Да ли је то најбољи алат за виртуелну сарадњу?

Адобе Цоннецт вам даје свестрану платформу на којој можете лако да креирате и одржавате виртуелне вебинаре, састанке и обуку.

Након недавне пандемије, скоро свака индустрија суочила се са потешкоћама у управљању и сарадњи са својим запосленима, партнерима, продавцима и другима.

Због тога су многе организације почеле да нуде рад на даљину за своје запослене, док образовне институције својим студентима нуде учење на даљину.

Потражња за даљинским радом или учењем подстакла је организације да усвоје напредна даљинска решења.

Адобе Цоннецт је даљински алат који нуди беспрекорну виртуелну таблу за састанке, обуку и још много тога. Трансформише начин на који сте се некада дружили са својом публиком и пружа невероватне могућности да виртуелну сарадњу учините пријатном.

У овом посту ћу расправљати о Адобе Цоннецт-у, његовим карактеристикама и неким од алтернатива Адобе Цоннецт-у.

Адобе Цоннецт: Преглед

Адобе Цоннецт је софтверски пакет за дигиталну сарадњу и учење за веб конференције, дељење радне површине и презентације. Алат вам омогућава да са лакоћом подесите, управљате и водите вебинаре, презентације, програме обуке и још много тога.

Добићете потпуну контролу над виртуелним сесијама заједно са прилагођеним и запањујућим искуствима. Са Адобе Цоннецт-ом, можете да пружите занимљиво учење и сесије обуке заједно са брендираним вебинарима заснованим на ангажовању и прилагођеним вебинарима. Такође вам омогућава да са лакоћом закажете персонализоване, поуздане и висококвалитетне састанке.

Стартуп по имену Преседиа је прво развио производ и укључио ПоверПоинт-то-Фласх додатак прве генерације заједно са модулом за обуку. Производ је затим купила Мацромедиа, која је додала компоненту за веб конференције познату као Бреезе Ливе.

У каснијим верзијама, Мацромедиа Бреезе је додао четири апликације, тј. Бреезе Траининг, Бреезе Евентс, Бреезе Меетинг и Бреезе Пресентер тест. Коначно, Мацромедиа је ребрендиран у Адобе Цоннецт, укључујући Адобе Цоннецт вебинаре, Цоннецт Меетингс и Цоннецт Леарнинг.

Адобе Цоннецт је погодан за различите индустрије, од образовних институција и предузећа до владе и невладиних организација. Образовне институције користе ову платформу за пружање искустава у виртуелној учионици уз помоћ интерактивних сесија уживо интеграцијом са системима за управљање учењем.

Владине агенције га користе као виртуелно окружење за брзу реакцију на хитне случајеве, дајући безбедну размену података у реалном времену за међуагенцијску сарадњу. Поред тога, владине агенције такође користе софтверски пакет да изводе програме подизања свести грађана и подржавају кључне операције, укључујући спровођење закона, јавно здравље и безбедност, локалну управу и још много тога.

Предузећа користе ову платформу за организовање програма обуке, брифинга тимова, тимских састанака и маркетиншких догађаја.

Карактеристике Адобе Цоннецт-а

Користећи функције Адобе Цоннецт-а, могао сам лако да креирам вебинаре, састанке и догађаје. Такође можете да их учините привлачнијима као интеракције у стварном животу тако што ћете креирати вишекратна, безбедна и прилагодљива искуства. Хајде да погледамо његове карактеристике:

 • Подс: Једна од најзанимљивијих функција које сам пронашао у Адобе Цоннецт-у су његови Подс. Ово су функционални прозори који обављају специфичне улоге и отварају нове могућности дизајна за пружање виртуелних искустава. Потребно је само да додате позицију, име и величину подова да бисте добили виртуелне плоче прича, које су познате као распореди.

Подови вам помажу да проширите могућности унутар виртуелних соба. Можете бирати из прилагођене библиотеке апликација Адобе Цоннецт-а или можете креирати сопствене апликације користећи његов ХТМЛ СДК.

 • Распореди: Адобе Цоннецт вам омогућава да креирате плоче сценарија како бисте усмерили пажњу учесника на одређену област. Када је ваша виртуелна позорница спремна, можете је побољшати мултимедијом, анкетама, четовима, белешкама, сликама, интерактивним курсевима и квизовима.
 • Прилагођавања бренда: Још једна невероватна карактеристика је могућност прилагођавања естетике ваше виртуелне собе помоћу ваших пословних логотипа, боја и слика или теме и расположења ваше приче.
 • Шаблони: Можете дозволити свом тиму да приступи шаблонима како бисте лако претворили вашу виртуелну позорницу у стварну. Користећи шаблоне, могао сам да креирам дизајн лако и брзо. Са Адобе Цоннецт-ом, можете да креирате неограничене сталне собе за сваког лиценцираног корисника, омогућите доследно искуство и подесите нове собе.
 • Упорност: Учесници, презентери и домаћини могу да „уђу“ директно у просторије за вишекратну употребу које су унапред постављене. Можете да креирате и поново користите квизове, садржај и анкете за различите публике у различито време.
 • Цртање и напомене: Адобе Цоннецт вам омогућава да почнете са празном виртуелном таблом или додате боју, белешке, облике и текст да бисте скренули пажњу свих учесника тамо где желите. Можете дозволити својим учесницима да учине исто и цртају заједно на виртуелном флипчарту.
  Шест уобичајених грешака у паметном дому почетника

 • Бочна трака: Бочна трака омогућава ефикасну могућност презентера унутар модула за дељење који пружа белешке излагача, преглед за белешке говорника који се може претраживати и нелинеарну навигацију поред ПоверПоинт-а тако да вам није потребан други монитор.
 • Издвоји: основну учионицу можете поделити на неколико мањих просторија. Овде можете да доделите својим учесницима да се поделе или да користе аутоматско раздвајање. Затим можете попунити сваку мању собу и вратити садржај у примарну просторију да бисте учили и разговарали са већом групом.
 • Тематска ћаскања: Можете покренути различите инстанце ћаскања на виртуелној сцени како бисте омогућили својим учесницима да се укључе у релевантне интеракције са вршњацима. Поред тога, можете користити емотиконе и текст у боји за боље интеракције.
 • Радње и захтеви: Адобе Цоннецт вам омогућава да позовете своје учеснике да затраже њихову пажњу или им дозволите да траже вашу пажњу. Пронашао сам интеракције као да сам у разговору уживо, али у стварности, то је виртуелна соба.
 • Подови за веб везе: Адобе Цоннецт нуди модуле за веб везе, тако да можете да их користите да убаците живу УРЛ адресу у претраживаче учесника. Ово може бити анкета уживо на крају било ког састанка или сесије или послати ученике на снимање или процену.
 • Вишедимензионалне анкете: Можете да покренете анкету на виртуелној табли да бисте разумели који проценат учесника преферира а, б или ц. Међутим, може бити више тачних одговора. Адобе Цоннецт омогућава домаћину да поставља различита питања и тражи различите одговоре, као што су вишеструки одговори или отворени кратки одговори. Такође, можете да видите укупно гласање унутар састанка уживо и да се повежете са другима да бисте их поделили.

 • Модераторско ћаскање: Можете да користите модул за питања и одговоре да бисте имали потпуну контролу над својим питањима, одговорима и идентитетима учесника. Поред тога, можете ефикасно да управљате више питања на вебинарима тако што ћете их дати стручњаку у просторији.
 • „Пауза“ веб камере: Видео снимци су кључни за ангажовање интеракције. Адобе Цоннецт нуди средњи пут заједно са могућношћу коришћења ‘замрзнутог оквира’ када нисте активно у интеракцији у групној интеракцији.
 • Асинхроно прегледање: Адобе Цоннецт омогућава вашим учесницима да претражују садржај одређеним темпом док инструктори могу да наставе са састанком или разредом.
 • Област домаћина и презентера: Адобе Цоннецт нуди виртуелну бекстејџ за неколико презентера и домаћина да ефикасно и дискретно сарађују, као и да уређују или додају искуство на сцени у покрету. Можете да имате дневни ред, белешке, листу учесника, приказе излагача, контролну таблу за ангажовање и ћаскање презентера у бекстејџу.
 • Режим припреме: Адобе Цоннецт омогућава продуцентима да припреме поставке сцене током испоруке, али у скривеном режиму. Ово неће утицати на сесију која је у току за учеснике или излагаче.
 • Контролна табла за ангажовање: Можете да користите функцију контролне табле за ангажовање да бисте прилагодили формате испоруке или свој темпо. На овај начин можете читати публику баш као да сте на стварној сцени. Резултат обједињује говор тела дигитално на основу различитих параметара учешћа.

 • Доступни видео снимци: Адобе Цоннецт подржава МП4 титлове, аудио записе на другом језику и описне аудио записе како би подстакао разумевање, задржавање и ангажовање учесника.
 • Приступачност: Сада можете учинити ПДФ-ове доступним директно читачима екрана тако да учесници са оштећеним видом могу лако да чују текст.
 • Библиотека садржаја: Можете да приступите централној библиотеци садржаја у облаку и да је делите изворно са различитих уређаја. Изворно дељење је алтернативни процес дељења за дељење екрана, али му је потребно само мало пропусног опсега. Ово омогућава вашим учесницима да се придруже чак и користећи уређаје са ниским учинком или са слабом повезаности.
 • Каталог догађаја и микро сајтови: Уз уграђену моћ Адобе Екпериенце Манагер-а (АЕМ), можете да подесите и промовишете виртуелне догађаје и вебинаре са прилагодљивим и брендираним обрасцима за регистрацију и одредишним страницама. Поред тога, можете развити дугорочну везу са својим потенцијалним клијентима преко корисничког налога, који се може омогућити помоћу друштвених или прилагођених пријава.
 • Промоција е-поште, потврде и подсетници: Адобе Цоннецт вам омогућава да користите аутоматизоване прилагођене ХТМЛ поруке заједно са уграђеним догађајима у календару. Ово ће вам помоћи да позовете, потврдите и подсетите циљну публику. Можете бирати између шаблона или креирати нови у неколико кликова.
  Вратите свој приход помоћу решења за откривање АдБлоцк-а за ВордПресс

 • Праћење кампања и извора потенцијалних клијената: Можете да мерите конверзије и да их извештавате за сваки промотивни канал са УРЛ адресама. УРЛ-ови за праћење се одржавају у ЦРМ-у како би се олакшало праћење и усмеравање води назад до промотивног канала.
 • Аналитика догађаја: Извештаје о догађајима покреће Адобе Аналитицс која може да прикаже токове конверзије потенцијалних клијената кроз кампање или догађаје. Извештај о ангажовању и присуству можете да користите за питања и одговоре, коришћење статуса, анкете, преузимања датотека и ћаскање.
 • Принцип најмање привилегија: Конфигурација Адобе Цоннецт-а и подешавања корисничког интерфејса омогућавају вам да имате потпуну контролу док се други учесници придружују са најмањим привилегијама. Домаћини састанка могу доделити права заснована на улогама учесницима и ко-презентаторима.
 • Интерактивни садржај: Можете брзо да креирате и примените садржај помоћу алата као што су Адобе Пресентер и Адобе Цаптивате. Поред тога, виртуелним учионицама можете додати интеракције, симулације и квизове.
 • Прилагођене апликације: Можете да користите прилагођене апликације или да креирате сопствену апликацију помоћу Адобе Цоннецт-овог ХТМЛ СДК-а. Овоме можете додати забавне игре, тајмере, анкете, сатове, насумични бирач учесника и још много тога у своје учионице.

 • ЛМС интеграције: Можете пратити и управљати уписом ученика и наставним планом и програмом интеграцијом Адобе Леарнинг Манагер-а или било ког другог система за управљање учењем.
 • Подршка за платформу: Неће вам требати никакви додаци или апликације за преузимање. Са клијентима ХТМЛ претраживача, можете добити скоро све могућности само једним кликом из претраживача. Поред тога, можете да делите, хостујете, обучавате и сарађујете било где и било када уз помоћ мобилне апликације Адобе Цоннецт за иОС и Андроид.
 • Функције приступачности: Адобе Цоннецт омогућава приступачност дизајну како би се допрело до многих појединаца са мобилношћу, оштећењем слуха или вида. Нуди нове функције као што су више аудио записа, подршка за МП4 титлове, итд., за учеснике са оштећеним слухом.
 • Приступ удаљеној радној површини: Уз дозволу учесника, можете приступити њиховим крајњим тачкама да бисте омогућили корисничку подршку или интерактивне демонстрације производа.
 • Аналитика састанака и коришћење система: Извештаји о присуству се обједињују за сваку сесију током периода. Ова функција ће вам помоћи да добијете комплетан извештај кроз квизове или анкете. Поред тога, можете пратити употребу по групама, појединцима, највећим корисницима, мобилним корисницима и центру трошкова.

Безбедност

Док сарађујете, проводите толико времена на мрежи и делите поверљиве и личне информације о предузећу путем виртуелних сесија. Стога је неопходно користити сигуран алат.

Сматрам да је Адобе Цоннецт одличан у погледу безбедности и добићете следеће безбедносне функције:

 • Уграђена безбедност: Моћан Адобе Сецуре Продуцт Лифецицле процес омогућава вам да осигурате да програмери Адобе Цоннецт-а изграде робусну безбедност која се може лако развијати како би се заштитила од предстојећих претњи.
 • Безбедније интеракције: Веза клијент-сервер ради на безбедном ХТТПС току који има индустријски стандард АЕС-256 енкрипцију ради заштите осетљивих информација.
 • Принцип најмање привилегија: Домаћини састанка омогућавају јаке контроле засноване на улогама да би се створило сигурније и сигурније искуство за све учеснике и ко-презентаторе.
 • Флексибилне примене са управљаним услугама: Добићете флексибилност да бирате између примене приватног облака и хостоване примене као управљане услуге иза вашег заштитног зида.
  13 најбољих МДМ софтверских решења за мала предузећа до предузећа

Прицинг

Адобе Цоннецт нуди различите нивое цена како би задовољио различите потребе и помогао у реализацији трансформативних обука и вебинара који надопуњују ваше запослене и циљеве убрзања продаје. Можете изабрати било који план и прилагодити га додацима и надоградњама.

 • Стандардно: кошта 190 долара по домаћину годишње. Има капацитет собе од 100, а можете купити до 5 хост лиценци.
 • Премиум: Можете откључати напредне могућности за 290 УСД/хост/годишње. Има капацитет собе од 100, а можете купити до 6-49 лиценци за домаћине.
 • Ентерприсе: Кошта 390 УСД по домаћину годишње. Има капацитет собе од 300, а можете купити више од 25 лиценци за домаћине.

Домаћини састанака могу надоградити своје виртуелне собе на већи капацитет за исто трајање лиценце уз доплату. Поред тога, можете да користите опционе додатке да бисте побољшали могућности и откључали предности платформе.

Случајеви употребе

 • Корпоративни састанци и сарадња: Ако тражите ефикасно решење за састанке и сарадњу, Адобе Цоннецт је одлична опција. Нуди приступ без проблема, информације у реалном времену, ангажовање и персонализацију.
 • Образовање и е-учење: Адобе Цоннецт обезбеђује виртуелне учионице и програме обуке које предводе инструктори за стварно ангажовање. Олакшава и омогућава праву моћ учења изван основних часова физичког или видео конференција. Ово вам помаже да остварите циљеве учења без икаквог компромиса. Добићете занимљиву виртуелну обуку, савремене методе, контроле инструкција, једнаке могућности и још много тога.
 • Маркетинг и вебинари: Уз Адобе Цоннецт, можете добити савршена решења за вебинаре која вам омогућавају сарадњу са учесницима. Даље вам помаже да креирате и максимизирате своје пословање. Остварићете трајне утиске изван баријера, заједно са бољим брендирањем.

Алтернативе за Адобе Цоннецт

Ако тражите више опција, погледајте ове Адобе Цоннецт алтернативе.

#1. Ићи на састанак

Набавите поједностављени софтвер за виртуелне састанке савршен за даљински рад. Ићи на састанак долази са безбедношћу на нивоу предузећа која осигурава да можете лако да се ангажујете и сарађујете са учесницима без ометања личних података.

Открио сам да је алат флексибилан уместо сложен. Добићете поједностављеног администратора, сигуран и брз приступ, кристално чист звук и још много тога. Нуди видео састанке, побољшани звук, најновију безбедност, управљање налогом и још много тога.

Испробајте ГоТо Меетинг 14 дана и видите шта може да учини за вас. Можете користити било који плаћени план почевши од 12 УСД месечно.

#2. РингЦентрал

Доживите онлајн видео састанке који вам могу помоћи да изградите, повежете и повећате своје тимове са било ког места у свету РингЦентрал. Нуди ХД глас, АИ могућности, аналитику састанака, прелазак са телефона на видео позив, безбедност, интеграције и још много тога.

Можете да организујете виртуелне табле за састанке, да их ангажујете и да им се придружите помоћу Ви-Фи мреже.

РингЦентрал нуди бесплатну пробну верзију било ког плана. Цена почиње од 20 УСД по кориснику месечно за неограничене домаће позиве, СМС, једнократно пријављивање, аналитику за ИТ администраторе и још много тога.

#3. Тастатура за бирање бројева

Повежите се са својим тимовима широм света са Тастатура за бирање бројева једним кликом са својим видео конференцијама и АИ транскрипцијама.

Ова виртуелна платформа за састанке има уграђену вештачку интелигенцију која нуди састанке једним кликом, продуктивност коју покреће вештачка интелигенција, неограничену сарадњу и још много тога. Добићете ХД видео, јасан звук и персонализовано искуство.

Цене Диалпад-а почињу од 15 УСД по кориснику месечно. Такође можете узети бесплатну пробну верзију да бисте сазнали понуду сваког плана и како ћете имати користи од тога.

Закључак

Адобе Цоннецт је невероватна алатка богата функцијама која може да створи вишекратна, безбедна и прилагодљива виртуелна искуства за ваше учеснике, која личе на интеракције у стварном животу. Препоручујем да користите овај алат јер има напредне функције, интерфејс једноставан за коришћење и безбедносне функције.

Чланак даје неке добре идеје о Адобе Цоннецт-у. Али ако и даље желите да тражите више опција, испробајте алтернативе за Адобе Цоннецт.

Затим погледајте најбоље софтверске платформе за вебинар за интерактивне презентације и радионице.