Да ли је то најбоља платформа за учење на мрежи

Ако желите да унапредите своје вештине да бисте изградили своју каријеру, овај едКс преглед ће вас с правом водити и рећи да ли је ова платформа курса вредна тога.

Изненађујуће, онлајн образовање није ништа модерно, али данас има већи значај него икада. Напредак у технологији омогућио је студентима да приступе својим материјалима за учење у облаку, похађају виртуелне часове и комуницирају са инструкторима.

Како потражња за онлајн образовањем расте, потреба за једноставном, али свеобухватном образовном платформом се продубљује. едКс је једна таква платформа за онлајн курсеве која се може похвалити са преко 3.500 курсева и тренутно има 76+ милиона полазника.

Али да ли је едКс сертификат вредан тога? Да ли је едКс потпуно бесплатан?

Одговорио сам на све у својој едКс рецензији. Почећу говорећи о едКс-у, његовој библиотеци курсева и квалитету инструктора. У наредним одељцима, такође ћу говорити о студентском искуству, сертификатима, стипендијама и плановима цена.

едКс Овервиев

едКс су покренули научници са МИТ-а и Харварда 2012. године, а касније се Станфорд удружио 2013. како би понудио опсежне курсеве. У року од годину дана, провајдер курса је достигао скоро милион корисника.

Тренутно, едКс има преко 35 милиона корисника, са 15.000 инструктора и 160 партнерских институција.

Познато је да едКс пружа курсеве на универзитетском нивоу из удобности удаљености. Удружио се са врхунским институцијама и универзитетима широм света како би унапредио своје знање.

Делови едКс-а

#1. Избор курса и разноврсност

едКс има за циљ да буде међу водећим МООЦ-овима (масовни отворени онлајн курсеви) на дугачкој листи МООЦ провајдера. Па, има велики каталог од преко 3500 курсева.

Док идете на веб локацију, приметићете мени курса на врху. Пређите мишем преко менија и приметићете листу свих едКс курсева. Ови курсеви су разврстани по предметима у распону од техничких до нетехничких.

едКс даље разлаже категорије предмета према вештинама како бисте могли да се нађете на правом типу курса. На страници каталога курсева можете претраживати курсеве кроз траку за претрагу или сортирати користећи различите филтере.

Ево неких филтера курсева који вам помажу да сортирате каталоге курсева:

  • Предмет: Бирајте из широког спектра предмета и тема као што су физика, хемија, енглески, право, филозофија, дизајн, уметност и култура итд.
  • Вештине: Можете категоризовати предмет и изабрати вештине између менаџмента, истраживања, анализе података, доношења одлука итд.
  • Партнер: Изаберите партнера за курс који нуди различите програме.

Оно што ми се допало код едКс-а је његова разноврсност опција учења.

  Како уклонити налог из апликације Мессенгер

едКс има мноштво бесплатних и плаћених опција курсева у различитим темама. Можете одабрати ове курсеве читајући едКс рецензије о одређеним курсевима.

Ученици могу да бирају различите типове програма и могућности учења које укључују:

  • Једнократни курсеви: Ови курсеви су самостални и не нуде никакве друге програме или серије курсева. Уместо тога, курс се фокусира само на одређену тему.
  • Програми сертификата: едКс курсеви сертификације се састоје од курираног скупа тема акредитованих од стране врхунских универзитета и стандардних института који ученицима пружају практично искуство.
  • МицроБацхелорс и МицроМастерс програми: Очигледно из имена, ови курсеви су сложени и кратки курсеви акредитива креирани да усаврше кандидате и стекну вештине еквивалентне семестралним испитима на колеџу.

#2. Инструцтор Куалити

Нема користи од задивљујућег корисничког интерфејса, ниске цене или разноврсних курсева када је квалитет курса низак. Ако сте неко ко више воли обуку коју води инструктор, едКс је најбољи избор.

едКс сарађује са реномираним универзитетима и институцијама као што су МИТ и Харвард који имају високо квалификоване професоре и факултете веште у различитим темама. Ови инструктори поседују знање из стварног света и имају способност да испоруче прави садржај.

Штавише, инструктори нуде исто искуство као и физичка учионица, јер се могу неприметно укључити кроз дискусије уживо, питања и одговоре и форуме заједнице.

#3. Испорука курса

едКс је платформа за озбиљне ученике, а ученицима је потребна снажна посвећеност пружалаца курсева. едКс даје две опције ученицима за завршетак курса. Они могу изабрати опцију самосталног темпа или одредити трајање курса за учење.

Одређивањем трајања курса, инструктори треба да заврше курс у одређеном временском оквиру. Већина едКс-ових курсева траје 4-12 недеља и укључује приближно 5-8 сати пажње.

#4. Студентско искуство учења и употребљивост

Основа мог едКс прегледа зависи од одговора на ово питање – „Да ли је едКс добар за студенте?“

По мом искуству, едКс пружа контролну таблу прилагођену корисницима, што олакшава учење. Нећете пропустити потребу да похађате физичку учионицу док учите уз едКс.

Контролна табла вам даје недељни напредак кроз тортни графикон и листу лидера ученика уписаних на курс. Да би побољшао учење, едКс даје материјале за курс и процене које треба да се заврше у одређено време.

Контролна табла има јасне, видљиве фонтове који олакшавају навигацију кроз курсеве и програме. Корисници могу да прате напредак свог курса кроз статус курса помоћу опција филтрирања као што су „У току“, „Није започето“, „Готово“, „Није уписано“ и „Надограђено“.

Ево како изгледа едКс контролна табла за учење:

Извор: Опен едКс

Ако вам енглески није матерњи језик, не брините! Можете затражити приступ курсевима на другим језицима, као што су кинески, руски, шпански, француски и италијански.

#5. Верификовани сертификати и акредитиви

Забринути сте да ли су едКс сертификати вредни тога? Па, едКс се може похвалити својим опипљивим верификованим сертификатима. Ови сертификати су верификовани од стране универзитета и институција које су у партнерству са едКс-ом.

  Како добити филтер за боју косе на Инстаграму

То значи да ћете добити сертификат о завршетку од Харварда, Јејла, Оксфорда, ЛСЕ, Станфорда, Кембриџа, Сорбоне и Мекгила.

Већина едКс рецензија поставља питање да ли – „едКс сертификати могу да вам донесу посао?“ Дефинитивно јесте.

Сертификати из едКс-а су веродостојни јер вам његова сарадња са реномираним универзитетима помаже да се издвојите од осталих запослених. Сваки сертификат је јединствено дизајниран, са амблемом и потписом инструктора.

Можете користити бесплатни сертификат на свом ЛинкедИн-у за приказ као признање. Међутим, верификовани сертификат има већи кредибилитет и аутентичност. Мораћете да платите курс да бисте добили верификовани сертификат.

#6. едКс финансијска помоћ и стипендије

Као и сваки међународни универзитет, едКс нуди финансијску помоћ студентима који не могу да приуште ове курсеве. едКс нуди стипендије са до 90% попуста на испите на универзитетском нивоу.

Са овим супер поузданим финансијским помагалима, можете узети било који курс и завршити га без бриге о буџету. Мораћете да се пријавите за едКс стипендије. Потребно је да попуните апликација и доставити на одобрење финансијске помоћи.

едКс може потрајати неколико дана да одобри вашу пријаву за стипендију. Међутим, проценат стипендија није загарантован. У зависности од ваше апликације, можете добити до 90%.

По пријави ћете добити е-пошту са јединственим кодом. Овај код се може применити на плаћање и искористити попуст на акредитованим курсевима.

едКс-ове стипендије га чине пожељнијим избором за студенте јер ниједна друга платформа за пружање курсева не даје верификован универзитетски сертификат са таквим попустом.

Колико коштају едКс курсеви?

едКс се разликује од других образовних платформи када су у питању трошкови. Већина курсева о едКс-у је бесплатна.

Обично, едКс користи два приступа ценама: праћење и провера.

  • Аудит Трацк: Можете почети са курсом бесплатно, али нећете добити никакве ресурсе или оцењене оцене за ове курсеве. Међутим, добићете материјале за курс, које можете да завршите сопственим темпом.
  • Верификована стаза: едКс вам даје верификовану сертификацију заједно са материјалима за курс, оценама и видео туторијалима. Плаћени курсеви коштају између 50 и 300 долара.

Ако желите да добијете Боотцамп програме, Мицробацхелор-ове или програме Кс серије, они могу порасти за 1.000-2.000 долара.

У поређењу са било којом факултетском дипломом, едКс кошта мање, а није лоша идеја да добијете верификован сертификат признат од стране престижног универзитета.

Табела испод показује програме диплома и цену:

Цене едКс курсеваПрофесионални програми сертификата$299МицроБацхлерос програми$499КССериес Програми$135МицроМастерс програми$600Степени из одређеног предмета (виртуелно учење)Око 10,000$ Доступни бесплатни курсеви

Што се тиче опција плаћања, за плаћање курса можете користити своју дебитну или кредитну картицу или чак ПаиПал новчаник.

едКс Предности

➡ Бесплатни садржај курса: едКс је познат по својој огромној библиотеци бесплатних курсева о различитим темама. Чак и ако не добијете верификовани сертификат, учења са универзитета светске класе су перо у вашој капи.

➡ Верификовани сертификати: Не узимајте ове сертификате само као утешну награду. Верификоване сертификате едКс-а признаје и оверава универзитет који нуди курс. Најбољи део је то што они раде као сведочанство о вашим интервјуима за посао.

  Топ 7 ПХП оквира за бољи развој апликација

➡ Политика рефундирања од 14 дана: Ако нисте вољни да наставите са курсом, можете га отказати у року од 14 дана од куповине и добити 100% повраћај новца.

➡ Курсеви самосталног темпа: Већина курсева се одвија самостално, што значи да можете почети у било ком тренутку.

➡ Лако за праћење: У поређењу са другим платформама онлајн курсева, едКс нуди контролну таблу која се може кретати и која је лака за коришћење за праћење напретка ученика.

едКс Недостаци

➡ Нема фиксне структуре курса: едКс је партнер са различитим универзитетима за различите курсеве. Ово доводи до конфузије и недоследности у структури курса.

➡ Недостатак неких курсева: Иако има предмете попут права, физике и других курсева високог образовања, едКс нема курсеве попут печења или снимања филмова.

едКс Алтернативес

Након што размотримо недостатке, погледајмо неке добре алтернативе едКс-у.

#1. Скиллсхаре

Скиллсхаре нуди курсеве који су фокусирани на уметничке и креативне вештине. Ова платформа за учење се фокусира на теме као што су писање, дизајн, фотографија и још много тога. Скиллсхаре има модел цена заснован на претплати где можете научити скуп курсева по једној цени.

У поређењу са едКс-ом, ово је економичнија опција и нуди невероватну вредност за новац.

#2. Удацити

Удацити је МООЦ платформа која нуди бесплатне курсеве, наностепене, извршне програме и појединачне плаћене курсеве. Сваки курс се одвија самостално и долази са ментором који ће вам помоћи.

У поређењу са едКс-ом, курсеви су ограничени, а повратне информације можете добити од инструктора. У просеку, ови курсеви коштају око 200 долара.

#3. Цоурсера

Цоурсера је слична платформа као едКс. У сарадњи са институцијама и владиним агенцијама нуди курсеве од науке до уметности. Постоји преко 3.900+ курсева за дипломе и сертификате, док је на Цоурсери 100 бесплатних курсева.

Цоурсера има курсеве са фиксним датумом почетка и завршетка и даје верификован сертификат од стране универзитета.

#4. Удеми

Удеми је тржиште курсева који нуди низ тема од програмирања до пословања, личног раста и управљања. Стручњаци из целог света могу креирати и учитати курсеве.

Можете завршити ове курсеве када вам одговара. Удеми има огромну библиотеку од преко 10.000 курсева. Међутим, нећете добити никакве сертификате или валидацију од универзитета.

Напомена аутора

До краја овог едКс прегледа, могу одговорити на ово питање – Да ли је едКс легитиман?

Иако то зависи од личног избора, не бих имао одговор осим да. Највећа предност ове платформе је њена природа отвореног кода.

Садржај курса такође одговара популарности нудећи квалитетне курсеве на универзитетском нивоу. едКс такође пружа најбоље корисничко искуство преко своје контролне табле једноставне за навигацију. Свиђа ми се квалитет курса и оцене које га чине вредним новца.

Изнад свега, шта је боље од добијања верификованог сертификата са престижног универзитета? Увек постоји потреба за побољшањем; предности едКс-а замењују мање недостатке које има.

Па шта чекате? Пређите на едКс и почните са њим.

Затим прочитајте нашу листу најбољих места за креирање онлајн курсева.

Да ли је овај чланак био од помоћи?

Хвала на повратним информацијама!