Како бежично ажурирати свој ДуалСенсе контролер

У старим данима, када је Сони објавио ново ажурирање контролера, морали сте да прикључите свој ДуалСенсе контролер у свој ПлаиСтатион 5 помоћу УСБ-Ц кабла да бисте га инсталирали. Сада више не морате да напуштате удобност свог седишта да бисте то урадили. Тако је, можете бежично да ажурирате свој ПС5 контролер, а ми ћемо вам показати како да то урадите.

1. Ажурирајте свој ПС5

Да бисте имали могућност бежичног ажурирања контролера, морате се уверити да ваш ПС5 користи најновију исправку фирмвера. Дакле, ако то нисте учинили у последње време, обавезно ажурирајте свој ПС5. Ажурирања су такође важна јер могу да уведу ствари као што су нове функције, исправке грешака, побољшања перформанси и безбедносне надоградње.

2. Идите на екран подешавања контролера

Једном када ажурирате свој ПС5 и он преузме најновије ажурирање контролера са Сони сервера, требало би да будете у могућности да ажурирате свој контролер директно са почетног екрана када покренете конзолу. Када се појави упит, све што треба да урадите је да изаберете Ажурирај одмах.

Ако неко други користи вашу конзолу или ви нисте обраћали пажњу, можда је изабрана опција Обавести после 24 сата. Ако је то случај и желите одмах да ажурирате свој контролер, можете да одете у подешавања контролера да бисте ажурирали контролер.

Да бисте то урадили, притисните дугме ПС да бисте отворили Контролни центар и изаберите Прибор.

  Како да користите календар и заказивање догађаја у Оутлоок 365 за Мац

У искачућем прозору изаберите ДуалСенсе контролер који желите да ажурирате, а затим изаберите Подешавања контролера у менију који се појављује са леве стране.

Алтернативно, можете доћи до екрана подешавања контролера тако што ћете отићи на Подешавања > Прибор > Контролер (Опште).

3. Покрените бежично ажурирање

У подешавањима контролера идите до опције софтвера уређаја ДуалСенсе бежичног контролера и проверите да ли са десне стране пише Ажурирање доступно. Ако јесте, изаберите га.

Да бисте покренули бежично ажурирање, само изаберите Ажурирај. Пошто ово није потпуно ажурирање системског софтвера, процес ће трајати само неколико секунди. Ако установите да је опција ажурирања засивљена, повежите ПС5 контролер са конзолом помоћу УСБ-Ц кабла и ажурирајте га на стари начин. Следећи пут, ваш контролер ће моћи да се ажурира бежично.

Препоручујемо вам да инсталирате ажурирања ПС5 контролера чим постану доступна или када имате проблема са ДуалСенсе-ом (то је заправо један од начина да поправите одступање ПС5 контролера).

Ажурирање вашег ДуалСенсе контролера никада није било лакше

Може бити неугодно да морате удобно да седите на својој столици, да покренете свој ПС5, а затим поново да устанете да бисте укључили контролер само зато што сте обавештени о ажурирању. Бежично ажурирање вашег контролера је изузетно згодно и може му користити на много начина. Сада знате како то учинити.