Хакован Виндовс 11 и имерзивни приказ Гоогле мапа је на мрежи

Здраво! 🙋 Данас имамо следеће новости за вас! 📣

ОпенАИ повезује ЦхатГПТ са Интернетом

Чини се да ће Опен АИ још неко време остати у вестима најављујући низ нових напретка.

У најновијем развоју, ОпенАИ је најавио уградњу додатака за ЦхатГПТ који повећавају могућности бота дајући му приступ спољним базама знања и базама података, укључујући интернет, у неким околностима.

Услуга је тренутно у алфа стању и доступна је ЦхатГПТ корисницима и програмерима на листи чекања. ОпенАИ наводи да ће у почетку обезбедити приступ малом броју програмера и претплатника свом премиум ЦхатГПТ Плус плану пре него што уведе већи и АПИ приступ.

ОпенАИ додатак за прегледање веба омогућава ЦхатГПТ-у да прикупи информације са целог веба како би одговорио на различита питања. Додатак користи Бинг АПИ за претрагу за прикупљање садржаја са интернета и позивање на оне УРЛ-ове које је посетио приликом креирања одговора.

Истовремено, блог је такође навео да је цхатбот са приступом вебу ризична перспектива. Ризично у смислу да би ЦхатГПТ могао да се укључи у разне неповољне радње, као што је слање нежељене поште и е-поште за „пецање“ и других обмањујућих информација. Да би се ово супротставило, наводи се да је Опен АИ увео неколико мера предострожности да заустави такве активности.

Тумач кода за ЦхатГПТ је такође учинио доступним од стране ОпенАИ-а као додатак веб додатку, и може се користити за решавање математичких проблема, анализу и визуелизацију података и претварање датотека између различитих формата.

  Како да промените своје име на екрану за пријаву у Виндовс 10

ОпенАИ је позвао неке од познатих компанија да креирају своје додатке у којима ће бити наведени Екпедиа, ФисцалНоте, Инстацарт, КАИАК, Кларна, Мило, ОпенТабле, Схопифи, Слацк, Спеак, Волфрам и Запиер.

Ако сте заинтересовани, можете се придружити листи чекања Опен АИ.

Виндовс 11, Тесла, Убунту и мацОС хаковани на Пвн2Овн 2023.

Бићете запањени када прочитате да су врхунски производи, укључујући Аппле мацОС, Мицрософт Виндовс 11, Мицрософт СхареПоинт, Убунту Десктоп, Тесла Гатеваи, Адобе Реадер и Орацле ВиртуалБок, хаковани у хакерско такмичење Пвн2Овн Ванцоувер 2023.

Врхунски елитни хакери су демонстрирали своје врхунске вештине и хаковали водеће светске производе. Укупна награда додељена првог дана била је 375.000 долара.

Тренд Мицро Зеро-Даи Инитиативе (ЗДИ), која ради од 2005. године, организује годишње такмичење у хакерству Пвн2Овн. Садржи такмичења између неких од врхунских хакерских тимова који користе недавно неоткривене експлоатације „нултог дана“ једни против других и унапред одређених технолошких циљева.

Ови хакери нултог дана брзо пријављују сваку рањивост коју су пронашли продавцу, који затим објављује закрпе да би решио проблем.

Слика испод показује ко је и шта хакован првог дана Пвн2Овн Ванцоувер 2023.

Имерзивни приказ Гоогле мапа је активан за неке кориснике

Коначно, Гоогле уводи Гоогле Мапс Иммерсиве приказ у одабраним градовима као што су Лондон, Лос Анђелес, Њујорк, Сан Франциско и Токио и за одабране кориснике.

Дугогодишњи „имерзивни приказ“ Гоогле мапа. карактеристика је комбинација 2Д слика и технологије 3Д рендеровања спојених са вештачком интелигенцијом како би се створило искуство у граду.

Гоогле је прошле године најавио функцију имерзивног приказа, а сада је доступна на одабраним местима као што су Лондон, Лос Анђелес, Њујорк, Сан Франциско и Токио.

  Како проверити да ли имате УЕФИ или БИОС застарели фирмвер на Виндовс 10

То је потпуно нова метода истраживања локације која оставља утисак да сте већ тамо. Богат, дигитални модел света је направљен коришћењем вештачке интелигенције и напредовања компјутерског вида како би се комбиновале милијарде Стреет Виев-а и фотографија из ваздуха.

Поред тога, додаје корисне детаље као што су временска прогноза, саобраћај, густина локације, итд. Гоогле користи неуронска поља зрачења (НеРФ), најсавременију АИ методу која претвара 2Д слике у 3Д приказе, да би произвео ове реалистичне сценарије.

Гоогле чак има планове да понуди преглед уживо у затвореном простору на више од 1.000 додатних аеродрома, железничких станица и тржних центара у наредним месецима у Барселони, Берлину, Франкфурту, Лондону, Мадриду, Мелбурну, Паризу, Прагу, Со Паулу, Сингапуру, Сиднеју, и Тајпеј.

За више ажурирања, погледајте нашу категорију Најновија технологија.