Како да користите дугме за акцију на вашем иПхоне 15 Про

Модели иПхоне 15 Про стигли су са много реакција око употребе титанијума у ​​изради и УСБ-Ц порта, али промена коју смо видели да добија једнаку количину пажње је замена прекидача Ринг/Силент са дугме Акција.

Дугме Ацтион доноси много могућности прилагођавања које раније нису биле могуће са прекидачем за звоно/нечујно. Дакле, погледајмо како дугме Ацтион ради на иПхоне-у и кораке за прилагођавање његових функција.

Шта подразумевано ради дугме за акцију?

Подразумевано, дугме Ацтион на иПхоне 15 Про или иПхоне 15 Про Мак ће функционисати као прекидач звоно/нечујно које замењује. Мораћете да притиснете и држите дугме за радњу да бисте ушли у нечујни режим и поновите да бисте изашли—свака радња се лако може идентификовати са својим јединственим шаблоном вибрације.

Такође ћете видети анимацију режима звона/нечујног у Динамичком острву на вашем иПхоне-у да бисте знали да ли сте ушли у нечујни режим или режим звона.

Како да прилагодите дугме за акцију на вашем иПхоне 15 Про

Сада, док је подразумевана функција дугмета за акцију да делује као прекидач за звоно/нечујно, Аппле вам омогућава да га прилагодите по свом укусу. Можете бирати између осам функција и девете опције која ће онемогућити дугме.

Ево шта треба да урадите да бисте прилагодили дугме Ацтион на свом иПхоне-у:

 • Покрените апликацију Подешавања на свом иПхоне-у и додирните опцију Ацтион Буттон.
 • На следећем екрану превлачите између доступних функција.
 • Тренутно можете да бирате између нечујног режима, фокуса, камере, батеријске лампе, говорне белешке, лупе, пречице, приступачности или без радње.

  За функције фокуса, камере, пречице и приступачности, такође можете да прилагодите који режим фокуса, режим камере, пречица или функција приступачности се активира када држите дугме за радњу.

  За разлику од бочног дугмета, Аппле не дозвољава корисницима да подесе радњу једним притиском, двоструким или троструким притиском за дугме Ацтион, али то се може променити са будућим ажурирањем. У међувремену, можете да искористите апликацију Пречице на иОС-у да бисте урадили више помоћу дугмета Ацтион.

  Акционо дугме је одличан додатак

  Дугме Ацтион на иПхоне 15 Про ставља прилагодљивост у први план и уверени смо да би већина корисника била задовољна њиме. За оне који користе своје уређаје у традиционалном смислу, он ће наставити да делује као једноставан прекидач — са додатним функцијама, ако је потребно — док за друге који уживају у истраживању сваке функције коју иПхоне пружа, његова прилагодљивост отвара нова врата.

  То је додатак који нас узбуђује и једва чекамо да видимо како ће га Аппле побољшати у наредним годинама ажурирањем софтвера и променама хардвера.