Како да направите убедљиво пропратно писмо у Мицрософт Ворд-у

Сваки пут када се пријављујете за посао, добра је идеја да приложите пропратно писмо. Тешко је одлучити како написати сваки од њих, али бар не морате да почињете од нуле са њиховим дизајном.

Мицрософт Ворд нуди шаблоне и поздравља дизајне независних произвођача који ће вам помоћи да креирате убедљива пропратна писма. Ево како да користите такве опције у Ворд-у и оставите најбољи могући први утисак на потенцијалне послодавце.

Користите шаблоне пропратног писма Мицрософт Ворд-а

Формална писма не морају бити благе. Идите на Датотека > Још шаблона у Ворд-у и укуцајте „пропратно писмо“ у поље за претрагу. Пронаћи ћете неколико модерних дизајна који додају структуру и боју вашем документу.

Шта вас боље одражава, суптилна или оштра шема боја? Ако размишљате о подебљаном заглављу за своје професионалне детаље, научите како да дизајнирате меморандуме и у Ворд-у. Можете чак додати свој портрет у пропратно писмо.

Уграђени предлошци Мицрософт Ворд-а такође садрже поља која можете попунити својим информацијама и подацима вашег потенцијалног послодавца. Они вас воде на ове мале начине, а неки чак пружају и узорак за главно тело вашег писма. Ипак, добра је идеја да то преформулишете тако да одговара свакој пријави за посао.

  Како користити функцију КСЛООКУП у Мицрософт Екцел-у

Ако вам се не свиђа ниједна опција у Ворд-овој апликацији за радну површину, истражите више Мицрософт шаблони пропратног писма на мрежи и преузмите своје фаворите одатле.

Користите шаблоне треће стране у Мицрософт Ворд-у

Можете креирати пропратна писма за посао из снова на платформама поред Мицрософт-а. Ако бисте се радије држали тога, чак ћете наићи на шаблоне независних произвођача који су посебно дизајнирани да их преузмете и прилагодите у Ворд-у. Ево неколико примера.

1. РесумеЛаб

Истражите преко 50 шаблона пропратних писама, у распону од минималистичког до привлачног дизајна. Имајте на уму да је неколико њих предвиђено за креирање на РесумеЛаб-у. Остатак можете унети у Ворд кликом на њихову везу Преузми бесплатно овде.

Бићете преусмерени на веб локације као што су Добар животопис и Ресуме Гениус, који вам помажу да брзо преузмете своје документе. Затим, све што треба да урадите је да их отворите у програму Мицрософт Ворд.

Такође ћете приметити да су нека пропратна писма на РесумеЛаб-у уређене верзије Ворд-ових уграђених шаблона, али ово само доприноси вашем избору и даје вам више идеја.

2. Темплате.нет

Ово је популаран сајт за шаблоне свих врста, укључујући пропратна писма. За неке дизајне плаћате малу накнаду, али Темплате.нет такође има импресиван низ бесплатних опција. Штавише, процес преузимања је веома лак.

Само прегледајте његову колекцију, кликните на дизајн који вам се свиђа и изаберите дугме Ворд под Преузми бесплатни шаблон. У следећем прозору притисните Бесплатно преузимање. Ако већ нисте пријављени, од вас ће се тражити да то буде последњи корак.

  9 најбољих Пост Сцриптум хостинг сервера који доминирају бојним пољем

Пратите најбоље праксе за пропратна писма

Упознајте се са стварима које треба и не треба радити при писању пропратног писма. Запамтите ове смернице када бирате и прилагођавате шаблон или правите пропратно писмо од нуле. Они се своде на следећа правила.

1. Истраживање потенцијалних послодаваца

Урадите своје истраживање пре него што напишете или дизајнирате своје пропратно писмо. Упознајте сваку компанију, па чак и регрутатора коме се обраћате. То је иста стратегија као и прилагођавање вашег животописа за различите врсте послова.

2. Прилагодите своје пропратно писмо

Када показујете своје вештине и интересовање за позицију, користите своје истраживање да бисте прилагодили своје писмо тако да привуче пажњу регрутатора и импресионира га. Будите паметни, ентузијастични и сажети у својим речима.

3. Користите свој празан простор мудро

Ограничите своје пропратно писмо на једну страницу. Више од тога, и ризикујете да изгубите интерес регрутера. Размислите о томе шта треба да кажете, укључујући важне и релевантне детаље који нису обухваћени вашим животописом. Изразите ове ствари што је могуће сажетије.

4. Ваши визуелни елементи треба да допуњују, а не да преоптерећују писмо

Додајте мало боје и текстуре, дајући суптилан ефекат. Можете чак користити и неке мале иконе, све док су укусне и дискретне. Шта год да одаберете, држите ове визуелне елементе на ивицама слова и не дозволите им да доминирају текстом.

5. Карактеристике Мастер Ворд-а које користе пропратна писма

На пример, можете ефикасније креирати своје пропратно писмо постављањем граница текста од самог почетка. Да бисте то урадили, идите на Лаиоут > Маргинс. Са исте траке са алаткама можете подесити размак и увлачење пасуса.

  Како планирати своје кредите и штедњу помоћу функције НПЕР у Екцел-у

Преко Инсерт > Пицтурес можете увести слику свог потписа и поставити је на крај слова. Ваше заглавље и подножје се такође могу прилагодити одавде.

Чак би и трака са алаткама за слање поште могла бити од интереса. Може помоћи да се поједностави процес писања и слања писама, као и да се води евиденција о примаоцима.

Добро планирање и формулације чине најбоља пропратна писма

Између Мицрософта и других добављача, имате приступ широком избору шаблона за једноставна, али атрактивна пропратна писма која можете персонализовати у Ворд-у. Сама апликација је пуна корисних алата за писање и уређивање.

Са овом подигнутом ногом, лакше је осмислити пропратно писмо за сваку прилику. Добро истраживање и планирање у смислу приступа свакој апликацији могу помоћи да се писмо још више углади.