Довођење збуњујуће контроле паметног дома на зид у вашој близини

Кључне Такеаваис

 • Бриллиант Плуг-Ин Панел је наменски хардверски уређај који доноси контролу паметног дома са 5-инчним екраном осетљивим на додир и контролерима прекидача за светло.
 • Инсталација је једноставна и може се поставити било где у кући са електричном утичницом, елиминишући потребу за заменом постојећих прекидача за светло.
 • Подешавање паметних кућних уређаја на контролној табли може бити дуготрајно и неки уређаји можда неће бити подржани, што ограничава његову функционалност.

Када инсталирате довољно паметних кућних уређаја, неки проблеми почињу да се појављују. Иако ћете можда моћи да контролишете све помоћу паметног телефона, уређаја за ношење или паметних звучника, чланови породице и посетиоци можда неће знати шта да раде. Бриллиант Плуг-Ин Панел жели да олакша контролу паметних кућних уређаја. Али док је инсталација лака, коришћење уређаја у стварном свету је проблематично.

Бриљантан Плуг-Ин Панел

$399 $449 Уштедите $50

Бриллиант Плуг-Ин Цонтрол Панел доноси контролу паметног дома у наменском хардверском уређају. Поседује 5-инчни ЛЦД екран осетљив на додир и два контролера осетљива на додир посебно за прекидаче за светло. Не мора се инсталирати у постојећи прекидач за светло са неутралном жицом. Панел се монтира на зид и користи постојећу утичницу. Можете поставити кабл низ зид или унутар њега. Поред тога што делујете као самостални Амазон Алека производ, можете додати широк спектар других паметних кућних уређаја произвођача.

Извор напајања АЦ Утичница

Компатибилан са паметним телефоном? иОС и Андроид

Бранд Бриллиант

Прос

 • Једноставна инсталација и може се поставити скоро свуда
 • Екран осетљив на додир је светао и реагује
 • Може да делује као самостални Амазон Алека уређај
 • Спортски сензор покрета, температуре и амбијенталног светла
 • Доступан у шест боја како би се боље слагао са кућним декором

Цонс

 • Процес подешавања може бити збуњујући чак и за професионалце паметних кућа
 • Клизачима на додир је требало доста времена да одговоре
 • Морате да прелазите између контролне табле и апликације за паметни телефон током подешавања
 • Бројни популарни уређаји нису подржани
 • Кабл је предугачак за неке инсталације
 • Нема праве подршке за Аппле ХомеКит и Гоогле Ассистант

Шта је Бриљантна Плуг-Ин плоча?

Брент Диркс / МакеУсеОф

Пре паметних кућних уређаја, управљање прекидачем за светло је било једноставно: притиснули бисте прекидач на зиду. Али Бриллиант жели да замени свог рођака из старе школе и обезбеди пуну контролну таблу за све ваше уређаје.

Бриллиант нуди широк избор опција које могу заменити све, од једног прекидача за светло до четири прекидача за светло. Али постоје неки недостаци ових модела. Поред тога што вам је потребна неутрална жица (нешто што се не налази у свим домовима), морате бити задовољни електричним радом да бисте инсталирали панеле.

Не стидим се што се бавим „уради сам“ пројектима, посебно инсталирањем производа за паметне куће као што су термостати и паметне браве. Али електричарски радови су нешто што увек препуштам свом локалном електричару. Тако да никада раније нисам био заинтересован за Бриллиантову технологију.

  Како променити прокси на Андроиду (14 корака) – 2023

Компанија је схватила те проблеме и објавила Плуг-Ин Панел. Као што сте могли да приметите по имену, нема потребе да мењате прекидач за светло. Панел можете поставити било где у кући на зид. Све што вам треба је електрична утичница на удаљености од 13 стопа.

Уклањање потребе за постојећим прекидачем светла чини технологију приступачнијом и омогућава вам много више слободе у томе где можете да је користите код куће.

Велики део Плуг-Ин панела је екран осетљив на додир дијагонале 5 инча на левој страни. То је главни део контролне табле где ћете комуницирати са паметним уређајима и још много тога. На десној страни су два клизача прекидача који се могу прилагодити за контролу ствари попут паметног прекидача или јачине звука ваших Сонос звучника.

На врху панела се такође налазе камера и микрофон. Камера вам омогућава да надгледате просторију у којој је постављен панел помоћу пратеће апликације. Слично као и код многих модела Амазон Ецхо Схов, постоји уграђени прекидач приватности за онемогућавање камере.

Такође поседује сензор покрета, температуре и амбијенталног светла. Да би се боље уклопио у сваки дом, доступан је у шест опција боја.

Инсталација је много једноставнија

Без потребе за ожичењем са прекидача за светло, инсталирање Плуг-Ин панела је веома једноставно. Прво ћете монтирати задњу плочу, а затим причврстити саму контролну таблу. Кабл за напајање може да се води на зиду или унутар зида.

Брент Диркс / МакеУсеОф

Пошто нисам желео да мучим да убацим кабл у зид и покушам да га извучем, само сам провукао кабл низ зид. Биће вам потребна бушилица и одвијач, али цео процес је трајао само 10 минута. Са уградним дизајном, панел изгледа одлично без обзира где га инсталирате.

На крају сам поставио Плуг-Ин Панел у дневну собу своје једноспратнице, где је свима лако доступан. Међутим, није изгледало посебно сјајно, јер се кабл истицао на зиду.

Бриллиант би требало да укључује више од једне дужине кабла — вероватно опцију од 6 стопа — да би корисницима пружио већу флексибилност на локацији инсталације. Остало ми је око 6 стопа каблова које сам покушао да склоним што је могуће чистије.

Ако сте заинтересовани за плочу, прво се уверите да имате место које има смисла да буде доступно и можда чак донекле сакрива кабл. Да сам преокренуо, вероватно бих се потрудио да провучем кабл за напајање кроз зид како бих сакрио лабавост.

Постављање са вашим паметним кућним уређајима

Будите спремни да потрошите значајну количину времена на подешавање Бриллиант Плуг-Ин Панела са вашим паметним кућним уређајима.

Док пратећа апликација Бриллиант за иОС или Андроид је једноставан за коришћење, мораћете да додате сваки од својих паметних уређаја појединачно на контролну таблу. Имам око 40 уређаја у свом дому од великог броја различитих произвођача. Осим што сам лоцирао уређај у апликацији, морао сам и да скочим на локацију произвођача да поделим дозволе.

  Пронађите јефтине лаптоп рачунаре посебно за игре, програмирање или општу употребу

То је потрајало и истраживало јер сам толико дуго тестирао паметне кућне уређаје да се нисам сетио неких произвођача. Било је и других необичности током процеса подешавања – морао сам да користим панел да додам своја Хуе светла уместо апликације. Моја ЛИФКС светла и Сонос звучници су аутоматски откривени и требало им је само секунду да се додају на сам панел, али то је било ретко.

Онда постоји још један проблем. Више него вероватно, ако имате много паметних кућних уређаја, неки панел неће подржати. Пре куповине, желећете да прочитате Бриллиант-ова листа компатибилности. Подржано је мање од половине мојих паметних уређаја.

Чак и ако су неки произвођачи приказани као подржани, то не значи да су сви њихови производи. На пример, Бриллиант ми је дозволио да додам свој паметни термостат Ецобее, али није подржао паметну камеру за звоно на вратима исте компаније.

Бриллиант нуди Арло подршку, али само ограничен број производа који не укључују моје спољашње камере. Ако је ваша Арло камера подржана, потребан вам је СмартТхингс налог да бисте се повезали са Бриллиант-ом. Постоји целина Бриљантна страница који детаљно описује процес у више корака.

Такође ћете морати да направите различите просторије и да у њих поставите производе. Процес је сличан стварању Аппле ХомеКит или Амазон Алека куће, тако да је фрустрирајуће морати то да урадите поново.

Док сам користио панел, много пута сам покушавао да ступим у интеракцију са једним од мојих паметних кућних уређаја само да бих се сетио да није подржан. Тако да сам морао да зграбим телефон или употребим Сири гласовну команду на једном од мојих постојећих ХомеПод-ова.

То није баш лак процес, посебно ако је панел дизајниран за посетиоце или чланове породице који су склонији технологији.

Брент Диркс / МакеУсеОф

Подршка гласовног помоћника је такође ограничена. Ако сте корисник Амазон Алека, најбоља вест је да Плуг-Ин Панел може да делује као пуноправни уређај сличан Ецхо-у. То чини уређај још кориснијим за контролу паметних кућних уређаја својим гласом и искориштавање других функција Амазоновог помоћника.

Међутим, корисници Аппле ХомеКит-а и Гоогле Ассистант-а немају среће. Контролна табла може да комуницира са друга два главна протокола паметне куће са веома ограниченом подршком. Те гласовне асистенте можете користити само са прекидачима за светло који су већ постављени на контролној табли.

Коришћење контролне табле је углавном компликовано

Када додате све своје паметне кућне уређаје, можете прилагодити почетни екран. Постоје четири главна конфигурабилна панела са малом контролном траком на дну. Можете одабрати широк избор опција за сваки од панела. Неки од њих укључују одређену собу, уређај или сцену коју сте креирали са Бриллиант компатибилним уређајима.

Брент Диркс / МакеУсеОф

За два клизача осетљива на додир, поставио сам их да контролишу светлосне групе у мојој дневној соби и кухињи.

  Како скенирати датотеку преко ВирусТотал-а пре него што је преузмете

Док су клизачи одговарали, био сам разочаран кашњењем након што сам их користио. Много пута може проћи најмање четири до пет секунди пре него што се светла активирају. Прво сам помислио да су можда сама светла, али сам покушала да их контролишем помоћу ХомеПод-а, и то је била тренутна реакција. То је разочаравајуће јер је контрола осветљења једна од најразумнијих и најинтуитивнијих употреба Плуг-Ин Панела.

Интеракција са другим паметним кућним уређајима на панелу била је мало боља, али не много. Чланови моје породице, који нису велики обожаваоци нашег паметног дома, чак су се жалили на кашњење приликом коришћења панела за контролу термостата и још много тога.

Чак и са проблемима панела, било је неких лепих карактеристика. Једна од најбољих је његова Сонос интеграција.

Имам неколико Сонос звучника у различитим собама у мојој кући. А са Плуг-Ин Панел-ом, могу да изаберем музику из мојих омиљених Сонос-а и да почнем са репродукцијом. Могао сам да изаберем један или више звучника да пуштам музику, контролишем јачину звука, па чак и мењам музику. Само треба да се уверите да је станица или албум већ додат у ваше Сонос фаворите у апликацији Сонос. Нећете моћи да претражујете или претражујете сервис за стримовање.

Такође сам уживао у постављању сопствених фотографија да их користим као чувар екрана када се контролна табла не користи. Заједно са фотографијом, екран у стању приправности приказује тренутну температуру, време, датум, па чак и на шта је подешен ваш термостат. Екран високе резолуције изгледа одлично и веома је осетљив.

Такође можете изабрати да искључите екран осим ако се не додирне или детектује покрет.

Бриљантна плоча за утичнице: одлична идеја ометана затвореним системима паметне куће

На папиру, Бриллиант Плуг-Ин Панел изгледа као савршен додатак сваком паметном дому са својом модерном инсталацијом и контролом више уређаја. Не постоје други истински конкурентни уређаји на тржишту.

Након што сам испробао уређај, додавање другог система контроле посредника у мој паметни дом није имало много смисла. И даље је прескупо и не исплати се за већину паметних домова, посебно зато што морате да инсталирате више панела да бисте користили неке карактеристике функција. Једини сценарио где сам могао да видим да панели имају смисла је у великим домовима са једнако великим буџетом.

У будућности, ако стандард Маттер буде могао да узлети, овакав уређај би могао бити од суштинског значаја за брзо подешавање и контролу било ког уређаја за свакога у дому. Али за сада, моја породица ће морати да се држи више ХомеПод-ова и Аппле уређаја да би контролисала наш паметни дом.

Бриљантан Плуг-Ин Панел

$399 $449 Уштедите $50

Бриллиант Плуг-Ин Цонтрол Панел доноси контролу паметног дома у наменском хардверском уређају. Поседује 5-инчни ЛЦД екран осетљив на додир и два контролера осетљива на додир посебно за прекидаче за светло. Не мора се инсталирати у постојећи прекидач за светло са неутралном жицом. Панел се монтира на зид и користи постојећу утичницу. Можете поставити кабл низ зид или унутар њега. Поред тога што делујете као самостални Амазон Алека производ, можете додати широк спектар других паметних кућних уређаја произвођача.