Како да направите програм финансијског здравља за своје запослене

Финансијски веллнесс програми се односе на опште финансијско здравље и смањење стреса у вези са новцем. То је додатни подстицај запосленима да побољшају своју финансијску стабилност, осмишљен да ојача њихов текући финансијски положај и планове који воде до пензионисања.

Према ПВЦ извештава, уочено је да су финансије један од водећих разлога за стрес запослених. То може негативно утицати на продуктивност, негативно утицати на укупни учинак организације. Зато организације треба да дају приоритет креирању финансијских веллнесс програма за своје запослене.

Овај програм помаже запосленима да превазиђу финансијске проблеме у ужурбаном радном животу. Од финансијског образовања до контроле трошкова, послодавац осигурава да програм подучава стратешки приступ финансијском доношењу одлука.

Финансијски веллнесс програми обухватају широк спектар активности дизајнираних да побољшају крајњи статус благостања запослених. У складу са овим, послодавац обезбеђује образовне ресурсе, личне смернице и приступ финансијским производима или услугама.

Финансијске веллнесс програме нуди организација у сарадњи са независним пружаоцима услуга или финансијским институцијама са циљем да контролишу финансијско здравље.

Током процеса програма, запослени уче да доносе финансијске одлуке за живот и алате за предузимање корака на основу информација. Буџетирање, управљање дугом, планирање пензионисања и инвестиционе стратегије су неки од алата који се најчешће користе у веллнесс програму.

Значај финансијског веллнесс програма

Ево неколико разлога зашто би требало да креирате финансијски веллнесс програм за своје запослене:

 • Финансијски веллнесс програми смањују значајно питање финансијског стреса који запослени осећају током свог живота. Новац може бити значајан извор анксиозности, а подршка им у одлучујућој ситуацији позитивно утиче на њихов ум.
 • Идеално финансијско мерење побољшава задовољство послом запослених; настоје да унапреде свој будући развој каријере унутар организације.
 • То ствара здраво радно окружење и повећава ангажовање запослених. Финансијски стабилне каријере запослених помажу им да се фокусирају на продуктивност уместо да брину о другим активностима.
 • Финансијски веллнесс програм оријентисан на резултате штеди време, јер управљање економским активностима захтева посебан труд и време. Програм сумира све кључне финансијске активности на једном месту, показујући прави правац за одлуке које мењају живот. Посебно, запослени могу да проводе време са породицом и ефикасно раде без стреса.
 • Обезбеђује јаку групу кандидата у време запошљавања када већина организација не успе да упозна врхунске, талентоване запослене. Организација са структурираним финансијским веллнесс програмом привлачи запослене због погодности и погодности.

Такође можете прочитати платформе за најбоља искуства запослених за позитивно радно место.

  Направите конкурс за поклоне користећи ових 14 алата

Како направити програм финансијског здравља

Ево пет корака који ће помоћи вашој организацији да испланира најбољи финансијски програм за запослене:

#1. Идентификујте потребе запослених

Финансијско добро почиње тако што се прво идентификују потребе запослених. Запослени настоје да уравнотеже финансијске и радне циљеве у исто време; ово утиче на њихову продуктивност. Ефикасно одељење за људске ресурсе може да спроводи широко прихваћена истраживања унутар компаније; прикупљене информације чине основу мерења за веллнесс програм.

Након завршетка процеса процене, организација зна најрелевантнији финансијски проблем свог радног места. Подаци омогућавају поређења са ранијим накнадама да би се утврдило да ли је добро одговарала потребама запосленог или су потребне било какве модификације за будуће бенефиције.

#2. Откријте унутрашње изазове

Сва интерна питања треба да буду решена пре почетка било ког програма. Организације се суочавају са изазовима када развијају и имплементирају финансијски веллнесс програм.

Трошкови процеса и резултирајући повраћај улагања представљају значајан ризик, јер извршна власт треба да зна број партнерстава у време развоја. Мерење ефикасности веллнесс програма са потребама запослених може дати потенцијалну идеју о будућем успеху.

#3. Изаберите приступ

Постоји много опција за усвајање финансијског веллнесс програма у организацију, али проналажење програма који одговара вашим потребама захтева анализу ресурса, способности и демографије радне снаге. Организација развија програме са онлајн алатима, финансијске курсеве или консултације са финансијским саветницима.

Један програм ће одговарати само неким запосленима; варира у зависности од питања запосленог по запосленом. Међутим, према тржишним стандардима, ефективни конкурентски подстицаји се сматрају најбољом опцијом за запослене.

#4. Комуницирајте и ангажујте се са запосленима

Сваки програм оријентисан на запослене постаје успешан након комуникације са запосленима. Ангажовање у реалном времену побољшава напоре одељења за људске ресурсе који су иначе видљиви запосленима као садржај који генерише добављач.

Спровођење адекватне едукације доводи до оптималних резултата, при чему руководиоци успостављају префериране програме за сваког запосленог на основу његових потреба.

Радње укључују идентификацију и помоћ запосленима који не учествују у програмима бенефиција. Редовна ажурирања текућег програма захтевају од послодаваца да се ангажују путем различитих канала као што су е-пошта, билтени, интранети и радионице.

Овај процес ствара погодно радно окружење у организацији јер запослени могу постављати питања и тражити појашњење о свом проактивном финансијском путу.

#5. Успоставите метрику успеха

Мера успеха веллнесс програма зависи од учешћа запослених. Предности ефикасног програма укључују повећано учешће у програмима за пензионисање, коришћење флексибилних рачуна потрошње за здравствену заштиту или присуство на разним сесијама обуке. Периодичне анкете омогућавају организацији да провери ангажовање у веллнесс програму, укључујући и колико је запослени задовољан иницијативом.

Такође можете истражити неки најбољи софтвер за препознавање запослених да бисте наградили најбоље раднике.

Предности финансијског веллнесс програма

Ево неколико предности креирања доброг финансијског веллнесс програма за ваше запослене:

 • Финансијски веллнесс програми повећавају задовољство послом запослених, што доводи до тога да запослени могу да се концентришу и раде без притиска неочекиваних финансијских потреба.
 • Добро организован финансијски асистент служи као подсетник на битне новчане потребе за будућност. То укључује планирање инвестиција, изградњу фонда за хитне случајеве и још много тога.
 • Финансијски веллнесс програми пружају запосленима неколико погодности у замену за њихов рад. Ако запослени добију помоћ за финансијске потребе, већа је вероватноћа да ће остати у организацији. Они се сматрају имовином организације, а задржавање вредних запослених показује се корисним на дуге стазе.
 • За младе раднике, социјални програми омогућавају отплату кредита и отплату дуга. Иновација и фактори ентузијазма организације наглашавају дуг зајма, што утиче на њихову продуктивност. Послодавац који размишља унапред може дати мали износ као надокнаду за отплату запослених. Овај корак смањује оптерећење запослених студената, који постају посвећени организацији.
 • Финансијски веллнесс програм се састоји од плана 401(К) у којем послодавац нуди пореске олакшице на штедњу за пензију. Штедња за будућност је од суштинског значаја јер неће морати да брину о финансијским потребама. Програм је забранио запосленима да подижу новац пре пензионисања.
 • Пружа јасну видљивост буџета, што значи да можете контролисати и трошити новац који желите. Алат за планирање буџета помаже у планирању издатака новца на прави начин. Када запослени имају детаљне информације о трансакцијама, могу доносити боље одлуке о трошењу и штедњи.
  Водич за кодирање интервјуа

Примери програма финансијског здравља запослених

Ево неколико примера и погодности које ваша организација може да понуди својим запосленима као финансијски веллнесс програм:

Погодности за уштеду пореза: Ваша организација може да понуди бенефиције за уштеду пореза својим запосленима, као што су пензиони планови, рачуни за здравствену штедњу (ХСА), итд. Својим запосленима можете обезбедити обуку о уштеди пореза како бисте били сигурни да добијају најбоље услуге од ваше организације.

Обука о финансијском здрављу: Ваша организација може да организује редовне састанке 1:1 са финансијским консултантима како би помогла запосленима да управљају својим новцем.

Програм попуста за запослене: Ваш финансијски веллнесс програм за запослене може укључивати попусте на аутомобиле, осигурање куће, па чак и одбитке од плата за куповину образовних услуга и предмета за домаћинство.
Меритократија: Запослени такође може имати користи од плата заснованих на заслугама као што су бонуси, одмори и друге бенефиције на основу њиховог учинка.

Платформа за креирање финансијског веллнесс плана

Ево неких од најбољих апликација које ће помоћи вашој организацији да креира план финансијског здравља за ваше запослене:

#1. ЛеарнЛук

ЛеарнЛук је софтвер за финансијско благостање који води запослене до критичних финансијских одлука. Овај софтвер има суштинске финансијске планове за усмеравање запослених током њиховог живота.

Пружа комплетна решења за буџетирање, дуг, изборну добит, разумевање опција акција, оснивање породице, куповину куће, штедњу за пензију и још много тога.

Кључне карактеристике:

 • Програм Леарнлук процењују сертификовани финансијски планери, обезбеђујући фидуцијарни однос са подацима о запосленима.
 • Његов алат за визуелизацију укупних награда истиче накнаде запосленима, капитал, здравствено осигурање, доприносе за пензију, ПТО и добровољне бенефиције.
 • Софтвер идентификује области које недостају у финансијском планирању запослених. Он води штедњу, улагање и давање доприноса пре опорезивања.
 • Леарнлук покрива различите теме финансијског здравља, укључујући одузимање имовине и планирање имовине, власништво или изнајмљивање куће, надокнаду капитала и акција и још много тога.
  12 најбољих алата за рефакторисање кода за ваше ДевОпс пројекте

Платформа је најбоља за стартапове, мала предузећа и предузећа како би својој радној снази пружили потпуно функционално решење за финансијски веллнесс.

#2. Обогатити

Обогатити је финансијска веллнесс платформа за послодавце, организације, финансијске институције, кредитне уније и финансијске саветнике. Покреће га иГрад, платформа за финансијско образовање са седиштем у Сан Дијегу. Обогатите финансијске алате и едукативни курсеви имају за циљ да обезбеде најбоља финансијска решења организацијама и њиховој радној снази.

Кључне карактеристике:

 • Платформа израчунава повраћај инвестиција запослених.
 • Руководиоци могу анализирати улагања у људски капитал и одлучити да ли да им дају више финансијских користи.
 • Платформа обезбеђује брендирање, омогућавајући организацијама да користе своје боје и логотипе за промовисање финансијске писмености.
 • Обезбеђује финансијске саветнике који запосленима дају најбоље финансијске предлоге.

Енрицх пружа најновије вести и помаже запосленима да донесу најбоље финансијске одлуке о пензионисању, здравственој заштити и финансијском стању.

#3. Порекло

Порекло је платформа за финансијско планирање која омогућава руководиоцима људских ресурса да креирају планове запослених који се могу применити. То је интегрисано решење за управљање накнадама, бенефицијама и личним финансијама, које садржи најсавременију технологију за финансијско планирање.

Платформа повезује планере људских ресурса са технологијом која омогућава запосленима да креирају, извршавају и прате личне финансијске планове.

Кључне карактеристике:

 • Оригин има сертификоване планере за будуће финансијско планирање. Омогућава запосленима да управљају читавим својим финансијским животом, од кредита до штедње за пензију.
 • Његов програм разноликости премошћује јаз у финансијској писмености у заједницама са недовољно услугом обезбеђујући персонализовано финансијско образовање, планере и стипендије за ЦПФ-ове који теже.
 • Платформа даје детаљан увид у све преводе током месеца. Вредне информације помажу у планирању буџета за максимизирање уштеда и контролу уштеда.

Оригин помаже запосленима да прате своје финансијске прекретнице, добијају савете, доносе критичне финансијске одлуке и ефикасно управљају својим финансијама.

Закључак

Закључно, финансијски веллнесс програми су ефикасан начин за побољшање финансијског просперитета запослених. Неопходно је смањити стрес запослених, што на крају повећава продуктивност организације.

Свеобухватни програм се бави многим аспектима финансија, укључујући финансијску едукацију, активности, смернице и помоћ у добијању финансијских инструмената, зајмова и зајмова.

Запослени осећају велико задовољство кад год их организација подржава за финансијске потребе. Финансијска потрага током животног циклуса троши напоре, а програми финансијског здравља смањују напоре који одузимају много времена. Показало се да је кључ за организацију да ангажује и задржи запослене док се запослени фокусирају на продуктивност рада и лични живот.

Такође можете истражити неки врхунски софтвер за управљање надокнадама.