Да ли треба да мењате свој Мац са Аппле-ом или трећом страном?

Кључне Такеаваис

  • Аппле Траде Ин је погодан ако планирате да купите нови Мац директно из Аппле Сторе-а, пошто се кредит за замену одмах примењује на вашу куповину.
  • Веб локације трећих страна нуде бољу вредност и готовинско плаћање, што их чини добром опцијом ако желите да користите новац за нешто друго.
  • Цасх Фор Иоур Мац је платформа треће стране коју препоручујемо за добијање најбоље вредности за ваш Мац, али вреди проверити понуде на више веб локација.

Аппле и веб-сајтови трећих страна нуде програме који вам омогућавају да мењате свој Мац за готовинско плаћање или поклон картицу. Разложићемо предности трговања преко Аппле-а и веб локација трећих страна како бисте могли да донесете информисану одлуку када је време да замените за нови Мац.

Предности трговања вашим Мац рачунаром са Аппле-ом

Постоји више предности трговања вашим Мац-ом преко Аппле-а. Прво, ово је веома згодно ако планирате да купите нови МацБоок директно од Аппле-а. Не морате да истражујете другу веб локацију или чекате неколико дана да добијете новац за куповину свог новог Мац-а.

Поред тога, можете трговати својим МацБоок или десктоп Мац рачунаром у малопродајној Аппле продавници. То може бити згодније од слања поштом (ако живите у близини Аппле продавнице), јер ћете избећи све потенцијалне проблеме са испоруком и одмах ћете бити плаћени за свој Мац. Можете чак и проверити Аппле-ова страница за трговину да видите колико ћете добити за свој Мац, а затим идите у продавницу да бисте га трговали без изненађења.

  10 најбољих алтернатива Ваибацк машина у 2022

Такође можете да убрзате процес у продавници тако што ћете претходно направити резервну копију података и избрисати рачунар, што је једна од ствари које треба да урадите пре него што продате свој Мац.

Предности трговања вашим Мац рачунаром са трећим лицима

Вероватно највећа предност трговања вашим Мац-ом преко треће стране је могућност проналажења најбоље вредности, пошто постоји неколико опција које можете изабрати.

Аппле је 2023. критикован (како је известио МацРуморс) за понуду лоших цена за релативно нове Мац рачунаре. МацРуморс је такође известио да је Аппле снизио цене за многе своје производе у јануару 2023. Због тога су се многи окренули продаји својих Мац рачунара платформама трећих страна у нади да ће добити бољу понуду.

Поред могућег добијања боље цене, опције треће стране имају тенденцију да дају готовину за ваш Мац. Ово је у супротности са Аппле-овим пружањем поклон картице коју можете користити само за Аппле производе и услуге. Стога су услуге трећих страна боље ако желите да искористите новац који добијете продајом свог Мац-а за нешто друго. Неке од најбољих веб локација за продају вашег коришћеног Мац-а такође нуде различите начине плаћања.

На пример, Готовина за ваш Мац омогућава вам да добијете новац преко Аппле Сторе поклон картице, готовине путем ПаиПал инстант плаћања (која укључује накнаду од 2,9%) или пословног чека. На крају, неке веб странице трећих страна могу понудити малу количину додатног новца ако тргујете својим уређајем и купите га од њих.

Дакле, ако желите да уштедите нешто новца на Мац-у, али вам није потребан најновији и најбољи, трговина својим Мац-ом за куповину половних од треће стране може бити одлична опција.

  Како направити ГИФ-ове из ТВ емисије

Која платформа треће стране нуди максималну вредност за ваш МацБоок?

Прва веб локација коју препоручујемо да проверите најбољу вредност за замену за Мац је Готовина за ваш Мац, који је у прошлости нудио фер цене за различите Аппле уређаје, укључујући Мац рачунаре. Имајте на уму да ће свака веб локација обезбедити другачију понуду за ваш Мац, па ћете желети да проверите неколико веб локација да видите која је спремна да плати највише.

Да бисмо вам дали пример како то може да варира, отишли ​​смо на неколико веб локација да бисмо добили понуду за основни 13-инчни М2 МацБоок Аир у најбољем могућем стању, са пуњачем, али без кутије. Ево резултата у време писања:

Ако је ваш Мац престар до те мере да ниједна веб локација треће стране није спремна да понуди новац, постоје неки корисни начини да поново користите стари Мац.

На крају крајева, коју веб локацију користите за трговину својим Мац-ом зависи од два фактора: где ћете добити најбољу понуду и за шта планирате да употребите новац. Апплеов програм размене је бољи ако желите неометани прелазак на свој нови Мац. Али ако желите најбољу могућу исплату или вам је потребна чврста готовина, платформама трећих страна је тешко одољети.