[Explained] Како направити хистограме у Таблеау-у

Да ли радите са огромним скупом података у Таблеау-у, а тракасти графикони нису довољни да ефикасно визуелизују податке или из визуелних приказа графикона извуку увиде који се могу применити? Можете ићи корак напред и користити хистограме да визуализујете увид који сте тражили.

Графикони и графикони у алатима пословне интелигенције као што је Таблеау омогућавају вам да визуелизујете основни образац у подацима вашег пословања или опште анкете. Када је скуп података огроман и бројеви су раштркани у бројним појединачним тачкама података, добро је комбиновати неколико тачака података у корпу и креирати неколико стотина група уместо визуелизације појединачних тачака података.

Ту ступа хистограм. А шта може бити бољи БИ алат за креирање интуитивних и информативних хистограма од Таблеауа, пошто долази са аутоматизованим и ручним начинима прављења овог статистички значајног метода визуелизације података?

Прочитајте овај чланак до краја да бисте научили све што вам је потребно да направите фантастичне хистограме у Таблеау-у за неколико минута.

Шта је хистограм?

Хистограм је алатка за израду графикона у статистици која приказује дистрибуцију података у бројевима на Кс и И оси графикона. Састоји се од трака које представљају учесталост или број вредности унутар одређених опсега или „канти“.

Можете да распоредите траке хоризонтално или вертикално у зависности од улазног скупа података и потреба за визуелизацијом. Висина сваке траке одговара колико често подаци падају у придружену корпу.

Хистограми помажу у визуелизацији облика и образаца у подацима. Тако вам постаје лакше да идентификујете трендове, одступања и централне тенденције.

Обично користите хистограме у статистици и анализи података да бисте истражили скупове података. То је зато што свака публика са различитих нивоа вештина може лако да разуме и протумачи визуелизацију података коју представљате.

Укратко, хистограми стварају визуелни резиме података или омогућавају приповедање података, чинећи га вредним алатом за доношење информисаних одлука и извлачење увида из података.

Значај хистограма у аналитици и визуелизацији података

У наставку пронађите важност хистограма у анализи података:

 • Хистограми вам помажу да разумете дистрибуцију података, откривајући обрасце, централне тенденције и потенцијалне одступања.
 • Овај алат за статистичку анализу такође помаже у идентификацији грешака или аномалија у подацима тако што показује неочекиване скокове или празнине у дистрибуцији.
 • Хистограми помажу у одлучивању о томе како претходно обрадити податке, као што је одабир одговарајућих величина корпе или идентификовање трансформација података.
 • Можете преклапати различите хистограме истог скупа података или повезаних скупова података да бисте креирали поређења различитих група у истом скупу података или различитим, али повезаним скуповима података.
 • У доношењу одлука, хистограми пружају јасне, визуелне доказе који подржавају изборе или акције засноване на анализи података.
 • Нетехничка публика или пословни актери могу лако да схвате приповедање података направљено хистограмима.
 •   Како спречити да Цхромецаст буде отет на заједничкој мрежи

  Сада када знате за шта су хистограми способни, своди се на једно питање када користити овај моћни алат за визуелизацију података. У наставку погледајте проблем анализе података и визуелизације:

  Тракасти графикон изнад приказује називе производа дуж Кс-осе и њихове одговарајуће продајне вредности дуж И-осе. Постоји 1849 производа у скупу података узорка.

  Као што можете да видите из горње визуелизације података, није у потпуности видљив на једном екрану и потребно је непрекидно померање да бисте видели шта се дешава са другим производима који нису видљиви на екрану.

  Златно правило визуелизације података је да морате приказати целе податке на једном екрану на логичан начин. Дакле, можете креирати групе производа који спадају у категорију или групу вредности продаје, рецимо 10 УСД, 20 УСД, 30 УСД и тако даље у корацима од 10 УСД.

  Стога, направите графикон хистограма да бисте све производе ставили у ове продајне корпе да бисте имали смисла у подацима приказаним на хистограму изнад. Значајно смањује број тачака података са 1849 на 279 и уклапа се у један екран; није потребно померање.

  Зашто бисте требали изабрати Таблеау за креирање хистограма?

  Таблеау је идеалан избор за креирање хистограма из неколико убедљивих разлога. Прво, нуди интерфејс прилагођен кориснику који служи и техничким и нетехничким корисницима, осигуравајући једноставну употребу. Можете брзо да генеришете хистограме и динамички комуницирате са својим подацима. Таблеау-ова флексибилност се протеже на његову способност повезивања са различитим изворима података, што га чини погодним за широк спектар пројеката.

  Штавише, Таблеау омогућава опсежно прилагођавање, омогућавајући вам да прилагодите хистограме својим потребама и преференцијама. Визуелно привлачни резултати које производи Таблеау дају професионални додир вашим визуелизацијама података, повећавајући њихов утицај.

  Дељење и сарадња су беспрекорни, подстичући тимски рад и размену знања. Уз робусну и активну корисничку заједницу, наћи ћете довољно подршке и ресурса на располагању.

  Укратко, Таблеау је прилагођен кориснику, интеграција података, прилагођавање, интерактивност и јака подршка заједнице чине га врхунским избором за креирање хистограма.

  Предуслови за креирање хистограма у Таблеау

  Креирање хистограма у Таблеау-у захтева најмање једно поље података које садржи вредности које желите да визуелизујете као дистрибуцију. Ево основних захтева за податке:

  Дата Фиелд

  Требаће вам поље података које садржи вредности за хистограм. Ово поље ће представљати варијабле које желите да анализирате. На пример, ако правите хистограм података о продаји, биће вам потребна област која садржи податке о продаји неколико производа или за неколико година или месеци.

  Дата Биннинг

  Такође ћете морати да креирате бинове мере у свом скупу података. У Таблеау-у, мера је метрика коју пратите у својим подацима. На пример, ако ваш скуп података садржи колону за податке о продаји различитих производа, то је мера. Можете да креирате компоненту Салес Бин да ставите производе са истом вредношћу продаје у различите корпе.

    Како да промените Мицрософт Ворд документ у ЦСВ датотеку

  Учесталост или број

  Штавише, биће вам потребно поље које указује на учесталост или број сваке тачке података унутар корпе. Ово често можете генерисати користећи Таблеауове функције ЦОУНТД или ЦОУНТ.

  Континуитет

  Корпа мере треба да буде непрекидна. У супротном, хистограм ће се приказати као тракасти графикон где су колоне одвојене једна од друге. Међутим, можете користити и Таблеау за претварање дискретних мера у континуиране мере једним кликом.

  Контекст података

  Ваши подаци треба да имају довољно контекста и метаподатака. Уверите се да имате релевантне информације о подацима, као што су ознаке датума или времена, категорије или било који други атрибути који могу помоћи у анализи.

  Како направити хистограм у Таблеау-у

  Постоје два начина да се креирају Таблеау хистограми користећи екстерне скупове података. Једна је Схов Ме, аутоматска метода, а друга је ручна метода. У наставку потражите упутства за обе методе:

  #1. Направите хистограм у Таблеау користећи Схов Ме

  Схов Ме је Таблеау алатка која вам омогућава да креирате различите визуелизације података једним кликом користећи повезане податке. Он генерише смислене визуелизације само када је структура података одговарајућа и чиста.

  Повежите извор података

  Постоје три начина да добијете извор података за тренутну вежбу. Можете користити уграђене скупове података, повезати се са екстерним сервером или увести податке из Екцел-а или ЦСВ-а. Пронађите упутства у наставку:

 • Отворите десктоп апликацију Таблеау на рачунару или Мац-у.
 • Кликните на било који од акцелератора да бисте увезли готове скупове података у Таблеау.
 • Алтернативно, кликните на Мицрософт Екцел, Мицрософт Аццесс, итд., испод одељка За датотеку да бисте подесили везу.
 • Или кликните на било који од конектора у одељку На сервер да бисте повезали свој Таблеау радни простор са спољним скупом података који се одржава у облаку или СКЛ серверу на лицу места.
 • Изаберите меру

 • Након повезивања скупа података, требало би да видите нови празан радни лист у Таблеау-у.
 • Ако вежбате користећи било коју апликацију Аццелератор оф Таблеау, кликните на дугме Нови радни лист на доњој траци менија Таблеау-а.
 • Отвориће се празан радни лист.
 • Из окна за навигацију са леве стране превуците и отпустите меру у поље Колоне на врху назива радног листа.
 • Користите Схов Ме за попуњавање хистограма

  Сада једноставно кликните на мени Покажи ми у горњем десном углу десктоп апликације Таблеау. Приказаће се мени за визуелизацију података Таблеау-а.

  Тамо кликните на опцију Хистограм да бисте брзо попунили аутоматску визуализацију хистограма коју је развио Таблеау.

  #2. Направите хистограм у Таблеау ручно

  У јединственим случајевима, такви аутоматски хистограми можда неће моћи да вам покажу увид у податке који сте тражили у свом скупу података. Такође, да бисте постали стручњак за науку о подацима, морате знати ручне начине креирања визуализација, укључујући хистограме. Следите упутства у наставку:

  Можете пратити претходно поменуте кораке о повезивању скупова података са Таблеау-ом, а затим прећи на следећи корак.

  Направите канту помоћу мере

  Претпостављам да користите податке Сампле Суперсторе за Таблеау и користите меру Самес наспрам мере Назив производа да бисте креирали хистограм на новом радном листу.

    6 најбољих софтвера за оптимизацију видеа [Free/Paid]
 • Изаберите меру продаје из менија Табеле на табли са подацима.
 • Кликните десним тастером миша и задржите показивач изнад Креирај.
 • Изаберите Канте.
 • У дијалогу Уреди корпе унесите вредност у поље Величина корпе.
 • Кликните на ОК да бисте довршили процес креирања корпе.
 • Сада превуците канту из окна са подацима у колоне.
 • Кликните десним тастером миша на Салес Бин и изаберите Цонтинуоус из контекстног менија.
 • Додајте још једну меру у редове поља

  Сада проширите релациону хијерархију производа у окну са подацима и пронађите меру Назив производа. Превуците и испустите меру у поље Редови на празном радном листу.

  Затим кликните десним тастером миша на меру Назив производа у окну Редови и изаберите Мера > Број.

  Честитам! Успешно сте креирали основни хистограм у Таблеау-у.

  Примените логаритамску скалу

  Хистограм који добијете није довољно јасан. Можете да примените логаритамске скале и на И и на Кс осу како бисте хистограм учинили лакшим за коришћење. Пратите ове кораке:

 • Кликните десним тастером миша на И-осу и кликните на Уреди осу.
 • У одељку Скала означите поље за потврду Логаритамски и затворите оквир за дијалог Уређивање осе.
 • Слично, урадите ово за податке Кс-осе.
 • На горњој траци менија Таблеау-а кликните на икону Прикажи ознаке ознака да бисте визуелно приказали број ставки у свакој корпи.
 • Сада имате функционални хистограм који вам јасно говори о визуализацији података о продаји у односу на назив производа.

  Додајте још мера за боју

  Можете да додате више мера у дугмад Ознаке, као што су Боја, Величина, Ознака, Детаљи и Алат, да бисте користили хистограм за визуелизацију више података. Ево како:

 • Превуците и отпустите меру Статус отпреме на картицу Боја.
 • Хистограм сада приказује дистрибуцију испоручених поруџбина подељену на три боје.
 • Најбоље праксе за креирање хистограма у Таблеау-у

  Можете узети у обзир ове савете и трикове како бисте своје Таблеау хистограме учинили тачним, чистим и проницљивим:

 • Морате почети са тракастим графиконом у Таблеау-у пре него што направите хистограм. Избор графикона је веома важан јер други типови графикона као што су линијски графикони или дијаграми расејања нису погодни за хистограмирање.
 • Такође, требало би да почнете са логичном и одговарајућом величином канте за хистограм. У Таблеау-у ћете добити подразумеване предлоге од алатке, и у већини случајева, они су тачни. Међутим, такође можете проћи кроз покушаје и грешке да бисте пронашли најбољу величину корпе за свој скуп података.
 • Требали бисте јасно означити и к-осу (канте) и и-осу (учесталост или број). Такође, уверите се да су јединице и наслови информативни.
 • Ако су ваши подаци веома искривљени или имају одступања, размислите о коришћењу логаритамске скале или других трансформација да бисте боље представили дистрибуцију.
 • Користите боје и стил да хистограм учините визуелно привлачним. Размислите о кодирању боја да бисте истакли одређене тачке података или категорије.
 • Креирајте контролу канте да бисте увели клизач у својство величине корпе. Можете га само померити да бисте брзо променили величину корпе и видели да ли друга величина корпе открива нешто посебно у вези са скупом података.
 • Додајте напомене или референтне линије да бисте нагласили важне тачке података или прагове.
 • Документујте своју визуелизацију коментарима или описима како бисте је учинили разумљивом другима који је могу користити или модификовати.
 • Закључак

  Дакле, сада знате како да направите хистограм користећи Таблеау. Научили сте и аутоматске и ручне методе генерисања Таблеау хистограма. Испробајте горе наведене методе користећи свој сопствени скуп података и искусите моћне могућности анализе података и визуелизације на Таблеау-у.

  Следеће, такође можете да прочитате о томе како се моделовање података ради у Повер БИ.