Дигитални потпис је једноставан – откријте моћ ПандаДоц-а –

Зашто губити време и новац на штампање, скенирање и слање факсова докумената када можете да користите само дигитални потпис?

Како природа посла постаје удаљенија него икад, дигитални потпис је постао кључни фасилитатор компанија које послују преко граница. Пошто су безбедни и правно обавезујући, дигитални потписи омогућавају предузећима да брзо и виртуелно потпишу нове уговоре.

Пре е-Потписа, предузећа широм света трошила су огромну количину времена и новца бавећи се папирологијом. Али то није једини проблем са физичким документима: они такође немају сигурност. Могу се лако изгубити, оштетити, кривотворити или манипулисати.

Осим тога, наше пословне потребе у дигиталној ери непрестано се развијају. Чини се да је замена папирологије ефикасним и модернизованим дигиталним решењима једини пут напред.

Шта су е-потписи?

еПотписи су дигитална алтернатива руком писаним потписима. Иако би уштеда времена могла бити једна од највећих предности е-потписа у данашњем брзом свету, није једина.

Они су практични, сигурни и правно обавезујући. У ствари, они пружају већу сигурност од традиционалних потписа, чиме се минимизира ризик и штите индивидуални и пословни интереси.

Како функционишу дигитални потписи

Када потпишете документ помоћу добављача решења за дигитални потпис, они користе математички алгоритам у оквиру ПКИ (инфраструктура јавног кључа) протокола за генерисање два кључа: приватног и јавног.

Када потпишете документ куцањем или цртањем, дигитални потпис се креира помоћу вашег приватног кључа. Како је креиран приватни кључ?

Математички алгоритам почиње да ради, узима ваше податке и ствара нешто што се зове хеш. Он шифрује те податке и резултирајући производ је ваш приватни кључ, који је у основи ваш е-потпис.

Када ваш прималац прими документ, има копију вашег јавног кључа. Али како они верификују да је потпис ваш или валидан? Јавни кључ им помаже да упаре хеш вредности и дешифрују те податке да би проверили аутентичност е-потписа. Ако се вредности не поклапају, то значи да је е-потпис неважећи.

Дигитални потписи су такође подржани електронским сертификатима, који садрже личне податке као што су име, адреса е-поште и локација за верификацију и потврду да је е-потпис заиста ваш.

Како су дигитални потписи правно усклађени

Провајдери решења за еСигнатуре користе ПКИ протокол и шифровање података како би осигурали приватност. Да би остали у складу са законом, осигуравају да су у складу са законима о електронским потписима утврђеним Законом о електронским потписима у глобалној и националној трговини.

Поред тога, придржавају се неколико индустријских стандарда, као што су Општа уредба о заштити података (ГДПР), Међународни стандард за безбедност информација (ИСО 27001) и Контрола система и организација (СОЦ) према АИЦПЕ.

Ова правила и прописи омогућавају да дигитални потписи буду правно обавезујући. Међутим, имајте на уму да се регулаторни захтеви разликују од земље до земље.

Случајеви употребе е-Потписа

Дигитални потписи користе више слојева технологије шифровања како би осигурали минималан губитак података и елиминисали шансе за губитак документа, неовлашћено мењање или фалсификовање. Имајући на уму ове предности, ево неколико случајева употребе за тимове у којима е-потписи помажу у побољшању продуктивности:

  Шта значи „ИЦИДК“ и како га користите?

ТеамсУсесХРОнбоардинг, евалуације учинка, НДА итд. Продаја и
Маркетинг Порески обрасци, уговори о куповини, уговори о уговарачу/пуномоћју, итд. Правни НДА, уговори, усаглашеност, одрицања, итд. РачуноводствоПорески обрасци, уговори о куповини, уговори са уговарачем/пуномоћјем итд. ИТ фактуре, извештаји о трошковима, одобрења управљања политикама итд. .Финансијски уговори, предлози, поруџбине, понуде, специјалне понуде, обрасци за објављивање и ПР потписи итд.ПроцурементАссет трансфер, одобрења потписивања, захтеви за промену система итд.

Док дигитални потпис функционише за све индустрије и предузећа свих величина и типова, хајде да брзо погледамо случајеве употребе е-потписа засноване на индустрији:

 • Осигурање
 • Некретнина
 • Мануфацтуринг
 • Здравствена заштита
 • Више образовање
 • Нон Профит
 • Малопродаја
 • ИТ/Технологија
 • Оглашавање
 • Владина одељења

Све ове горе наведене индустрије могу да искористе предности е-потписа како би им помогле при укључивању, управљању запосленима и политикама, дистрибуцији ланца снабдевања, фактурама, понудама, предлозима, НДА-има и уговорима.

Дигитални потписи са ПандаДоц-ом

Са бројним провајдерима е-потписа на тржишту, како да изаберете једног? Нарочито када, ако не изаберете добављача који је у складу са законима, можете изложити себе и своје пословање правним проблемима.

Узмите у обзир ПандаДоц, једног од најбољих добављача дигиталних потписа коме верује више од 50.000 корисника. Са АИЦПЕ-овим СОЦ-ом, ГДПР-ом и ПКИ усклађеношћу, осигурава да су ваши потписи сигурни и правно обавезујући.

Осим тога, може вам помоћи у свим процесима управљања документима, од дигиталних потписа до управљања животним циклусом уговора (ЦЛМ), са својим напредним функционалностима, за разлику од других основних алата.

Са својим свеобухватним софтвером за аутоматизацију докумената, можете смањити време и трошкове док градите смислене односе са својим клијентима.

ПандаДоц: Основне функције

Поред интуитивног интерфејса, одличне корисничке подршке и широког спектра интеграција, ПандаДоц је добро познат из ових разлога:

Нуди неограничен број бесплатних потписа

ПандаДоц вам омогућава да е-потпишете своје документе у покрету! Важне послове можете закључити са неколико кликова, а да притом будете сигурни да су ваши подаци сигурни. Такође имају мобилну апликацију која вам омогућава да останете на врху процеса управљања животним циклусом уговора.

Међутим, ПандаДоц тврди да је једина платформа за електронско потписивање која вам омогућава да отпремите и потпишете неограничен број докумената на њиховом бесплатном плану!

ПандаДоц је усклађен са УЕТА, ЕСИГН и ХИПАА. Што значи, не само да документи које је потписао ПандаДоц испуњавају законске услове који се примењују у вашој земљи. Али такође штите ваше индивидуално право на приватност.

Поред тога, ПандаДоц има сертификат АИЦПА СОЦ 2 Типе ИИ. Подразумевајући да је у складу са критеријумима услуга које је поставио Амерички институт сертификованих јавних рачуновођа (АИЦПА). Зашто је то важно?

Када компаније раде са пуно поверљивих информација које су осетљиве или могу да се идентификују, морају да испуне одређени скуп критеријума за одржавање поверљивости, интегритета и безбедности података својих клијената.

Међутим, има још!

Гарантује напредну безбедност

Када потпишете документ са ПандаДоц-ом, он вам даје електронски сертификат који потврђује да је документ легитиман. Електронски сертификат ће вам помоћи да приступите имену примаоца, потпису, верификованој адреси е-поште, као и ИП адреси. Поред тога, имаће и датум и време потписаног документа.

За ПДФ-ове, ПандаДоц обезбеђује побољшани ниво безбедности обезбеђивањем приватног кључа за шифровање за проверу аутентичности документа.

Подржава различите типове датотека

Ако бисте морали да изаберете другу платформу за сваки различит тип фајла који треба да потпишете, изгубили бисте много времена. И то ни за шта!

  Нека вам ВП 8.1 и Цортана читају цитате

Помоћу ПандаДоц-а можете потписати ПДФ-ове, ЈПГ-ове или ДОЦКС-ове и поједноставити их у један, обједињени ток посла. ПандаДоц подржава следеће типове садржаја: Ворд, Екцел, ПоверПоинт, ПДФ, ЈПГ и ПНГ.

Помаже у аутоматском праћењу е-потписа

ПандаДоц ставља безбедност података на прво место, због чега имају аутоматизовану функцију праћења еСигнатуре-а. За сваки потписани документ постоји уграђени надзорни траг који вам помаже да видите ко је прегледао, приступио или потписао документ и када.

Ово је посебно корисно када истовремено рукујете потписивањем више докумената. Функција аутоматског праћења може вам помоћи да имате контролу и да добијете поглед од 360 степени на све што се дешава.

Са ПандаДоц-овом функцијом историје верзија, моћи ћете да прелазите између различитих верзија ваших докумената. Увек ћете бити обавештени ко је направио промене и где.

Најбоље карактеристике ПандаДоц-а

За предузећа која желе да поједноставе своје токове рада са документима, смање време затварања и побољшају повраћај улагања, ПандаДоц је више од једноставне платформе за еСигнатуре. Ево зашто:

#1. Потписивање и праћење

 • Омогућите налог за потписивање: Ако ваши уговори или предлози захтевају више потписа, ово је изузетно корисно. Можете одабрати примаоце, доделити улоге (пошиљалац, клијент, потписник), поставити их у прави редослед и аутоматизовати целу дистрибуцију. ПандаДоц ће послати обавештење е-поштом када неко дође на ред да потпише. И не морате ручно да превидите процес.
 • Пошаљите захтев за потписивање: Желите потпис некога из ваше компаније или клијента? ПандаДоц вам омогућава да шаљете захтеве, а можете га и аутоматизовати у неколико кликова.
 • Праћење докумената: Желите да знате да ли је неко потписао документ или не? Добићете обавештења када то ураде. Поред тога, ревизијски траг ће вам помоћи да пратите ко је прегледао или потписао документ који сте послали.

#2. Аутоматизовани садржај

 • Додајте чуваре места за паметни садржај: Са паметним садржајем можете да смањите грешке и уштедите време на креирању докумената. Подесите ставке чувара места да вас или ваш тим подсећају шта да укључите. И изаберите унапред одабране ставке које ће ваши саиграчи додати за одређене документе/предлоге.
 • Персонализујте свој садржај: Подигните ток посла на следећи ниво тако што ћете се одлучити за условни садржај. Овде креирате шаблоне који имају правила која помажу вашим пошиљаоцима да генеришу садржај који је прилагођен потребама вашег клијента.
 • Поставите правила за побољшање прикупљања података: Такође можете да подесите условна поља која ће примаоцима помоћи да се крећу кроз ваш документ и лако пронађу оно што траже. То значајно побољшава квалитет вашег прикупљања података или персонализацију клијената.

#3. Адванцед Куотес

 • Прилагодите понуде за своје клијенте: Нека ваш тим направи персонализоване понуде за клијенте без пропуштања важних информација уз помоћ креатора понуда.
 • Поставите специфичне цене: Можете да бирате између фиксних, периодичних или стратегија одређивања цена заснованих на обиму, а ми ћемо вам помоћи да примате уплате преко АЦХ мреже.
 • Уградите каталоге производа: Направите каталог производа и уградите га у своје понуде сваки пут када је потребно.
 • Групишите производе у пакет: Такође можете да креирате пакете производа да бисте олакшали продају и учинили их лаким за дељење.

Такође можете да креирате радни простор са ПандаДоц-ом за дистрибуцију посла међу тимовима и управљање члановима тима и дозволама које они имају. Поред тога, можете да прегледате историју верзија докумената да бисте их боље пратили, а можете да их тражите помоћу одређених филтера.

Све ове ПандаДоц функције су доступне уз пословни или пословни план. Помажу у трансформацији вашег пословања и укидају радно интензивне, архаичне праксе.

  Топ 20 најбољих алтернатива за ЛивеЛеак

Цене и планови

ПандаДоц долази са бесплатним планом који вам омогућава да отпремите и е-потпишете неограничен број докумената.

Међутим, његове напредне функције попут паметног садржаја или напредног креатора цитата доступне су само као део његових премиум планова. Хајде да погледамо планове цена ПандаДоц понуда:

 • Основе: 19 УСД по кориснику месечно који се наплаћују годишње, што омогућава одличне функције као што су уређивач превлачења и испуштања, ревизијски траг, 750+ шаблона, подршка 24×7
 • Посао: 49 ИНР месечно наплаћује се годишње, омогућава ЦРМ и Запиер интеграције, токове рада за одобравање, библиотеку садржаја и прилагођено брендирање
 • Предузеће: Прилагођене цене са обновама, закључавањем, неограниченим радним просторима, прилагођеним улогама и приступом КЕС-у, најбезбеднијем облику е-Потписа

Смарт Цонтент или Адванцед Куоте Буилдер могу се користити као плаћени додаци вашим плановима.

Колико је ПандаДоц једноставан за коришћење?

Можете започети са бесплатним пробним периодом од 14 дана да бисте видели да ли ПандаДоц ради за вас и ваше пословне потребе. Када се региструјете, од вас ће бити затражено да испробате услуге е-потписа или да аутоматизујете ток посла.

Први, као што име говори, омогућава вам да отпремите датотеке (ПНГ, ЈПГ, ДОЦКС, итд.) и да их потпишете. Док вам други може помоћи у управљању животним циклусом уговора, креирању докумената, фактурама, понудама и још много тога!

Пронађите све што вам је потребно на дохват руке

Са интерфејсом који је изузетно једноставан за коришћење, ПандаДоц додатно поједностављује ствари својим навигационим менијем са леве стране. Овде ћете пронаћи скоро све што треба да видите – документе, шаблоне, обрасце, библиотеку садржаја, контакте, додатке и извештавање.

У документима погледајте које обнове предстоје, а који уговори ускоро истичу или једноставно направите нови документ.

Следећа је галерија шаблона, која садржи 750+ шаблона у различитим категоријама, од образаца преко фактура до предлога. Без обзира на врсту индустрије у коју спада ваше пословање, ПандаДоц-ова галерија шаблона сигурно има специфичне шаблоне на којима можете да градите.

Пронаћи ћете и форме, а можете одабрати тип који вам одговара између лежерног, модерног и једноставног! Прављење обрасца је једноставно као и креирање документа помоћу ПандаДоц-овог уређивача превуци и отпусти, који вам омогућава да будете брзи и креативни.

Испод образаца ћете такође пронаћи библиотеку садржаја, каталог и извештаје поред пријемног сандучета, продавнице додатака и контаката. Библиотека садржаја има блокове садржаја који вам могу помоћи да креирате сопствене шаблоне и резултирају брзим креирањем докумената.

Што се тиче каталога, ту можете направити каталог производа у једноставним корацима. Такође можете да користите ПандаДоц-ове напредне алате за извештавање, као што су историја верзија и ревизијски траг, да бисте остали у току са својим документима.

Пошаљите беспрекорне предлоге за неколико минута

На почетном екрану такође можете да будете у току са својим активностима, као и активностима које се дешавају у вашем радном простору! Ако желите да пошаљете брзи предлог/документ/уговор/фактуру, изаберите шаблон, прилагодите га и додајте примаоца и спремни сте. Тако је ПандаДоц једноставан за коришћење.

Можете да додате друге блокове садржаја (као што видите на десној страни) од текста до табела до богатих медија. Такође можете да наведете поља која се попуњавају за свог примаоца одмах испод. У случају да желите да разумете како да то најбоље искористите у своју корист, такође можете затражити демо са ПандаДоц тимом.

Закључак

Са својим свеобухватним приступом, једноставним интерфејсом и подршком за ћаскање уживо, ПандаДоц заиста доноси неке бриљантне тачке за себе. Драг-анд-дроп едитор је креативна предност, а заједно са специјализованим потписивањем налога и алатима за прилагођавање, ПандаДоц повећава време затварања за 28%.

Ако сте и даље скептични, предлажемо да испробате заувек бесплатну функцију еСигн-а, која је идеална за почетнике, мала предузећа и појединце. Ако вам се свиђа оно што користите, увек можете узети пробни период од 14 дана и прећи на план који вам више одговара.

Затим, можете истражити и нека врхунска решења за еСигнатуре за личне и пословне документе.