Да ли се ваш иПхоне 15 прегрева? Поправке су на путу

Ако сте недавно купили иПхоне 15 или иПхоне 15 Про, велике су шансе да уживате у поседовању најсавременијег хардвера. Међутим, неколико купаца је приметило да је уређај топлији него иначе.

Дакле, ако сте један од оних несрећних власника иПхоне 15, нисте сами. Овде смо да вас обавестимо о овом проблему и шта Аппле ради по том питању.

Власници иПхоне 15 пријављују проблеме са прегревањем

Од лансирања, било је више извештаја да се модели иПхоне 15 и иПхоне 15 Про прегревају или раде топлије него иначе. Ови извештаји су направили националне новинске куће, као УСА Тодаикако се чини, то нису били само изоловани инциденти.

Према неколико извештаја, иПхоне 15 је био приметно врућ на додир, а неки корисници су изјавили да је скоро преврућ за држање. Један тест корејског Јутјубера БуллсЛаб показао иПхоне 15 на 115 степени Фаренхајта.

Неки можда нису свесни, али нормално је да иПхоне буде топлији током прва 24 сата коришћења. То је зато што се покреће више позадинских процеса да би се завршило конфигурисање вашег уређаја. Међутим, пријављене температуре су више од уобичајених.

Апплеов одговор на проблеме са прегревањем иПхоне 15

Према а Извештај Форбса, Аппле је потврдио да активно ради на поправци за прегревање иПхоне уређаја. Ево шта је компанија рекла по том питању:

Идентификовали смо неколико услова који могу узроковати да иПхоне ради топлије него што се очекивало. Уређај може бити топлији током првих неколико дана након подешавања или враћања уређаја у претходно стање због повећане активности у позадини.

  Како Петља догађаја функционише у ЈаваСцрипт-у?

Аппле тврди да је проблем у томе што одређене апликације, попут Инстаграма и Убера, раде у позадини на вашем уређају. Ове позадинске апликације, заједно са уобичајеном употребом иПхоне-а, доприносе да иПхоне 15 буде топлији него што се очекивало.

Аппле је такође потврдио да ово није хардверски проблем, већ грешка у недавно објављеном ажурирању за иОС 17 које је увело низ нових функција. Ово се потврђује, јер је иПхоне 14 достигао сличне температуре током претходно поменутог температурног теста.

Срећом, Аппле је изјавио да овај проблем са грејањем неће изазвати проблеме на уређају, што значи да нећете морати да мењате свој иПхоне 15 ускоро. Овај проблем ће се решити сам од себе са предстојећим ажурирањем иОС софтвера.

Када ће Аппле решити овај проблем?

Иако Аппле није потврдио када ће објавити ажурирање за решавање проблема прегревања на моделима иПхоне 15, можете очекивати да ће доћи уз иОС 17.1 или мању тачку ажурирања, као што је иОС 17.0.3.

У сваком случају, вреди се уверити да је ваш иПхоне 15 или иПхоне 15 Про ажуриран тако што ћете отићи на Подешавања > Опште > Ажурирање софтвера. Надамо се да ће ово питање бити прошлост у наредним недељама.