Како да користите Цанва документе за децк функцију

Цанва више није само веб локација за прављење кул честитке или следеће објаве на Инстаграму. Цанва Висуал Суитес омогућава тимовима да сарађују и граде пројекте заједно.

У оквиру Висуал Суитес-а налазе се документи и презентације, функције које вам омогућавају да подесите документе и прикажете информације у облику слајда. Али шта ако бисте могли да започнете са документом и трансформишете га у презентацију?

На вашу срећу, Цанва има ту способност — зове се Доцс то Децкс. Ево како то функционише.

Шта значи документи за палубе?

Доцс то Децкс је функција која се лако користи у Цанвиној бесплатној верзији која вам омогућава да направите писани документ из функције Доцс и претворите га у Цанва презентацију. За то је потребан само један клик.

Поред тога, када будете у тренутку претварања свог документа у слајдове презентације, он ће вам понудити избор избора за дизајн. Ово је одлична вест за вас јер је креирање слајдова презентације већ дуготрајан посао, а потреба да изгледа презентативно додаје време које би се боље могло потрошити на други пројекат.

Како користити документе за палубе у Цанва-у

Да бисте покренули процес Доцс то Децкс, идите на Цанва почетна страница. У заглављу Шта ћете дизајнирати данас кликните на икону Документи.

Одатле изаберите функцију Доцс то Децкс. Кликните на Започните и ваш документ ће се отворити. Мораћете да уклоните поруку добродошлице пре него што почнете.

  Како изрезати слике у различите облике (квадрат, круг, троугао)

Важно је напоменути да ће Цанва тражити наслове да би знала где да започне нови слајд. То значи да морате да додате одговарајуће наслове преко Цанва докумената.

Да бисте то урадили, кликните на икону знака + на документу. Изаберите наслов Х1 за главни наслов целе презентације и унесите свој наслов. Ово ће бити слајд један.

Да бисте додали следећи слајд, поново кликните на икону знака +. Изаберите поднаслов Х2 и унесите поднаслов за тај слајд.

Испод поднаслова Х2 кликните још једном на икону знака + и изаберите опцију Тело. Ово ће вам омогућити да почнете да пишете информације о телу за свој први слајд.

Ако желите да додате графику у своју презентацију, кликните на картицу Елементи на левој траци са алаткама. Одавде можете да додате слике, табеле, графиконе и још много тога у свој документ. Поред тога, користите ове Цанва функције које чине дизајнирање докумената лаким.

Да бисте додали следећи слајд, додајте нови поднаслов. Наставите док не добијете све информације које су вам потребне за своју презентацију. Ако вам је потребна помоћ при писању документа, увек можете да покушате да користите Цанва алатку АИ Магиц Врите.

Када будете задовољни својим документом, време је да га претворите у Цанва презентацију. У горњем десном углу Цанва Едитор-а кликните на Претвори.

Кликните на избор визуелних опција презентације и померите се надоле да бисте видели како ће слајдови изгледати. Изаберите ону која вам се највише допада, а затим кликните на Креирај моју презентацију.

Одатле ћете бити послати у Пресентатион Цанва Едитор где можете да извршите подешавања где је то потребно. Овде можете променити комбинације боја, стилове фонта и још много тога. Када будете спремни да представите своју презентацију, кликните на Пресент у горњем десном углу.

  14 најбољих софтвера за процторинг који ће обезбедити ваше онлине испите/тестове

Доцс то Децкс чини презентовање информација још лакшим

Доцс то Децкс је савршена функција за компанију која има тимове који сарађују на пројектима или за студента који треба да постави презентацију за свој следећи извештај. Уз само мало времена за прикупљање информација и једноставним кликом на дугме, ваш документ ће се претворити у екран који ће помоћи другима да прате ваше идеје.