег кода.

  Како отказати ФубоТВ на Року

#5. Ради са свим уређивачима кода и ИДЕ-овима

Цопилот Кс, баш као и Цопилот, биће доступан директно из вашег уређивача кода. Укључује Висуал Студио, ВС Цоде, ЈетБраинс ИДЕ и Неовим.

Која је разлика између копилота и копилота Кс?

Пошто је Цопилот Кс надоградња у односу на Цопилот, разлика лежи у функционалности. У суштини, и једни и други покушавају да разумеју контекстуално значење доступног кода и онда дају предлоге на основу њега.

Пошто Цопилот Кс користи ГПТ 4, моћнији АИ модел, он доноси функције као што је могућност да се помогне корисницима са делом кода, писање тестова јединица, писање персонализованих захтева за повлачење ГитХуб-а, па чак и помоћ када се програмер заглави са проблемом .

Хоће ли те заменити?

У програмирању морате користити алате. Ови алати укључују програмске језике, оквире, додатке, екстензије и алате за аутоматизацију са АИ-ом, као што је Цопилот Кс.

Циљ ГитХуб-а је да помогне програмерима да ефикасније раде свој посао. То значи да Цопилот Кс неће заменити програмере. Уместо тога, помоћи ће им да марљивије раде свој посао, баш као што би то урадио било који други алат за програмирање.

Међутим, Цопилот Кс може другачије да утиче на кодере, програмере и софтверске инжењере. Хајде да разговарамо о томе у наставку.

Шта ако? Ти си кодер.

Можда ће вам Цопилот Кс бити опаснији као кодер, с обзиром на то да су кодери најмање обучени и ефикасни су само у једној или две технологије. На крају крајева, ваш посао је да трансформишете пословне идеје које су вам доделили програмери софтвера.

Међутим, то не значи да вас Цопилот Кс може заменити. Може вам помоћи у раду и генерисати код за вас, али људски надзор је неопходан да би се осигурало да је код спреман за производњу.

Да бисте превазишли сваку претњу, морате научити да користите Цопилот у свом току рада и да будете ефикаснији. Такође, најбољи начин да побољшате своје шансе да останете релевантни у тренутној индустрији је учење нових вештина, програмирања, оквира итд.

  Како и када очистити своју ВордПресс кеш меморију

Шта ако? Ти си програмер.

Али шта је са програмерима или програмерима? Па, Цопилот Кс не би требало да утиче на њих. Програмер је искуснији јер има боље знање и разумевање технологија, посебно како их користити за решавање проблема. Такође имају добро познавање алгоритма и могу да раде на сложеним проблемима.

Све ово чини програмере сигурним од замене. У ствари, Цопилот Кс може постати савршен пратилац за програмере јер га могу користити да повећају своју продуктивност.

Функције Цопилот Кс-а, као што је способност писања јединичних тестова, могу им помоћи да напишу сигуран код од самог почетка. Такође, могућност постављања питања преко докумената може им помоћи да смање време за истраживање.

Шта ако? Ви сте софтверски инжењер.

Софтверски инжењери су вероватно најбезбеднији када га замени било који облик аутоматизације, укључујући Цопилот Кс. На крају крајева, они су одговорни за дизајн и имплементацију софтвера. Због тога морају разумети и трансформисати пословне захтеве у добар софтверски дизајн. Штавише, њихово знање и искуство играју кључну улогу у њиховом успеху.

Укратко, безбедни сте и Цопилот Кс вас неће заменити.

Посао програмера/кодера/софтверског инжењера је да прави апликације за људе. Захтева пажљиво планирање, разумевање и спровођење сложених идеја, што алати за аутоматизацију можда неће успети да ураде. Такође, Цопилот Кс није креиран да замени било ког програмера. Уместо тога, побољшава радни ток програмера.

Да ли би требало да користите Гитхуб Цопилот или Цопилот Кс као почетник?

ГитХуб Цопилот и Цопилот Кс су алати намењени професионалним програмерима. Као почетнику, можда ће вам Цопилот бити узбудљив, али морате се уздржати од употребе током периода учења. То је зато што обавља већину вашег посла, што може ометати ваш раст.

Такође, морате знати да би Цопилот могао бити бољи. Било који предлози које он даје можда неће бити тачни и такође могу представљати безбедносне рупе. Ово такође оставља кориснике рањивим.

Последње мисли

ГитХуб Цопилот Кс је обећавајуће ажурирање за већ узбудљиви Цопилот. Доноси више истакнутих функција које помажу програмерима да користе вештачку интелигенцију у свом току рада.

Међутим, перспектива кода генерисаног вештачком интелигенцијом може оставити сумње многим програмерима, који могу помислити да ће бити замењени, посебно ако узмете у обзир стопу раста коју је АИ показала у последњих годину дана.

Укратко, Цопилот Кс вас неће заменити. То је зато што никада нема за циљ да замени програмере. Уместо тога, сличан је другим алатима доступним на тржишту које програмери попут вас могу користити да остану продуктивни, релевантни и фокусирани.

Затим погледајте најбоље апликације за продуктивност за програмере/програмере.