Најновије ажурирање ЦхатГПТ-а омогућава вам да креирате потпуно прилагођене ГПТ моделе

Кључне Такеаваис

  • Долазак ГПТ-4 Турбо уводи значајна побољшања у ЦхатГПТ, укључујући већи прозор контекста, ажурирану базу знања и побољшане способности праћења инструкција. Нуди највећи контекстни прозор од било којег комерцијално доступног АИ цхатбот-а.
  • Могућност креирања прилагођених ГПТ-ова омогућава корисницима да прилагоде ЦхатГПТ за посебне сврхе. Корисници могу да направе мини верзије ЦхатГПТ-а унапред учитане релевантним подацима, чинећи задатке попут идентификације паметних телефона или добијања препорука за филмове лакшим и ефикаснијим.
  • Корисници могу да бирају између широког спектра унапред изграђених ГПТ-ова оптимизованих за специфичне функције како би побољшали своје искуство са подстицањем. Ови специјализовани ГПТ покривају различите области као што су креативно писање, објашњења математике, планирање путовања, уклањање мрља и правила игре, пружајући супериорне перформансе за нишу употребу.

ЦхатГПТ, ОпенАИ-јев водећи АИ производ, добио је ажурирање које мења игру са гомилом нових функција. Са неколико кључних ажурирања која се објављују истовремено, ОпенАИ је заиста размазио кориснике ЦхатГПТ-а, посебно претплатнике ЦхатГПТ Плус.

Има доста тога да прођете и не желимо да пропустите – па смо истражили најновије ажурирање ЦхатГПТ-а да видимо како ће то утицати на ваше искуство са АИ цхатботом.

1. Долазак ГПТ-4 Турбо

Без сумње, најзначајнији додатак ЦхатГПТ-у је ГПТ-4 Турбо модел. Иако ГПТ-4 Турбо није потпуно нови АИ модел, он има неколико побољшања која мењају игру, укључујући већи контекст контекста, новији датум прекида, побољшане способности праћења инструкција и побољшане мултимодалне способности. Како ће ово утицати на ваше ЦхатГПТ искуство?

  Који су кодови за РПГ симулатор?

Према ОпенАИ, ГПТ-4 Турбо ће се испоручивати са знатно већим контекстним прозором од 128.000 токена. То значи да ће корисници ЦхатГПТ-а моћи да користе знатно дужа и детаљнија упутства када раде са АИ цхатботом. Да бисте то ставили у перспективу, технички ћете бити у могућности да пружите упите до 300 страница текста. Ово је највећи контекстни прозор од било ког комерцијално доступног АИ цхат робота, надмашујући Антхропиц-овог Цлаудеа 2, претходног носиоца наслова, који има прозор контекста од 100.000 токена.

ГПТ-4 Турбо такође долази опремљен ажурном базом знања која се протеже до априла 2023. године, што га чини једним од најактуелнијих АИ модела у АИ цхатбот простору. Техничка побољшања начина на који модел функционише ће такође олакшати његову способност да прати фине детаље ваших упутстава без застрањивања.

Вреди напоменути да се ограничење података односи на опште знање ГПТ-4 Турбо-а. Ако поставите одређено питање, ГПТ-Турбо се сада окреће свом интегрисаном режиму претраживања да одговори на било које питање, тако да сте технички неограничени у обиму упита. На пример, на слици испод, ЦхатГПТ потврђује своју нову граничну тачку података, а затим тачно одговара ко је освојио Ф1 Светско првенство возача 2023.

Такође, корисници ЦхатГПТ Плус-а могу да се радују – гломазан падајући мени за пребацивање између модела ускоро ће бити повучен. Унапређене мултимодалне вештине ЦхатГПТ-а захваљујући ГПТ-4 Турбо надоградњи ће му омогућити да аутоматски изабере оптимални модел за дати задатак, збогом ручном пребацивању. Ово побољшање може изгледати незнатно, али искусни корисници ће ценити што не морају стално да мењају моделе усред разговора.

  Постови са датумом уназад још из 1970. године на вашој Фацебоок страници

2. Могућност креирања прилагођених ГПТ-ова

Долазак ГПТ-4 Турбо-а је велика вест, али оно што ће вам можда бити узбудљивије је функција ГПТ-а способности. У свом најједноставнијем облику, прилагођени ГПТ-ови вам омогућавају да креирате мини верзије ЦхатГПТ-а прилагођене за посебне сврхе. ​Направио сам пример изузетно основног прилагођеног ГПТ-а за неколико секунди, тражећи од модела да ми помогне у Фоотбалл Манагер-у 2024.

На пример, рецимо да желите да идентификујете и означите паметне телефоне са слика користећи ЦхатГПТ Висион. ЦхатГПТ не познаје све најновије телефоне, тако да морате да га подучавате сваки пут. Ово може да се досадно понавља. Са прилагођеним ГПТ-ом, можете да направите мини ГПТ са унапред учитаним подацима са паметног телефона, тако да можете да пређете директно на подстицање да идентификује нове уређаје у било ком тренутку.

Можете направити и друге прилагођене ГПТ, као што је онај за препоруке филмова са базом података филмова. Затим затражите од свог прилагођеног филмског бота кад год желите препоруку. Најбољи део је то што ћете на крају моћи да јавно делите ове специјализоване ГПТ и потенцијално профитирате када други буду сматрали да су корисни. Прилагођени ГПТ-ови вам омогућавају да лако прилагодите ЦхатГПТ за специјализоване сврхе изван општег знања без потребе за писањем било каквог кода.

3. Користите унапред наведене ознаке ГПТ

Можете да направите прилагођени ГПТ или можете да бирате са дугачке листе од стотина унапред направљених опција да бисте побољшали своје искуство са подстицањем. Пошто су оптимизовани за одређене функције, можете добити још боље одговоре од обичног ЦхатГПТ-а за нишу употребу. Унапред изграђени ГПТ-ови су већ опремљени специјализованим знањем да би побољшали перформансе за циљано подстицање.

  Како паузирати преузимање системских ажурирања на Андроиду

Са толико много тога за избор, можете пронаћи прилагођени ГПТ за скоро сваку сврху коју можете замислити. Опције укључују тренера креативног писања који даје повратне информације о вашем раду, ментора математике који објашњава сложене концепте и планера путовања за креирање савршеног одмора. Можете чак добити пријатеља за прање веша за помоћ при мрљама или помоћника за време игре да вам објасни правила за породичну ноћ игре. Свака унапред изграђена опција има специјализовано искуство за пружање супериорних перформанси за упите који се односе на њену фокусну област. Са овим широким спектром ГПТ-а, лако можете пронаћи прилагођену вештачку интелигенцију са идеалним вештинама и знањем за повећање подстицања у вашем јединственом домену интересовања. ГПТ вам омогућавају да искористите моћ прилагођене вештачке интелигенције без напора да креирате сопствену.

Еволуција ЦхатГПТ-а се наставља

Метеорски успон ЦхатГПТ-а не показује знаке успоравања. Кад год се чини да ЦхатГПТ губи снагу, ОпенАИ уводи кључне надоградње које значајно побољшавају могућности цхатбот-а. АИ цхатбот је на стрмој путањи раста, о чему сведоче додаци који мењају игру као што је моћни ГПТ-4 Турбо модел и могућност прављења специјализованих ГПТ-ова.

Гледајући унапред, можемо очекивати још више побољшања јер ОпенАИ наставља да усавршава и шири ЦхатГПТ вештине. Ускоро, ЦхатГПТ може постати незаменљива дневна помоћ за многе, пружајући корисне информације и прилагођену помоћ на захтев. Његова редовна побољшања наговештавају будућност у којој АИ богата функцијама постаје уобичајена. За сада, предлажемо да узмете ЦхатГПТ Плус налог, седнете и уживате у седиштима у првом реду док се ЦхатГПТ брзо развија пред нашим очима.