Како да искључите поруке на вашем Мац-у

иМессаге олакшава лакшу комуникацију између уређаја у Аппле екосистему. То је далеко боље од коришћења застарелог СМС протокола, омогућавајући вам да бесплатно шаљете неограничене поруке и уживате у многим другим доступним функцијама. Међутим, коришћење Мессагес-а на Мац-у може бити ометајуће, а поруке се често појављују.

Ако вас то нервира, показаћемо вам како да искључите Мессагес на свом Мац-у да бисте могли да повратите контролу и да се усредсредите на свој посао. Можда такође делите један Мац у домаћинству; стога, коришћење порука на таквом заједничком уређају вероватно није добра идеја.

Како онемогућити поруке у мацОС-у

Поруке су једна од многих апликација које су унапред инсталиране на вашем Мац-у и не могу се деинсталирати. Једини начин да онемогућите иМессаге на свом Мац-у је да се одјавите са повезаног иЦлоуд налога. Али то има своју цену јер више нећете примати иМессаге текстове. Без обзира на то, ево како да искључите Мессагес на свом Мац-у:

 • Отворите апликацију Поруке на свом Мац-у.
 • Кликните на Поруке на траци менија и изаберите Подешавања из падајућег менија.
 • Идите на картицу иМессаге у новом прозору који се појављује.
 • Кликните на Одјава поред ваше Аппле ИД адресе е-поште, а затим поново изаберите Одјава у искачућем прозору да бисте потврдили.
 • Након што то урадите, одмах ћете бити одјављени са свог иЦлоуд налога у апликацији Мессагес. Нећете моћи да примате или шаљете поруке на свом Мац-у осим ако поново не активирате иМессаге. Међутим, иЦлоуд ће и даље остати активан за све остало на вашем Мац-у.

    Користите ову апликацију да дијагностикујете буку аутомобила и сазнате шта није у реду

  Ако не желите да искључите Поруке, привремено решење је да контролишете обавештења за мацОС. На овај начин нећете бити обавештени када примите нову поруку. То можете учинити тако што ћете отићи на Подешавања > Обавештења > Поруке, а затим искључити Дозволи обавештења.

  Искључите поруке на свом Мац-у да бисте смањили сметње

  иМессаге на Мац-у пружа погодност, омогућавајући вам да будете у току са најновијим порукама ваших пријатеља и породице. Међутим, ако не желите ову функцију на свом Мац-у због ометања или других разлога, искључите је. Можете да наставите да користите иМессаге на свом иПхоне-у током тих застоја током радног дана.