Да ли је ЗипРецруитер скривени драгуљ у решењима за запошљавање?

Ако сте довољно дуго у ХР-у, већ знате колико заморно може бити време за запошљавање нових талената, посебно ако намеравате да регрутујете и задржите буџет.

Сваки регрутер познаје огромне изазове проналажења правих талената из групе кандидата на конкурентном тржишту.

Штавише, процес који користите за лоцирање позитивног кандидата треба да буде у складу са законским прописима, осим што је усклађен са дугорочним циљевима компаније. Ситуације захтевају ефикасног и ефикасног добављача решења за запошљавање који ће вам помоћи да поједноставите и оптимизујете своје процесе запошљавања.

Уместо да покушавају да потраже и контактирају појединачне кандидате, послодавци свих величина се окрећу водећим платформама за запошљавање где могу да дођу до великог броја потенцијалних кандидата на једној локацији. Али како изабрати најбољу међу стотинама платформи за запошљавање?

Овај чланак сецира ЗипРецруитерводећи провајдер решења за запошљавање, да објасни њихове процесе и како можете имати користи од њиховог коришћења.

Најизазовнији аспекти запошљавања

Запошљавање је одувек било изазовно, тако да регрутори одвајају време да би се уверили да ухвате правог кандидата и избегну лоше запослене. Најбољи начин да побољшате своје изгледе је да унапред знате главне изазове које можете очекивати током процеса запошљавања. То укључује следеће:

#1. Талент Схортаге

Регрутери се такмиче са другима на тржишту рада које постаје све конкурентније и вођено кандидатима, што значи да кандидати имају предност.

Међутим, највећи проблем данас је мање квалификованих кандидата него икада, а истраживање показује да је 87% регрутера потребна помоћ у проналажењу одговарајућих кандидата за попуњавање упражњених позиција.

Недавни извештај МцКинсеи Глобал Института показао је да компаније на Западу не могу да пронађу између 16 и 18 милиона образованих запослених, а проблем ће се вероватно погоршати временом.

#2. Привлачење правих кандидата

Озбиљан изазов са којим се суочава већина регрутоваца је привлачење одговарајућих кандидата за отворене позиције, чинећи проналажење одговарајућег модела проблематичним и често заморним.

Већина регрутера прекасно схвата да лоцирање праве особе из групе недовољно квалификованих кандидата значи, чешће него не, задовољавање најбољих међу доступним кандидатима упркос томе што они нису најбољи за отворену позицију.

Ствари су погоршане јер већина регрутоваца нема оно што је потребно да створе мањи цевовод како би приметили квалификованије таленте од многих кандидата.

#3. Циљање на пасивне кандидате

Сваки регрутер зна колико жестоко конкурентно може бити тржиште запошљавања када циља на пасивне кандидате као што су они који испуњавају извршне и више позиције. Нема ништа компликованије од покушаја да се идентификује и привуче кандидат који активно не тражи прилику за посао.

Недавна ЛинкедИн анкета показао да пасивни кандидати, који чине преко 70% глобалне радне снаге, чине значајан део радника, јер активни кандидати чине преосталих 30%. Ови бројеви наглашавају ниво тежине укључен у прислушкивање огромног фонда талената.

#4. Ангажовање са квалификованим кандидатима

Ангажовање одговарајућих кандидата је кључ за успостављање контакта са најпогоднијим талентима и њихово навођење да вас примете. Јавна је тајна да ће висококвалификовани кандидат бити затрпан мејловима свих регрутоваца.

  15 најбољих софтвера за праћење и управљање трошковима за власнике малих и средњих предузећа

Најбољи регрутер је онај који ће се издвојити међу добрима, посебно у ситуацијама када је вероватно да ће такав кандидат имати неколико понуда иза себе. Од регрутатора ће се очекивати да предузме додатне мере како би привукао и убедио правог кандидата да изабере вас у односу на друге, посебно ако имате посла са пасивним кандидатима.

#5. Смањење времена за запошљавање

Најбољи регрутери настоје да попуне упражњене позиције што је пре могуће јер упражњене позиције стварају оперативна кашњења, коштајући компаније новца. Штавише, постоје индустрије у којима процес природно траје дуже, стварајући простор за фрустрацију међу регрутаторима.

Невероватно, главни разлог за многа кашњења у процесу регрутовања је углавном недостатак одговарајућих кандидата, што значи да тимови за запошљавање морају додатно да раде како би пронашли одговарајуће кандидате негде другде.

#6. Недостатак ефикасног процеса регрутовања

Покушај да се створи ефикасна формула за регрутовање, која је обавезна ако желите да пронађете најбоље квалификованог кандидата, може бити апсолутна логистичка ноћна мора за већину регрутера.

Било да комуницира брзо и стручно или довољно брзо процењује кандидате, регрутер мора знати исправне кораке које треба да прати у свакој фази.

Штавише, чак ни „једноставан“ задатак координације комуникација никада није шетња парком, посебно имајући у виду количину времена које административни задаци могу да потроше на рачун процеса запошљавања и обезбеђивања правог кандидата.

ЗипРецруитер: Преглед

Регрутери и менаџери за запошљавање одговорни су за лоцирање и постављање правих талената на релевантне позиције. Тхе ЗипРецруитер платформа чини овај задатак много бржим и лакшим јер аутоматизује цео процес.

Од објављивања огласа на многим огласним плочама, прегледа потенцијалних кандидата путем интервјуа на мрежи и управљања животописима и информацијама о садржају кандидата, ЗипРецруитер има све на једној локацији. Било да сте паметан регрут или организација уради сам, платформа је најбоље место за проналажење квалификованих кандидата.

Неки од начина на које платформа олакшава ове ствари укључују следеће:

#1. Лакши скрининг

Већина регрутоваца даје све од себе да креира дугачке листе питања како би прикупила информације о кандидатима. Ово је савршен начин да издвојите неквалификоване кандидате и прикупите што више о њиховим вештинама пре него што се суоче са својим потенцијалним послодавцем.

Без обзира на то, процес слања питања и наставака е-поштом напред-назад могао би бити узбудљивији и узбудљивији. ЗипРецруитер олакшава слање вашим потенцијалним кандидатима везе до интервјуа на мрежи, потенцијално смањујући време запошљавања.

#2. Изградња базе података кандидата

ЗипРецруитер омогућава менаџерима за запошљавање и регрутерима прилику да креирају своју онлајн базу података о кандидатима, што значи да више не морају да скенирају своје имејлове у потрази за правим кандидатом. Уместо тога, све потребне информације су доступне на једној локацији ради лакшег приступа.

Као резултат тога, регрутери могу да дају својим клијентима приступ својој бази података да прегледају биографије и одговоре на питања за интервју без потребе да читају десетине е-порука напред-назад. Штавише, изградња наведене базе података је једноставна као и постављање везе на веб.

#3. Лако пронађите квалификоване кандидате

Регрутери и менаџери за запошљавање користе ЗипРецруитер брзо, лако и згодно јер могу повећати број квалификованих кандидата без попуњавања бројних огласних плоча својим објавама.

Штавише, коришћење платформе ослобађа регруте од бола губљења времена покушавајући да филтрира хиљаде неквалификованих кандидата.

Послодавци који верују ЗипРецруитер-у штеде своје време јер не морају да се муче да прате кандидате и биографије; они морају само да замене функције које су унели у систем за праћење кандидата на платформи.

  Како постати фронт енд програмер: вештине и ресурси [2022]

#4. Централна база података за запошљавање

Послодавци лако траже правог кандидата за своје радно место јер ЗипРецруитер захтева од оних који траже посао да креирају профиле са одговарајућим контакт информацијама и отпремају биографије. Ово чини проналажење потенцијалних кандидата лаганом шетњом парком.

#5. Усер-фриендли

Послодавци ће сматрати ЗипРецруитер лаким за коришћење. Примарне информације које унесу особе које траже посао представљене су у формату који се лако чита и прати. Штавише, многи људи који траже посао га воле захваљујући платформи „Пријави се 1-Кликом“, поред њихове способности да филтрирају тражење посла на основу различитих кључних речи.

Погодност доводи до већег броја оних који траже посао на располагању, чиме се проширује избор кандидата међу којима регрутери и менаџери за запошљавање могу да бирају.

#6. Мобиле Опционо

ЗипРецруитер је сада доступан као мобилна апликација која се заснива на интерфејсу веб странице платформе, што значи да послодавци могу брзо да идентификују кандидате чак и када се крећу.

Како објавити посао на ЗипРецруитер-у

Објављивање посла на ЗипРецруитер-у је процес који захтева неколико једноставних корака који су видљиви чак и пре него што се пријавите за услугу.

Корак 1: Креирајте налог

Идите на веб локацију ЗипРецруитер и изаберите „Објави посао“ у горњем десном углу. Од вас ће бити затражено да направите налог тако што ћете унети назив предузећа и пратити упутства на екрану да бисте довршили процес.

Видећете своју контролну таблу чим завршите са креирањем налога и бићете спремни да објавите свој први посао у менију „Послови“.

Корак 2: Унесите информације о послу

Попуните назив радног места и наведите врсту запослења. Унесите пуну адресу, град/држава поштански број локације, а за удаљене послове унесите локацију ваше компаније.

Корак 3: Додајте опис посла и бенефиције

Јасно опишите посао како бисте могли привући најбоље кандидате и изоставити оне који нису квалификовани. Опис вашег посла треба да буде кратак, информативан и занимљив. Понекад ЗипРецруитер већ има сличне описе послова или можете користити њихове прилагодљиве шаблоне за различита радна места.

Корак 4: Објавите информације о плати и потребним вештинама

ЗипРецруитер вам омогућава да додате опсег компензације на оглас за посао. Иако је ово опционо, препоручује се да бисте добили боље резултате. Такође можете додати потребне кључне речи за вештине да бисте боље циљали најквалификованије особе које траже посао.

Корак 5: Наведите информације о својој компанији

Унесите информације о свом послу да бисте дали прилику онима који траже посао да стекну идеју о вашој компанији.

Корак 6: Изаберите између бесплатне пробне верзије и плаћеног плана

Морате бирати између куповине плаћеног плана и бесплатног пробног периода ЗипРецруитер, који траје само четири дана. Бесплатна пробна верзија Стандардног плана има место за вишекратну употребу, док Премиум ниво нуди врхунска запошљавања и приступ банци животописа платформе.

Корак 7: Објавите посао

Изаберите корисника који ће примати системска обавештења путем е-поште, изаберите дугме „Сачувај и објави одмах“ и ЗипРецруитер ће дистрибуирати ваш оглас на преко 100 огласних плоча.

Корак 8: Пријем и праћење апликација

Седите и сачекајте док заинтересовани кандидати почну да се пријављују на ваш оглас за посао; такође можете видети кандидате који се пријављују у реалном времену.

Према статистичка истраживањаЗипРецруитер-у верује преко 2,8 милиона компанија, има преко 25 милиона активних корисника и 110 милиона оних који траже посао са преко 40 милиона претплатника путем е-поште за обавештења о послу.

  Како да искључите евиденцију о изложености и обавештења о ЦОВИД-19 на иПхоне-у

Примарне карактеристике ЗипРецруитер-а

❇ Шаблони описа послова: Платформа садржи преко 500 прилагодљивих шаблона које послодавци могу користити за креирање тачних описа послова који представљају њихове отворене улоге.

❇ Мрежа сајтова за посао: Ова функција осигурава да послодавци не морају ручно да постављају огласе за посао на сваки сајт. Уместо тога, платформа аутоматски дистрибуира креиране огласе за посао на бројним партнерским сајтовима. Такође можете креирати постове за друштвене мреже, Твиттер или Фацебоок.

❇ Технологија подударања: ЗипРецруитер користи моћну технологију подударања засновану на вештачкој интелигенцији која аутоматски и интелигентно скенира биографије оних који траже посао како би лоцирала најбоље квалификоване кандидате из различитих отворених улога. Платформа ће затим активно позвати крему да се пријави за отворене улоге.

❇ Питања за скрининг: ЗипРецруитер подржава питања за скрининг у различитим облицима, укључујући питања са вишеструким избором, без текста, специфичне за датум, одговоре за отпремање датотека, да/не и питања специфична за бројеве, између осталог.

❇ Позовите да се пријавите: Ова функција омогућава корисницима да аутоматски шаљу унапред написане, личне поруке жељеним кандидатима како би повећали своје шансе да пошаљу пријаве за отварање радних места.

ЗипРецруитер Алтернативес

#1. Заиста

Заиста и ЗипРецруитер су рангирани међу најпопуларнијим платформама за огласе за посао које нуде бројне сјајне функције, али имају неке кључне разлике.

Поред агрегирања спискова послова са многих других сајтова, Индеед омогућава корисницима да бесплатно објављују послове. Послови објављени на Индеед-у се аутоматски приказују на збирним листама. Штавише, корисници могу спонзорисати своје огласе на бази плаћања по клику (ППЦ) како би се њихови огласи за посао издвојили, што их чини значајним за послодавце који раде на буџету.

Иако објављивање огласа на ЗипРецруитер-у кошта, а платформа не агрегира листе послова са других сајтова, она објављује послове на преко 100 огласних плоча, дајући послодавцима приступ широј групи кандидата.

#2. ЛинкедИн

ЛинкедИн је добро познат по свом професионалном приступу као сајт за умрежавање који се истиче у помагању власницима предузећа да брзо лоцирају потенцијалне кандидате за отворене позиције. Штавише, ЛинкедИн има пакет испуњен моћним истраживачким алатима за послодавце и запослене.

Без обзира на то, највећи недостатак за ЛинкедИн је његова релативно незграпна функција претраживања, у поређењу са ЗипРецруитер-ом, који има интерфејс једноставан за коришћење са робусним могућностима претраживања.

ЛинкедИн боље функционише за послодавце који траже специфичне кандидате за одређене улоге, док ЗипРецруитер чини бољи избор за послодавце који морају брзо да попуне одређене улоге.

#3. Монстер

Монстер је у области запошљавања много дуже од ЗипРецруитер-а и може се похвалити огромним дометом са системом лаким за коришћење који олакшава преглед животописа и одабир правог кандидата. Планови вишег нивоа Монстерс шаљу обавештења е-поштом када се изузетан кандидат пријави за отворени посао.

С друге стране, ЗипРецруитер користи интелигентне алгоритме за упаривање како би најквалификованије кандидате поставио на врх контролне табле, па чак и дошао до њих у ваше име, што га чини добрим за компаније са доследним потребама запошљавања.

Монстер и ЗипРецруитер имају тимове за бригу о корисницима који помажу послодавцима да прилагоде планове за своје јединствене потребе запошљавања, али Монстер нуди флексибилније плаћање по учинку и вишестепене месечне планове.

Закључак

ЗипРецруитер представља систем објављивања послова који је једноставан за употребу који омогућава послодавцима да одмах допру до најквалификованијих особа које траже посао. Платформа најбоље одговара послодавцима који нуде почетне, специјалне и ручне послове, иако се сада објављује више професионалних послова.

Платформа за запошљавање водећа у индустрији послује више од једне деценије, повезујући преко 2,8 милиона послодаваца са преко 110 милиона оних који траже посао. ЗипРецруитер је идеалан алат за повезивање предузећа са онима који траже посао користећи најновије технологије АИ-матцхинг.

Затим погледајте врхунски софтвер за запошљавање како би запошљавање било лако и ефикасно.