6 једноставних начина да направите снимак екрана на Мац-у као професионалац

Снимци екрана могу бити спас када је у питању решавање проблема, показивање некоме како да уради задатак или једноставно креирање водича.

Лично, то је једна од најчешће коришћених функција на мом рачунару јер осећам да су одличан начин да објасните своју поруку у визуелном облику. Ако сте корисник Мац-а, снимање екрана је невероватно лако и брзо.

Међутим, ако сте нови у Аппле екосистему, то може бити мало збуњујуће, због чега ћу вам у овом посту показати како лако да направите снимак екрана на свом Мац-у.

Прећи ћемо на неке од најбољих начина да то урадите, тако да можете користити методе према вашим жељама. Најбољи део је што је потребно само неколико секунди, баш као што би требало да буде снимање екрана.

Ако више волите да гледате детаљни водич за процес, ево кратког видео снимка:

Хајде да ускочимо.

Снимите цео екран

Снимање целог екрана је одличан начин да прикажете све што се може видети на екрану, посебно ако је порука коју покушавате да испоручите у близини и у вези са траком менија на врху или при дну при дну.

Једноставно притисните Цомманд + Схифт + 3 да бисте снимили цео екран.

Требало би да видите мали прозор који се појављује у доњем десном углу. Ово указује да је ваш снимак екрана направљен. Можете кликнути на њу да бисте је сачували, избрисали или поделили.

  10 најбољих ПОЕ камера 📷 за јасне и јасне снимке надзора

Такође прочитајте: Једноставни начини за ресетовање ПРАМ-а и СМЦ-а на Мац-у

Снимите део екрана

Ако желите некоме да пошаљете снимак екрана, али не желите да му ометате пажњу другим елементима на екрану, можете једноставно да снимите део екрана. Овај метод је такође од помоћи када не желите да укључите личне податке на снимак екрана.

Притисните Цомманд + Схифт + 4.

Ово ће вам омогућити да кликнете и померите курсор да бисте снимили само делове које желите да укључите.

Ако сте случајно померили курсор на нежељени простор и желите да поновите избор, можете једноставно да притиснете ЕСЦ на тастатури да бисте почели изнова.

Такође можете да притиснете и држите размакницу док правите избор да бисте преместили исти прозор за избор у другу област екрана.

Још један сјајан савет који треба да знате је могућност да направите избор из центра екрана, што је могуће тако што ћете држати притиснут тастер Оптион пре него што направите нови избор.

Снимите одређени прозор

Овај метод је мој лични фаворит због тога колико чисто изгледа. Можете да снимите одређени прозор на екрану, на пример, прозор за белешке, притиском на Цомманд + Схифт + 4, а затим на размакницу.

Као што видите, имам опцију само да ухватим прозор на којем је мој курсор.

Када кликнете на изабрани прозор, он ће направити снимак екрана и сачувати га са прелепим сенкама испод прозора. Ако желите да укључите снимке екрана негде за професионалну употребу, свакако би требало да испробате ову пречицу уместо да ручно покушавате да снимите користећи другу пречицу.

  Како учинити дугачке Твиттер теме лакшим за читање и дељење

Ако тражите већу контролу над снимком екрана, можете испробати пречицу Цомманд + Схифт + 5.

Ово ће отворити мени снимка екрана и дати вам више опција и контроле подешавања, као што је подешавање тајмера или одабир одредишта где ће ваши снимци екрана бити сачувани. Такође вам омогућава да снимите свој екран ако то желите.

Цаптуре Тоуцхбар

Ако имате Мацбоок који има Тоуцхбар, можете лако да направите снимак екрана притиском на Цомманд + Схифт + 6.

Понекад су вам потребне функције које су више од оних које су вам подразумевано обезбеђене и у тим временима је најбоље да користите софтвер треће стране да бисте обавили посао.

Ево неких од најбољих алатки за снимке екрана које можете да користите на свом Мац-у:

#1. Скитцх

Скитцх је развијен од стране Еверноте-а, напредни алат за снимање екрана за Мац који се може комбиновати са Еверноте-ом да бисте уживали у најбољем из оба света.

Осим што вам даје велику контролу над начином на који желите да се снимци екрана, он има много функција за њихово побољшање, на пример, коришћењем напомена, облика и скица.

#2. ЦлеанСхот Кс

Једноставан, али моћан, ЦлеанСхот Кс је од истих програмера који су направили најпопуларнији Мац алат под називом ЦлеанМиМац Кс.

Помоћу овог алата снимате видео записе, ГИФ-ове, садржај који се може померати и, наравно, снимке екрана. Остале карактеристике укључују

  • Опције белешки, истицања и замућења
  • Снимите цео екран, изабрану област, цео прозор или екран који се помера
  • Једним кликом сакрива иконе на радној површини
  • Сачувајте складиште уређаја тако што ћете сачувати снимке екрана у ЦлеанСхот Цлоуд
  Шта је то и зашто би требало да бринете?

Апсолутно нема криве учења када користите овај алат.

#3. Снагит

Снагит је напредна алатка за снимање екрана која има све што тражите. Можете да снимите и уредите снимке екрана да бисте пружили боља визуелна упутства пре него што их пошаљете, а ови алати за уређивање се примењују и на слике које увозите из своје галерије.

Једна од најбољих карактеристика овог софтвера је могућност снимања веб страница које се померају, које касније можете да делите као ГИФ. Ово је одлична функција када не желите да направите цео видео око тако једноставног корака.

Осим тога, можете креирати занимљиве видео туторијале користећи њихов снимач екрана.

#4. Схоттр

Веома лагана апликација за Мац, Схоттр прати веома интуитиван интерфејс који вам не оптерећује ум непотребним функцијама. Тихо се налази на траци менија са иконом С, а када кликнете на њу, отворићете различите опције за снимање екрана.

Такође можете доделити пречице разним опцијама снимка екрана да бисте додатно уштедели време кад год желите да снимите екран.

Завршне мисли

Прављење снимка екрана никада не би требало да буде тешко, и захвалан сам што је процес прилично једноставан на Мац-у. Надам се да ће вам горе наведене методе помоћи да лако испоручите своје визуелне поруке или направите туторијале.

Затим погледајте ове команде Мац терминала да бисте олакшали свој живот.