Како да на најбољи начин искористите временске увиде у Гоогле календару

Ако често користите Гоогле календар за школу или посао, можете да користите његову функцију Тиме Инсигхтс за максималну корист. Доступна за Бусинесс Плус, Ентерприсе, Едуцатион Стандард, Едуцатион Плус, Едуцатион Фундаменталс и непрофитне Гоогле Воркспаце налоге, ова функција показује како проводите време током дана.

Ова функција вам може показати где можете бити продуктивнији, што има значајне импликације на управљање временом. Дакле, без даљег одлагања, хајде да научимо како да искористимо Тиме Инсигхтс у свом пуном потенцијалу.

Како да користите увид у време у Гоогле календару

Можете да креирате и мењате циљеве у Гоогле календару да бисте ефикасно управљали временом и задацима. Слично томе, Тиме Инсигхтс у Гоогле календару може вам помоћи у постављању циљева тако што ће пратити ваше време кроз догађаје у вашем календару и приказује количину времена проведеног на различитим задацима, укључујући састанке, тимске пројекте и састанке један на један. Ево како да користите функцију:

 • Отворите Гоогле календар на рачунару.
 • На левој страни екрана календара кликните на Тиме Инсигхтс.
 • Видећете три панела: Временски преглед, Време на састанцима и Људи са којима се срећете.
 • Одељак Временски преглед приказује како проводите време током недеље, подељено по дану и сату. Расподела времена укључује планирано време фокуса, састанке 1:1, састанке са 3+ гостију (укључујући вас), састанке са одговорима на чекању и време током вашег радног времена без заказивања или ван канцеларије.

    Ево како то учинити брзо

  Заслуге за слике – Гоогле Воркспаце. ЈуТјуб.

  Одељак Време на састанцима вам омогућава да видите колико времена проводите на састанцима и са ким. Овај увид се израчунава као просек. Ако користите Гоогле календар у дневном, недељном или петодневном приказу, просек се израчунава на основу података из претходне три недеље. За месечни приказ, просек се изводи на основу активности састанка у последња три месеца.

  Заслуге за слике – Гоогле Воркспаце. ЈуТјуб.

  Одељак Људи са којима се срећете омогућава вам да видите људе са којима се најчешће састајете, пет најбољих људи са којима проводите време и чак вам омогућава да закачите 10 важних контаката да бисте пратили време проведено на састанцима. Тиме Инсигхтс обједињује састанке са највише 15 учесника, искључујући ваша одбијања и одговоре на питања која нису „Да“.

  Осим што вам омогућава да подесите радно време у Гоогле календару, ова алатка такође помаже да откријете динамику ваших састанака са одређеним људима кроз Тиме Инсигхтс. Тиме Инсигхтс вам такође омогућава да промените приказ календара да бисте погледали дистрибуцију времена у другом периоду. Можете да укључите и искључите Тиме Инсигхтс на рачунару.

  Како заказати време фокуса помоћу увида у време у Гоогле календару

  Иако је праћење вашег распореда неопходно, додељивање времена за фокусирање је подједнако важно. Срећом, можете заказати време фокуса помоћу Тиме Инсигхтс. Ево како:

 • Идите у свој Гоогле календар и кликните на Море Инсигхтс испод картице Тиме Инсигхтс. Заслуге за слику: Гоогле Воркспаце. ЈуТјуб.
 • Кликните на дугме Закажи време фокуса у одељку Време фокуса. Заслуге за слике – Гоогле Воркспаце. ЈуТјуб.
 • Изаберите датум да бисте заказали време фокуса. Заслуге за слике – Гоогле Воркспаце. ЈуТјуб.
 • Изаберите право време. Заслуге за слике – Гоогле Воркспаце. ЈуТјуб.
 • Унесите опис за време фокуса, ако желите.
 • Кликните на дугме Сачувај.
 • Проверите да ли је заказано време фокуса видљиво у вашем календару. Заслуге за слике – Гоогле Воркспаце. ЈуТјуб.
 •   Креирање мелодије звона за иПхоне је једноставно са ових 8 алата

  Ако сте потврдили своје присуство са најмање једним гостом, означили догађај као „Заузето“ у свом календару или је мање од осам сати, Тиме Инсигхтс ће га проценити ради анализе. С друге стране, догађаји на које сте једини позвани или на које нисте послали одговор са „Да“ нису укључени у прорачуне Тиме Инсигхта.

  Добијте увид у продуктивност помоћу увида у време у Гоогле календару

  Увиди у време из Гоогле календара су корисни за људе који покушавају да схвате како је њихово време распоређено на састанцима. Овај алат вам даје знање да правилно оптимизујете своје време дајући вам визуелни преглед и анализу вашег времена.

  Тиме Инсигхтс може вам дати нову перспективу о томе колико времена проводите, било да сте избирљиви менаџер времена или сте само радознали у вези са динамиком ваших дневних састанака. Зато истражите функционалност у подешавањима Гоогле календара и сазнајте више о подешавањима за састанке.