Како да ажурирате и надоградите Линук на свом Цхромебоок-у

Линук на Цхромебоок-у вам пружа свестраност и бољу корисност, посебно када користите Гоогле и Линук апликације. Ако имате Цхромебоок и желите да покренете Линук преко терминала, можете да ажурирате и надоградите своју машину да бисте инсталирали најновија доступна ажурирања.

Од суштинског је значаја да редовно ажурирате и надоградите свој Цхромебоок, како би ваша машина могла да искористи предности најновијих Гоогле издања.

Ево како можете да омогућите Линук и ажурирате и надоградите своје пакете преко Цхромебоок терминала:

Како омогућити Линук на свом Цхромебоок-у

Најновији Цхромебоок преносни рачунари долазе унапред конфигурисани и са унапред учитаним Линук контејнерима, које можете да укључите/искључите у зависности од ваших захтева. Да бисте укључили Линук, прво морате да омогућите режим програмера на Цхромебоок-у.

Једноставно пратите доленаведене кораке да бисте омогућили Линук на свом Цхромебоок-у:

 • Дођите до иконе Подешавања преко главног менија и кликните на подмени Напредно.
 • У одељку Напредно кликните на Програмери.
 • У менију Програмери кликните на дугме Укључи у одељку Линук развојно окружење.
 • На екрану Подешавање Линук развојног окружења кликните на Даље.
 • Унесите своје корисничко име. Корисничко име које сте поставили биће приказано у прозору вашег терминала. Након тога, чак можете да подесите меморију за ваш Линук контејнер преко дугмета за избор Цустом или користите подразумевану вредност. Кликните на Инсталирај када завршите.
 • Након што сте подесили контејнер, инсталација почиње. Процес траје мало времена ако први пут постављате Линук контејнер на вашој машини.
 • Када је подешавање завршено, терминал се одмах појављује.
 •   Како инсталирати тему икона Цаптива на Линук-у

  Цхромебоок-ов нови Линук интерфејс може бити мало збуњујући, али са правим уносима можете брзо да га покренете и покренете за кратко време.

  Приступите Пенгуин-у на Цхромебоок-у

  Да бисте наставили, морате приступити Пенгуин терминалу, посебно ако сте омогућили Линук и желите да ажурирате и надоградите своје Линук пакете. Можете отворити терминал помоћу корака наведених у наставку:

 • Идите до главног менија и кликните на икону Линук апликације.
 • Кликните на икону терминала.
 • У резултирајућем менију видећете неколико опција за промену поставки терминала и опцију за покретање Пенгуин-а. Кликните на икону Пенгуин да бисте покренули терминал.
 • Ажурирајте и надоградите свој Цхромебоок са терминала

  Када је Линук омогућен и прозор терминала постављен, можете да ажурирате и надоградите Линук на свом Цхромебоок-у. Као иу било којој другој дистрибуцији заснованој на Дебиан-у, можете да користите команде за ажурирање и надоградњу на свом Цхромебоок-у.

  Да бисте ажурирали своју машину, користите:

   sudo apt update 

  Нека се процес ажурирања заврши. Када се процес успешно покрене, од вас ће бити затражено да надоградите доступне пакете ваше машине. Користите команду апт упграде за надоградњу на најновије верзије пакета.

   sudo apt upgrade -y 

  Можете чак и да покренете обе команде заједно; Линук ће ажурирати и надоградити пакете. Користите наредбу у наставку да ажурирате и надоградите Линук одједном:

   sudo apt update && sudo apt upgrade -y 

  Када се цео циклус успешно покрене, време је да надоградите Цхроме ОС на најновије издање. За ову сврху можете користити дист-упграде, на следећи начин:

   sudo apt dist-upgrade -y 

  Пошто Гоогле објављује редовна ажурирања за Цхроме ОС, ова команда се показала веома корисном, посебно када желите да инсталирате најновије доступно издање.

    Како инсталирати Орацле ВиртуалБок на Линук

  Проверите верзију ОС-а након надоградње

  Објавите надоградњу ОС-а, можете проверити да ли је ваш систем успешно надограђен. Да бисте то урадили, једноставно покрените:

   cat /etc/os-release 

  Број верзије је одштампан на екрану терминала, на који се можете обратити за потврду.

  Лако ажурирајте и надоградите Линук на свом Цхромебоок-у

  Свестраност Линук-а као ОС-а је јасна, посебно када можете да покрећете, преузимате и користите различите пакете на ЦхромеОС-у. Цео процес ажурирања и надоградње је једноставан, лак за праћење и обавља посао.

  На крају крајева, када имате посла са два најбоља ОС у граду, несумњиво ћете имати једноставност у процесу ажурирања.