Где иду ФацеТиме фотографије? Како пронаћи своје ФацеТиме фотографије

Можда сте приметили дугме затварача камере током ФацеТиме позива, али да ли сте се запитали где се чувају ове ФацеТиме фотографије? Без обзира да ли желите да снимите ФацеТиме фотографије, пронађете њихову локацију или имате проблема са функционисањем ове функције, ми смо за вас.

Где иду ФацеТиме Ливе фотографије?

Све је у реду и добро је снимити фотографију док користите ФацеТиме, али морате да знате где те фотографије иду да бисте уживали у њима након позива. Одговор је прилично једноставан: ФацеТиме фотографије се чувају директно у апликацији Фотографије на вашем уређају.

Да бисте видели своје ФацеТиме фотографије, отворите апликацију Фотографије и идите на картицу Библиотека на дну, а затим изаберите приказ Све фотографије да бисте били сигурни да их ваш уређај неће филтрирати. Дођите до датума и времена када сте снимили фотографију да бисте је пронашли.

Можете да поједноставите ствари гледањем само ваших фотографија уживо. Да бисте то урадили, идите на картицу Албуми и потражите албум Ливе Пхотос. Ваш иПхоне, иПад или Мац аутоматски креира овај албум чим додате Ливе Пхото у своју библиотеку.

Направите паметни албум за све своје ФацеТиме фотографије уживо

Ако желите да све своје ФацеТиме Ливе фотографије задржите на истом месту, направите паметни албум да бисте их све аутоматски снимили. Морате да користите Мац да бисте направили паметни албум у апликацији Фотографије. Нажалост, не можете да креирате паметне албуме из апликације Фотографије на иПхоне-у или иПад-у.

  Зауставите аутоматско пуштање анимираних ГИФ-ова у прегледачу

Кликните на дугме плус (+) које се појављује када пређете мишем преко Моји албуми на бочној траци и у искачућем прозору изаберете Паметни албум. Именујте свој паметни албум, а затим конфигуришите следећи филтер помоћу падајућих менија: Објектив укључује ФацеТиме.

Мораћете да унесете „ФацеТиме“ у треће поље ручно јер то није опција у падајућем менију.

Кликните на ОК да бисте креирали свој паметни албум. Фотографије би требало да попуне албум свим фотографијама уживо које сте снимили током ФацеТиме позива. Све нове ФацеТиме фотографије које снимите такође треба да се појаве у албуму аутоматски.

Ако синхронизујете фотографије преко иЦлоуд-а, овај паметни албум ће постати доступан и на картици Албуми на вашим другим уређајима.

Како снимити фотографије током ФацеТиме позива

Можете да снимите фотографију уживо током ФацеТиме позива помоћу дугмета затварача. Ово се појављује када додирнете екран на иПхоне-у, иПад-у или иПод тоуцх-у или када пређете мишем преко ФацеТиме прозора на Мац-у. Изгледа као два бела круга, један унутар другог.

Ако сте у ФацеТиме групном позиву на свом иПхоне-у, изаберите плочицу особе коју желите да снимите, а затим додирните дугме преко целог екрана да бисте открили дугме затварача. Међутим, ако сте на Мац-у током групног позива, двапут кликните на особу коју желите да фотографишете, а затим кликните на дугме затварача.

Слика уживо је боља од снимања екрана јер не снима кориснички интерфејс ФацеТиме. Такође штеди неколико секунди видео и аудио записа непосредно пре и након снимања фотографије. У будућности можете чак и да претворите своје фотографије уживо у видео записе.

Како снимити ФацеТиме фотографију без да кажете другој особи

Када снимите фотографију некога ко користи ФацеТиме, он шаље обавештење његовом уређају да зна да сте снимили слику. Не постоји начин да избегнете слање овог обавештења када снимите фотографију, али можете да га заобиђете тако што ћете уместо тога направити снимак екрана.

  Како да креирате корак по корак маркетиншку стратегију засновану на подацима за ваше предузеће

Да бисте то урадили, притисните дугме за појачавање звука заједно са бочним дугметом на вашем иПхоне-у или иПад-у (или притисните дугме Хоме са бочним дугметом ако ваш уређај има дугме за почетак). На Мац-у притисните Цмд + Схифт + 5, а затим кликните на ФацеТиме прозор.

Алтернативно, притисните Цмд + Схифт + 3 да бисте направили снимак екрана целог екрана. Осим ове две опције, постоје и други начини за прављење снимака екрана на вашем Мац-у.

Како омогућити фотографије уживо у подешавањима ФацеТиме-а

Пре него што можете да снимите фотографију уживо у ФацеТиме-у, и ви и особа коју фотографишете морате да омогућите Ливе Пхотос у вашим ФацеТиме подешавањима. Дакле, ако не желите да вас други људи фотографишу током ФацеТиме позива, требало би да онемогућите ову опцију. Имајте на уму да ће други људи и даље моћи да направе снимак екрана.

На иПхоне, иПад или иПод тоуцх уређају идите на Подешавања > ФацеТиме. Померите се надоле и укључите ФацеТиме Ливе Пхотос.

На Мац-у отворите ФацеТиме и идите на ФацеТиме > Подешавања са траке менија. На картици Подешавања укључите опцију Дозволи снимање фотографија уживо током видео позива.

Решавање проблема са ФацеТиме фотографијама

Постоји много проблема који вас могу спречити да снимите Ливе Пхото током ФацеТиме позива. Ако не можете да пронађете дугме затварача, ФацеТиме не чува ваше фотографије или имате проблема да пронађете ФацеТиме фотографије након што их снимите, испробајте ове савете за решавање проблема да бисте то поправили.

1. Омогућите ФацеТиме Ливе Пхотос на оба уређаја

Да бисте фотографисали некога током ФацеТиме позива, сви у позиву морају да укључе ФацеТиме Ливе Пхотос у подешавањима уређаја. Идите на Подешавања > ФацеТиме да бисте то урадили. Уверите се да особа коју фотографишете такође провери своја подешавања.

  Како да промените своје корисничко име и име за приказ на Твиттер-у са било ког уређаја

2. Отворите апликацију Фотографије на свом уређају

Када снимите фотографије уживо у ФацеТиме-у, он аутоматски чува те слике у апликацији Фотографије на вашем уређају. Ако раније нисте користили Фотографије, отворите их на свом уређају да бисте покренули апликацију пре него што ФацеТиме може да сачува фотографије.

3. Ажурирајте на најновији оперативни систем

У неким старијим верзијама иОС-а, Аппле је привремено уклонио могућност снимања фотографија уживо на ФацеТиме-у. Ово је вероватно због ФацеТиме безбедносне грешке. ФацеТиме фотографије су сада доступне, али морате да ажурирате свој уређај на најновији софтвер да бисте их користили. Особа коју фотографишете такође треба да ажурира свој уређај на најновији софтвер.

На иПхоне, иПад или иПод тоуцх уређају идите на Подешавања > Опште > Ажурирање софтвера. На Мац рачунару идите на Подешавања система > Опште > Ажурирање софтвера.

Инсталирајте сва ажурирања која су тамо доступна тако што ћете кликнути на Ажурирај одмах.

4. Поново покрените свој уређај

Без обзира на који ФацеТиме проблем наиђете, увек треба да покушате да га решите поновним покретањем уређаја. Ово је изузетно ефикасан корак за решавање проблема за који је потребан само тренутак да га испробате. Искључите свој иПхоне, иПад или Мац као и обично, а затим сачекајте 30 секунди пре него што га поново покренете.

5. Поново покрените ФацеТиме на свом уређају

На крају, покушајте да искључите и укључите ФацеТиме у подешавањима уређаја. Можда ћете морати поново да се пријавите на свој Аппле ИД налог када то урадите.

На иПхоне-у или иПад-у идите на Подешавања > ФацеТиме и укључите дугме ФацеТиме на врху екрана.

На Мац рачунару отворите апликацију ФацеТиме и идите на ФацеТиме > Подешавања са траке менија. На картици Подешавања опозовите избор у пољу за потврду Омогући овај налог, а затим поново означите поље да бисте поново омогућили ФацеТиме.

Поново посетите своје ФацеТиме фотографије на иПхоне-у, иПад-у и Мац-у

Све ФацеТиме Ливе фотографије које снимите током позива трајно се чувају на вашем уређају. Без обзира да ли користите иПхоне, иПад или Мац, ФацеТиме Ливе фотографије се аутоматски чувају у апликацији Фотографије.

Ако имате омогућене иЦлоуд фотографије, моћи ћете да видите ове фотографије на свим својим уређајима — чак и на Виндовс рачунару. У случају да се суочите са било каквим проблемима, на пример, ФацеТиме фотографије се не чувају, обавезно прођите кроз горе наведене кораке за решавање проблема.