Како да подесите и користите закључани фолдер у Гоогле фотографијама на иПхоне-у

Функција Лоцкед Фолдер Гоогле фотографија доступна је на Андроид-у, чини се као вечност, и иако је компанија рекла да ће је увести на иПхоне уређаје 2022. године, тек сада ова функција почиње да се приказује на иОС уређајима. Дакле, ако сте се питали како да осигурате да ваше личне фотографије нису видљиве никоме осим вама, ево како да подесите и користите закључани фолдер у Гоогле фотографијама на иПхоне-у.

Напомена: Гоогле је почео да уводи закључану фасциклу за све кориснике иПхоне-а, али можда ће проћи неко време да ова функција буде доступна на вашем иПхоне-у.

Подесите закључани фолдер Гоогле фотографија

Да бисте подесили закључану фасциклу на свом иПхоне-у, само следите доле наведене кораке:

  • Отворите Гоогле фотографије на свом иПхоне-у и додирните „Библиотека“ на доњој траци за навигацију. Овде додирните ‘Утилитиес’

  • Додирните ‘Закључани фолдер’, а затим додирните ‘Подеси закључану фасциклу’

  • Дозволите Гоогле сликама да користе Фаце ИД (или Тоуцх ИД), а затим изаберите да ли желите да правите резервне копије фотографија у закључаном фолдеру или не.

Напомена: Фотографије у закључаној фасцикли су шифроване када се праве резервне копије. Ако омогућите резервне копије, моћи ћете да приступите овим фотографијама на другим уређајима. Међутим, ако одлучите да не направите резервну копију ових фотографија, оне ће бити доступне само на вашем иПхоне-у.

То је то, успешно сте поставили закључани фолдер у Гоогле фотографијама. Сада да видимо како можете додати фотографије у закључану фасциклу и уклонити их ако је потребно.

  Како додати прилагођене линије мреже на било коју веб локацију у Цхроме-у

Додајте фотографије у закључану фасциклу

Отворите закључану фасциклу (Библиотека -> Услужни програми -> Закључана фасцикла) и следите доле наведене кораке.

  • Ако још увек нисте додали ниједну фотографију, видећете велико дугме „Премести ставке“ унутар закључане фасцикле. Само га додирните.

  • Сада изаберите фотографије које желите да сакријете и додирните „Премести“.

  • Поново додирните ‘Премести’ у дијалогу за потврду који се појављује. Када се фотографије сакрију, Гоогле фотографије ће вам дати искачући прозор за потврду; све што треба да урадите је да додирнете ‘Готово’

Алтернативно, можете користити следеће кораке да бисте додали фотографије у свој скривени директоријум у Гоогле фотографијама.

  • Отворите фотографију коју желите да сакријете и превуците нагоре да бисте видели опције дељења. Овде додирните „Премести у закључану фасциклу“

  • Потврдите своју намеру у искачућим прозорима који се приказују и то је то. Слика ће бити премештена у ваш закључани директоријум Гоогле слика.

Уклоните фотографије из закључане фасцикле

Шта год да је разлог, ако желите да уклоните било коју фотографију из закључане фасцикле у Гоогле фотографијама, само отворите закључану фасциклу (Библиотека -> Услужни програми -> Закључана фасцикла) и следите доле наведене кораке:

  • Изаберите фотографије које желите да „откријете“, а затим додирните „Премести“. Потврдите своју намеру у дијалогу који се појави и то је то.