Да ли је крај ИоуТубе-а без огласа? Објашњена нова правила ИоуТубе-а за блокирање огласа

Кључне Такеаваис

  • ИоуТубе разбија блокаторе огласа и забрањује њихову употребу како би максимизирао приход од огласа и пружио подршку креаторима.
  • Блокирање огласа ограничава примарни извор прихода ИоуТубе-а и омета његову могућност да бесплатно пружа услугу.
  • Надоградња на ИоуТубе Премиум је једини званични начин да се решите нежељених огласа и уживате у искуству без огласа на платформи.

Да ли сте икада били фрустрирани гледајући још један ИоуТубе оглас који се не може прескочити? Да ли сте се срећно ослањали на блокатор огласа да бисте их избегли? Можда ћете морати да се упознате са огласима, пошто је ИоуТубе почео да открива и забрањује алатке за блокирање огласа.

Ево свега што треба да знате о ИоуТубе-овим новим правилима за блокирање огласа.

Зашто ИоуТубе разбија блокаторе огласа?

У јуну 2023. известио је Верге да је ИоуТубе тестирао правило три опомене за гледаоце који користе блокаторе огласа. У то време, обрачун се звао „мали експеримент“. До октобра 2023. прешао је од експеримента до правила –Јутјуб је објавио да је блокирање огласа прекршило услове коришћења услуге.

У Услови коришћења услуге ИоуТубе, на који се слажете пре коришћења услуге, наводи се да не можете заобићи или ометати платформу за дељење видеа на начин који ограничава или ограничава платформу и њене услуге. Блокирањем огласа ограничавате ИоуТубе-ово примарно средство подршке ауторима.

  Како онемогућити пречицу на тастатури у ВЛЦ плејеру

Кредит за слику: Реддит

Што је још важније, блокирање огласа спречава ИоуТубе да заради новац како би његова услуга била бесплатна. Ако блокатори огласа ометају учинак огласа за оглашиваче и они престану да приказују ИоуТубе огласе, то би могао бити велики финансијски ударац за услугу.

Други разлог је нада да би забрана блокада могла гурнути гледаоце фрустриране огласима на ИоуТубе-ову плаћену Премиум претплату, која легитимно уклања огласе. Иако надоградња није једина ствар коју можете да урадите када ИоуТубе открије ваш блокатор огласа, то је једини начин да се решите нежељених огласа.

Или се укључите у искуство прожето огласима или платите искуство без огласа након што размислите да ли је ИоуТубе Премиум вредан трошкова.

Да ли се назире крај ИоуТубе-овој примени огласа?

Нова правила ИоуТубе-а за блокирање огласа усклађена су са његовим циљем да максимизира приказе огласа и приход. Вероватно се не назире крај ИоуТубе-овој примени огласа. На основу акција ИоуТубе-а током протеклих година, вероватније је да је ова забрана блокирања огласа чак и почетак појачане примене огласа.

2020. Јутјуб је објавио нови одељак „право на монетизацију“, што је значило да ће креатори ван ИоуТубе партнерског програма (ИПП) такође видети огласе на својим видео снимцима, иако не би добили део прихода.

ИоуТубе је прогресивно повећавао број огласа на већини видео снимака; Огласи пре репродукције, после репродукције, огласи који се могу прескочити, који се не могу прескочити и бампер огласи су сада уобичајени. У септембру 2022. 9то5Гоогле је пријавио завршен експеримент са ИоуТубе огласима који садржи до десет огласа који се не могу прескочити како би се смањиле паузе за огласе за гледаоце – боље је гледати све одједном него с прекидима.

  7 најбољих алата за праћење расположења за побољшање квалитета живота

Гледајући унапред, вероватно је да ће ИоуТубе наставити да поставља више огласа и захтева за Премиум регистрације.

Ваше бесплатно ИоуТубе искуство без огласа је завршено

Можда сте се ослонили на блокаторе огласа да бисте уживали у искуству стриминга видеа без огласа, али та ера се завршава. Због финансијских импликација блокирања огласа, ИоуТубе ће сада открити ваше блокаторе огласа, дати вам упозорења, ограничити вам гледање видео снимака и чак може суспендовати ваш налог.

Ако сте фрустрирани обавезним гледањем огласа, мораћете да надоградите на ИоуТубе Премиум или да се одлучите за друге платформе за дељење видеа.