Дигитална инфраструктура за мала и средња предузећа – шта, зашто и како

Дигитална инфраструктура чини основу модерних, интернет повезаних предузећа и помаже им да расту уз већу флексибилност, агилност и скалабилност.

Данас дигитална трансформација игра кључну улогу у преобликовању и дигитализацији традиционалне ИТ инфраструктуре компанија широм света.

Растућа конкуренција и растући захтеви корисника представљају потребу за сталним иновацијама, а дигитална инфраструктура је пут напред.

За разлику од других технолошких револуција које углавном веће компаније користе захваљујући довољним ресурсима и вештинама, дигитална инфраструктура је јединствено демократска.

Може оснажити све, од појединаца и мањих предузећа до малих и средњих предузећа и предузећа. Не само да се фокусира на корисничко искуство и пословну агилност, већ такође помаже да се повећа лојалност и ангажовање купаца, састојци за успешно пословање.

У овом чланку ћу разговарати о томе шта је дигитална инфраструктура, како је можете применити у свом пословању и предностима које она пружа.

Почнимо!

Преглед садржаја

Шта је дигитална инфраструктура?

Дигитална инфраструктура је виртуелна инфраструктура компаније која се састоји од дигиталних технологија које чине основу за ИТ и пословање. Укључује и софтверске и физичке инфраструктурне компоненте које се користе за ношење и испоруку дигиталних производа и услуга.

Дигитална инфраструктура може укључивати серверски хардвер, центре података, софтвер за ИТ виртуелизацију, облак, оперативне системе, рачунарске системе, повезивање, системе за складиштење, безбедносне системе, ПааС и СааС апликације итд.

Циљ дигиталне инфраструктуре је да покрене дигиталну трансформацију, омогући већи пословни успех и повећа повезаност међу људима широм света. Такође пружа могућности предузећима да иновирају више, ефикасно раде и задовоље захтеве купаца и одговоре на њих. Ако га правилно примените, има потенцијал да вам пружи конкурентску предност.

Тренутно дигитална инфраструктура бележи стабилан раст због многих фактора, као што су миграција апликација и услуга у облак, хибридно радно место, аутоматизација неколико задатака и потреба за већом флексибилношћу и скалабилности услуга на глобалном нивоу.

Са дигиталном инфраструктуром, можете у потпуности сагледати инфраструктуру као један извор истине.

Такође можете да искористите АИ, аутоматизацију вођену АПИ-јем, предиктивно праћење кварова и друге нове технологије са дигиталном инфраструктуром да бисте побољшали своје операције и постигли боље резултате.

Примери дигиталне инфраструктуре:

  • Интернет кичма и широкопојасни приступ
  • Дата центри и мреже
  • Услуге и софтвер у облаку
  • Дигитални комуникациони пакети и мобилни телеком
  • Портали, системи, софтвер и платформе предузећа
  • Интеграције и АПИ-ји
  • Оперативна безбедност, шифровање података и кориснички идентитет

Дигитална инфраструктура вашег предузећа функционише као оперативни систем за пословање.

Како имплементирати дигиталну инфраструктуру

Са дигиталном инфраструктуром, можете разумети како ваше пословање функционише, недостатке у комуникацији и друге неефикасности како бисте их могли побољшати. Ево како да имплементирате дигиталну инфраструктуру у ваше предузеће.

#1. Идентификујте проблеме

Мораћете да идентификујете проблематична подручја у инфраструктури да бисте разумели где вашем одељењу недостаје. Такође, морате да сазнате да ли постоји централна база података.

  Како означити некога у албуму на Фејсбуку

Пошто ћете инвестирати у нову инфраструктуру, морате знати да ли су ваши проблеми правилно решени или не. Поред тога, можете погледати референтне вредности ваше индустрије да бисте видели како ваша индустрија функционише.

#2. Поставити циљеве

Када идентификујете проблеме у својој инфраструктури, можете поставити јасне циљеве за решавање сваког од њих са тренутном дигиталном инфраструктуром. Ваш циљ треба да буде ПАМЕТАН (конкретан, мерљив, изводљив, релевантан и благовремен). Затим морате користити начине да постигнете свој циљ.

Такође, наставите да пратите напредак ка постизању сваког циља. Пошто ће увођење, усвајање и обука захтевати време, морате да остварујете постепени и мерљив напредак ка свакој промени.

#3. Оцените опције

У дигиталној ери, политика „једна величина за све“ не важи за свако пословање. Свако предузеће има неке јединствене захтеве и захтеве.

Дакле, потражите алате и могућности које могу да задовоље те специфичне потребе. Ово укључује комбинацију услуга у облаку, колоциране инфраструктуре и локалне инфраструктуре.

Да бисте добили савршену алатку и апликацију за своје пословање, морате такође проценити доступне опције које савршено одговарају за посао. Идеална инфраструктура је изграђена коришћењем хибридне мулти-цлоуд архитектуре како би се одговорило на променљиве потребе. Поред тога, биће вам потребна озбиљна анализа и планирање да бисте идентификовали праву.

#4. Партнер са поузданим добављачем дигиталне инфраструктуре

Потражите добављаче дигиталне инфраструктуре и уђите у ужи избор. Да бисте од одређене компаније добили конкретна решења и алате, потребно је да проверите да ли имају одговарајућу дигиталну инфраструктуру. Такође, сазнајте да ли су поуздани или не. Ако је све у реду, удружите се са компанијом.

Ово ће осигурати да ваша партнерска компанија може да одговори на све ваше потребе за дигиталном инфраструктуром. Ваш примарни циљ мора бити да креирате дигиталне отиске које можете применити свуда где послујете.

Стога вам партнерство са провајдером може помоћи да ефикасно покренете сопствену дигиталну инфраструктуру и избегнете оперативне главобоље и сложености.

#5. Тестирајте алате и пратите путовање

Није довољно набавити алате и решења за вашег партнера за дигиталну инфраструктуру. Такође морате видети ова решења и алате на делу. Овде морате да упоредите претходне услуге и пратите тренутне резултате да бисте добили увид у своју нову дигиталну инфраструктуру. У овој фази тестирања, добићете прилику да разумете како изгледа потпуна примена.

Фаза тестирања је кључни корак на путу дигиталне трансформације. Пратићете напредак и прилагођавати алате и решења у складу са тим ако не раде у складу са вашим очекивањима.

#6. Планирајте Промену

Дигитална инфраструктура није процес преко ноћи. Морате да планирате промене у различитим фазама, на пример на која одељења ће промена утицати. За промењене или нове процесе морате осмислити процес обуке.

Промене ће потрајати, у зависности од величине вашег предузећа и промена које желите да направите. Када све буде на свом месту, ваша дигитална инфраструктура је спремна да подржи ваше пословање.

#7. Обучите свој тим

Примена нове технологије је само пола битке. Други део који већина предузећа занемарује је управљање вашим тимом дајући им одговарајућу обуку о новој технологији. Поседовање праве технологије и алата није све; морате имати прави тим са правим вештинама који могу да користе технологију до њеног пуног потенцијала.

Предности дигиталне инфраструктуре

Убрзана дигитална трансформација

Мала и средња предузећа користе технологију да подстакну иновације и унапреде свој рад са јаким дигиталним мрежама. Дигитална инфраструктура вам омогућава да трансформишете своје пословање док све одржавате на једном месту без стреса око физичких уређаја.

  Подесите сопствену пречицу за кретање између картица у Фирефок-у

На пример, увођење 5Г мрежа у различитим областима које раније нису имале услугу широкопојасног интернета било је велики корак. Он оснажује нове генерације да стварају дигиталне дивиденде како би изградили дуготрајну и стварну економску вредност.

Сада, многа мала и средња предузећа следе овај образац да би изградила сопствену дигиталну инфраструктуру.

Побољшана повезаност

Дигитална инфраструктура омогућава вашем предузећу да добије поуздано и брзо повезивање у руралним и урбаним областима, омогућавајући предузећима да уђу на нова тржишта. Такође омогућава предузећима да комуницирају са запосленима, купцима и добављачима без обзира на локацију. Ово додатно побољшава вашу пословну економију.

Приступ глобалном тржишту

Предузећа повезана са дигиталном инфраструктуром могу лако успоставити глобална тржишта и добити приступ повезаним локалним корисницима. Са растом дигиталних мрежа, малим и средњим предузећима више нису потребни посредници да би дошли до иностраних тржишта и партнера. Захваљујући томе, ваша мала и средња предузећа могу уштедети више и брзо расти.

Дигитално зависна предузећа, као што су компаније за дигитални маркетинг, фирме за веб развој, компаније за спољне послове, СЕО агенције и друго могу имати користи од овог глобалног домета.

Побољшано управљање подацима

Ефикасно управљање подацима је одлична пракса која може помоћи вашем предузећу да се издвоји из гомиле. Иако је добра повезаност битан фактор за ефикасно управљање подацима, потребна вам је моћна мрежа центара података за ваш СМБ.

Локални центри података нуде могућности обраде и складиштења које вам омогућавају да покренете модерне апликације које су побољшане машинским учењем и вештачком интелигенцијом.

Инноватион Хубс

Дигитална инфраструктура помаже у унапређењу иновација омогућавајући им да приступе савременим алатима и технологијама, као што су вештачка интелигенција, МЛ, рачунарство у облаку, итд. Такође омогућава бољу сарадњу између чланова тима, партнера итд. предузећа. Ово оснажује тим за истраживање и развој да ради заједно и дође до висококвалитетних производа и услуга вођених иновацијама.

Проширена могућност за даљински рад

Већина људи сада преферира рад на даљину, посебно након недавне пандемије. Јака дигитална инфраструктурна мрежа омогућава предузећима да одржавају ефикасне виртуелне операције. Ова флексибилност омогућава компанијама да ангажују веште извођаче и запослене из различитих земаља који могу да раде на даљину.

Циберсецурити

Предузећа штите податке о клијентима и осетљиве информације користећи безбедно дигитално окружење. Одговорност за обезбеђивање података је на предузећима појединачно. Дакле, дигитална инфраструктура и строги прописи могу смањити терет сајбер безбедности за предузећа.

Ово резултира сигурнијим онлајн интеракцијама и јачом економијом, што вам омогућава да повећате учешће на тржишту и унапредите раст пословања.

Управљање ланцем снабдевања

Ефикасно и ефективно управљање ланцем снабдевања захтева размену података у реалном времену између различитих купаца и предузећа. Ако желите да доживите ширење свог пословања, имплементација дигиталне инфраструктуре ће вам бити од користи.

Врсте дигиталне инфраструктуре

Дигитална инфраструктура је подељена у различите категорије на основу функционалности.

#1. Комуникациона инфраструктура

Комуникациона инфраструктура се односи на виртуелне и физичке технологије које делују као основа за дигиталну инфраструктуру и пружају вишеструке функционалности за пренос информација и података на даљину.

Неколико уређаја који се користе за комуникацију су бежични или ожичени, попут оптичких каблова, рачунарства у облаку, широкопојасног приступа, мобилних телефона, интернета итд.

Мрежа бежичних комуникација

Неке од мрежа, почевши од сателитске комуникације, као што су мобилни телефони, ГПС услуге и интернет, омогућавају људима да лако комуницирају на великим удаљеностима.

Жичана дигитална инфраструктура

Лични рачунари и оптички каблови су примери ожичених мрежа. Ове мреже имају ограничену брзину, али могу пружити предност успостављању сигурних платформи.

#2. Информациона инфраструктура

Ово се односи на систем који гради, складишти и дистрибуира податке на више платформи. Дата центри се успостављају као примарни извор информација.

  6 начина да зарадите бесплатне Валмарт поклон картице

Дата Центерс

Компаније користе центре података за складиштење и обраду широког спектра података. Ако је корисник ближе центру података, обично доживљава боље време одзива и квалитет услуге.

Цлоуд Стораге

Складиштење у облаку вам омогућава да чувате податке у виртуелно доступном простору и делите их на мрежи са другима.

Мреже за испоруку садржаја

Мреже за испоруку садржаја (ЦДН) су критични блокови за дигиталну инфраструктуру. Он поузданом брзином управља садржајем веб странице заједно са другим дигиталним медијима.

Базе података

Предузећа чувају, управљају и организују податке о клијентима како би обезбедила услове за финансијске записе и податке о залихама.

#3. Хардверска инфраструктура

Хардверска инфраструктура укључује физичке компоненте ИТ и операција компаније.

Сервери

Сервери су рачунарски уређаји који нуде различите услуге као што су складиштење података, покретање апликација и још много тога.

Рутери и прекидачи

Рутери и прекидачи управљају мрежним саобраћајем како би осигурали несметан проток података. Такође, они играју кључну улогу у одржавању брзине мреже током операција.

Уређаји за складиштење

Уређаји за складиштење података као што су чврсти дискови, ССД уређаји и оловке су веома тражени због све веће важности информација.

Повер Системс

Наћи ћете многе сложене операције у послу, тако да морате да охладите опрему и ефикасно је напајате да бисте елиминисали губитак података и квар хардвера.

#4. Софтверска инфраструктура

Софтверске апликације инсталиране на хардверским уређајима такође функционишу као дигитална инфраструктура и делују као њена срж.

Оперативни системи

Оперативни системи се користе за ефикасно покретање других апликација. Они обављају различите операције између корисника и дигиталне инфраструктуре и такође премошћују јаз између њих.

Миддлеваре

Миддлеваре нуди могућности за бројне апликације за лаку међусобну комуникацију. Такође омогућава несметан рад дигиталне инфраструктуре.

Најбоље праксе за дигиталну инфраструктуру

Када дигиталну трансформацију примените на прави начин, то би могло да доведе до срећнијих купаца, продуктивнијих запослених и ефикаснијих токова посла.

Хајде да заронимо у неке најбоље праксе које мала и средња предузећа треба да следе приликом имплементације дигиталне инфраструктуре.

Разумети и одредити приоритете пословних циљева

Дигитална стратегија сваке компаније је другачија јер она има свој скуп циљева и изазова. Важно је разумети бриге и потребе вашег пословања. Можете имплементирати моделирање пословних процеса да бисте идентификовали проблеме, потенцијалне ризике и празнине у вашем пословном процесу.

Такође је важно да одредите приоритет ваших пословних потреба када их идентификујете. Постоји уобичајена заблуда која каже да треба да трансформишете све праксе, токове посла и процесе одједном.

Укључите купце и заинтересоване стране

Уз дигиталне технологије, главна компонента дигиталне трансформације су људи. Морате укључити купце и заинтересоване стране у процес.

Заинтересоване стране су од суштинског значаја јер деле своја гледишта и бриге током имплементације нове технологије. Дигитална инфраструктура омогућава вама и вашим запосленима да боље комуницирате и разумете потребе и бриге.

Купци су такође важни јер су они ти за које развијате своје производе и услуге.

Искористите тачне податке

Неопходно је извући увид из доступних података, јер вам то помаже да разумете шта је потребно вашим продавцима, купцима и партнерима. Мала и средња предузећа суочавају се са изазовом коришћења доступних података, посебно када су подаци већи. Стога је од суштинског значаја анализирати податке на једном месту и доносити информисане одлуке како би се створила побољшана, доследна и прилагођена искуства.

Да би искористили податке, мала и средња предузећа морају да се усредсреде на дигитализацију токова посла, коришћење оперативних, бихевиоралних и трансакционих података кроз различите канале и разбијање препрека између одељења и тимова.

Интегрисати системе и технологију

Комуникација између неколико система је од највеће важности за бољу дигиталну трансформацију. Мала и средња предузећа чине уобичајену грешку имплементирајући бројне различите системе одједном како би одговорили на потребу за дигиталном трансформацијом. Ово чини надоградње, одржавање и сарадњу изазовом.

Са дигиталном инфраструктуром, можете да интегришете различите системе и апликације међусобно и омогућите им да ефикасно комуницирају како бисте могли да обављате различите задатке користећи један алат.

Закључак

Дигитална инфраструктура се континуирано развија са променљивим захтевима купаца и новим технологијама. У будућности, може да пружи још више користи малим и средњим предузећима тако што ће се укључити у АИ, МЛ, аутоматизацију и друге технологије у развоју. Као резултат тога, предузећа могу радити ефикасније и постићи боље резултате.

Такође можете читати о интелигентној аутоматизацији процеса (ИПА).