Демистификовање каматних стопа на пословне кредите: Водич за почетнике

Као почетни или мали бизнис, финансијска помоћ је суштинска компонента за раст вашег пословања. Али како да знате које су каматне стопе за пословне кредите праве за вас?

Наставите да читате овај чланак док вас водим кроз различите врсте пословних зајмова, компоненте и врхунске савете за добијање зајма уз најнижу камату.

Преглед садржаја

Важност разумевања каматних стопа за пословне кредите

 • Уз дубоко разумевање камата за пословне кредите, моћи ћете да процените новчани ток вашег пословања.
 • Обавештава вас о трошковима позајмљивања како бисте могли да доносите финансијске одлуке.
 • Ово разумевање вам такође помаже да ефикасније упоредите различите кредите, заједно са усаглашеношћу са законима и прописима.
 • Помаже вам у процени ризика и нуди вам бољу позицију за преговоре са зајмодавцима.
 • Информисање о променама и флуктуацијама каматних стопа омогућава вам да правите дугорочне финансијске планове.

Камата на пословни кредит

Једноставним речима, каматна стопа на пословни зајам је накнада коју предузеће мора да плати за позајмљивање новца од зајмодавца. То је проценат износа кредита који се мора платити поред износа главнице позајмљене као компензације. Уобичајено, то се зове годишња процентуална стопа (АПР).

Неки високоризични али брзо одобрени пословни зајмови, као што су готовински аванси трговаца, долазе са факторском стопом уместо номиналне каматне стопе и накнада за издавање кредита. Ова пословна задуживања би се касније могла показати скупљима. Дакле, морате да конвертујете факторске стопе у АПР пре потписивања докумената о зајму.

Формула за конверзију факторске стопе у каматну стопу

=[{(Factor Rate-1)X365}/(days in repayment term)]X100

Компоненте камата на пословни зајам

Камата на пословни зајам укључује неколико важних компоненти.

 • Принципал: Ово је оригинални новац који бизниси позајмљују од зајмодавца.
 • Рок зајма: Указује на време које предузећа морају да отплате зајам.
 • Камата: Каматна стопа је стопа по којој се позајмљени новац повећава. Обично се назива годишња процентуална стопа (АПР).
 • Отплата зајма: Односи се на износ који зајмопримци морају да плаћају месечно да би задовољили услове кредита.
 • Осим ових, накнаде за почетак, сервисне накнаде или накнаде за кашњење у плаћању су такође укључене у камату на пословни зајам.

  Да ли су камате на кредите за мала предузећа променљиве или фиксне?

  Осигурани, финансирани од стране банака и дугорочни пословни кредити обично долазе са опцијама финансирања са варијабилном и фиксном стопом. Ако се одлучите за производе са фиксном каматном стопом, можете добити комплетан распоред отплате који је стабилнији од кредита са варијабилном каматном стопом.

    Шта је Амазонов Руфус АИ Цхатбот и да ли ће вам помоћи да купујете?

  Међутим, ако одаберете производ са варијабилном стопом, можете уживати у предностима смањења каматне стопе на Фед-у који смањује основну стопу из квартала у квартал.

  Морате га изабрати мудро анализирајући тренутно економско стање и историјско кретање базних стопа од стране Банке федералних резерви.

  Производи за позајмљивање високог ризика као што су готовински аванси трговаца, пословне линије кредита, кредитне картице за мала предузећа, итд., су углавном опције финансирања са променљивом стопом.

  Каматна стопа на пословни кредит

  Каматна стопа на посао варира од зајмодавца до зајмодавца. Зајмодавац такође узима у обзир кредитну способност вашег предузећа, вашу кредитну историју, приход предузећа, број година пословања, понуђене колатерале итд., како би вам понудио персонализовану стопу.

  Да бисте сазнали најбоље каматне стопе за пословне кредите, можете посетити следеће веб странице зајмодавца:

  Кредитна институција Улазак у кредитну линију компаније ТоуцхАмерицан Екпресс 🚀Зајмови и финансирање малих предузећа од Банк оф Америца 🚀Пословни кредити америчке банке 🚀Пословни кредити од ГовЛоанс.гов 🚀ОнДецк кредитна линија и орочени зајмови 🚀Национално финансирање Решења за кредитирање малих предузећа 🚀ПаиПал кредити за мала предузећа 🚀Зајмови за мала предузећа од стране ПНЦ-а 🚀Популарни банкарски пословни кредити и кредитне линије 🚀Пословни кредити прве банке 🚀Амазон Лендинг 🚀

  Пре него што се пријавите за пословни зајам код било ког зајмодавца у САД, проверите да ли се квалификујете за СБА зајам од стране савезне владе. У наставку пронађите графикон стопе пословних зајмова СБА како бисте могли да упоредите друге финансијске производе пре него што финализујете:

  Износи позајмљивања Максималне каматне стопе за пословне кредите $50,000 или ниже Основна стопа од стране Фед-а + 6,5%$50,001 до $250,000Базна стопа од стране Фед-а + 6,0%$250,001 до $350,000Базна стопа од стране Фед-а + 4,5%Масе% од 0% од 0% М.

  Врсте каматних стопа на пословне кредите

  Када је у питању аплицирање за пословни зајам, морате мудро одабрати производ. На пример, могли бисте да се одлучите за СБА кредите за које гарантује савезна влада по конкурентној стопи од већине банака, онлајн зајмодаваца и алтернативних зајмодаваца.

  У наставку пронађите различите врсте пословних зајмова којима можете приступити у САД:

  #1. Терм Лоанс

  Преко банковног зајма, позајмљујете паушални износ и отплаћујете га на одређено време, обично уз редовна месечна плаћања. Средства обезбеђена по основу орочених кредита можете користити у различите сврхе, као што су проширење вашег пословања, куповина опреме или покривање оперативних трошкова. Долази са унапред планираним распоредом отплате и фиксном каматном стопом.

  #2. Банкарски кредит за мала предузећа

  Банкарске кредите за мала предузећа нуде традиционалне банке. Ови кредити често долазе са конкурентним каматним стопама и условима. Добро пословање и кредитна евиденција су обавезни за такве кредите. Да бисте се квалификовали за банкарски зајам за мала предузећа, можда ћете морати да обезбедите колатерал и покажете финансијску стабилност вашег предузећа.

  #3. Пословна кредитна линија

  Пословна кредитна линија је углавном револвинг кредитни рачун. Омогућава вам приступ унапред одређеном кредитном лимиту, а по потреби можете да позајмите и вратите средства. Финансијски институт наплаћује камату на износ који позајмите. Пословне кредитне линије су флексибилне и можете их користити у различите сврхе, укључујући управљање новчаним токовима и покривање неочекиваних трошкова.

    Како претраживати на Пинтересту без пријављивања

  #4. СБА кредити

  Федерална влада, преко својих партнера за финансирање, нуди СБА кредите власницима малих предузећа. СБА зајмови долазе у различитим облицима, као што је програм зајма 7(а), који обезбеђује финансирање опште намене. Напротив, програм зајма ЦДЦ/504, који можете користити за куповину основних средстава попут некретнина и опреме. СБА кредити често нуде повољне услове и ниже стопе, што их чини привлачним власницима малих предузећа.

  #5. Предујам у готовини трговца

  Готовински аванс трговца је облик финансирања где добијате паушални износ у замену за проценат ваше дневне продаје кредитном картицом.

  Отплата се врши свакодневно као проценат ваше продаје. Док готовински аванси трговаца могу да обезбеде брз приступ капиталу, они обично имају веће трошкове од традиционалних зајмова због повезаних накнада и факторских стопа у распону од 1,2 до 1,5.

  #6. Лоше кредитне пословне зајмове

  Ако имате кредитну историју мање од идеалне, и даље можете приступити финансирању пословања путем пословних кредита са лошим кредитима. Предузећа са нижим кредитним резултатом често се одлучују за такве кредите. Они могу имати веће каматне стопе и краће рокове отплате у поређењу са другим кредитима, али вам омогућавају да брзо добијете средства како бисте одржали своје пословање.

  #7. Факторинг фактура или финансирање

  Факторинг фактура и финансирање вам омогућавају да претворите неизмирене фактуре у тренутну готовину.

  У факторингу фактура, фактор (финансијска институција) купује ваше неплаћене фактуре уз попуст и преузима одговорност за наплату плаћања од ваших купаца.

  Супротно томе, са финансирањем фактурама, ви користите своје фактуре као колатерал да бисте обезбедили зајам.

  Обе опције могу помоћи да побољшате ваш новчани ток пружањем брзог приступа средствима везаним на рачунима потраживања.

  Фактори који утичу на каматне стопе за пословне кредите

  Следеће финансијске и економске компоненте у великој мери утичу на стварни АПР који можете добити за своје мале, средње или стартуп пословне кредите:

  Кредитна оцена

  Ваш кредитни резултат је пресудан фактор у одређивању каматне стопе вашег пословног кредита. Зајмодавци гледају ваше личне и пословне кредитне резултате да би проценили вашу кредитну способност. Ако имате висок кредитни резултат, вероватно ћете добити нижу камату на пословни зајам. С друге стране, ако је ваш кредитни резултат нижи, можда ћете се суочити са вишим стопама.

  Износ позајмице

  Износ кредита који тражите такође може повећати или смањити АПР. Уопштено говорећи, већи износи кредита могу доћи са нижим каматним стопама јер зајмодавци могу да распореде свој ризик на већи зајам. Мањи кредити, међутим, могу имати нешто више стопе.

  Рок зајма

  Рок зајма, односно дужина времена које морате да отплатите, често утиче на каматну стопу. Дугорочни кредити имају нижу каматну стопу, док краткорочни кредити имају вишу каматну стопу. То је зато што зајмодавци могу сматрати краткорочне кредите ризичнијим и желе да надокнаде тај ризик већом каматом.

  Пословно финансијско здравље

  Финансијска институција такође процењује финансијско здравље вашег пословања, укључујући приход, профитабилност и новчани ток. Већа је вероватноћа да ће финансијски стабилан посао са добрим искуством бити квалификован за ниже каматне стопе.

  Колатерална

  Нуђење колатерала, као што су пословна имовина, капитал, обвезнице или некретнине, може позитивно утицати на вашу каматну стопу. Обезбеђење кредита пружа заштиту зајмодавцу, смањујући њихов ризик. Сходно томе, могу вам понудити нижу камату у замену за ову додатну сигурност.

    Како променити величину папира у програму Мицрософт Ворд

  Стопа федералних средстава

  Стопа федералних средстава коју одређују Федералне резерве може индиректно утицати на каматне стопе за пословне кредите. Када Федералне резерве подигну каматне стопе, банкама постаје скупље да позајмљују новац и оне могу пренети ове веће трошкове на зајмопримце у виду виших каматних стопа на кредите. Када Фед смањи каматне стопе, банке такође преносе погодности на своје клијенте како би постале конкурентне на тржишту финансирања.

  Тип зајмодавца

  Врста зајмодавца коју одаберете може утицати на каматну стопу. Традиционалне банке често нуде конкурентне стопе, док зајмодавци на мрежи могу имати нешто више стопе, али дају бржа одобрења. Онлине пословни зајмови такође имају мање ограничења, флексибилне услове месечног плаћања, мање папирологије итд. Ваш избор зајмодавца треба да буде у складу са потребама вашег пословања и кредитним профилом.

  Врста финансирања

  Различите врсте опција финансирања, као што су орочени зајмови, кредитне линије или финансирање опреме, могу имати различите каматне стопе. Конкретна врста финансирања коју одаберете треба да одговара захтевима вашег пословања и финансијској ситуацији.

  Време у послу

  Дужина вашег пословања може утицати на вашу каматну стопу. Већа предузећа са доказаним искуством се генерално сматрају мање ризичнима, што их чини квалификованим за ниже каматне стопе.

  Власнички кредит и финансије

  Ваша лична кредитна и финансијска историја такође може утицати на каматну стопу на пословни зајам. Финансијска агенција може узети у обзир вашу личну финансијску стабилност приликом процене ваше кредитне способности. Јака лична кредитна историја може позитивно утицати на услове вашег пословног кредита.

  Како снизити камату на пословни кредит

  Побољшајте свој лични кредит

  Као мало предузеће или стартуп, можете смањити камату на пословни зајам путем личног кредита. Ако можете да побољшате свој лични кредитни резултат пре него што се пријавите за кредит, можете га добити под повољним условима.

  Одлучите се за сигурне зајмове из поузданих извора

  Када бирате пословни зајам, увек идите на традиционалне банкарске кредите и СБА кредите по најнижој каматној стопи. Да бисте добили такве сигурне зајмове, можете понудити пословна средства као колатерал за зајам.

  Упоредите зајмодавце и накнаде

  Можете се пријавити код неколико зајмодаваца да бисте сазнали које врсте финансирања нуде. Осим камата, погледајте додатне накнаде које зајмодавци могу наплатити да бисте сазнали укупне трошкове.

  Изаберите краћи рок

  Одабир краћег периода за отплату кредита обично смањује вашу каматну стопу. Дакле, немојте ићи на дужи период отплате кредита ако можете да га избегнете.

  Дајте приоритет зајму са променљивом каматном стопом

  Можда ћете желети да користите променљиву каматну стопу за свој зајам, што значи да стопа може почети на нижој тачки у поређењу са зајмом са фиксном стопом.

  Поређење каматних стопа на пословне кредите

  До сада сте разумели да ваш пословни зајам може доћи у различитим структурама са каматним стопама и додатним накнадама или само једним трошком задуживања, популарно познатим као АПР.

  АПР је скраћеница за Годишња процентуална стопа у финансијској индустрији. Хипотеке, ауто-кредити, лични зајмови, кредитне картице, студентски кредити, пословни зајмови, кредитне картице за мала предузећа, итд., долазе са АПР-ом.

  АПР укључује камату на главницу коју морате платити, као и друге накнаде и административне трошкове за издавање кредита. Дакле, АПР укључује накнаду за гаранцију СБА, накнаду за почетак, накнаду за сервисирање, накнаду за преузимање итд.

  Када упоређујете два или више производа за пословне кредите, визуализујте њихов АПР један поред другог да бисте открили која је најбоља каматна стопа за пословни зајам. Ако вам једна или више понуда за зајам дају само номиналну годишњу или месечну каматну стопу, онда постоји ризик од скривених накнада које ће повећати коначне месечне отплате.

  Дакле, затражите АПР од свих банака или финансијских агенција, а затим упоредите стопе.

  Закључак

  Сада када знате како функционишу каматне стопе за пословне кредите, требало би да будете у могућности да се одлучите за најприкладнију шему зајма за ваше пословање. Са приступима поменутим овде, можете разумети како функционишу стопе и искористити знање у своју корист. Такође можете прочитати о добављачима обртног капитала за финансирање раста вашег пословања.