Како да подесите инкрементално освежавање у Повер БИ [4 Easy Steps]

Прочитајте овај чланак до краја да бисте открили тајне за подешавање инкременталног освежавања у Повер БИ-ју да бисте смањили трошкове рачунања инстанце у облаку и брзо добили податке у реалном времену.

Када радите са великим скуповима података за аналитику пословне интелигенције, ажурирање података са сервера постаје изазов. База података коју анализирате у апликацији Повер БИ се стално ажурира у позадини.

Ако освежите скуп података, он би могао да настави да се ажурира сатима, па чак и више када је огроман или да добије податке у реалном времену са многих аутоматизованих машина, као што су малопродајни ПОС-ови, онлајн касе, подаци онлајн обрасца итд.

Да би се носио са тако компликованим ситуацијама у увозу и анализи података у Повер БИ, Мицрософт је укључио више функција за освежавање података. Једном када се таква функционалност постепено освежава, прилично је популарна за увоз и анализу података у реалном времену без напора.

Читајте даље да бисте сазнали шта је то, шта ради, који су предуслови за коришћење ове алатке у Повер БИ-ју и како да је подесите у једноставним корацима. Хајде да почнемо!

Такође прочитајте: Таблеау против Повер БИ: Бољи избор у 2023?

Преглед садржаја

Инкрементално освежавање у Повер БИ

Инкрементално освежавање је проширење планираног освежавања података у Повер БИ-ју. Он ствара различите партиције скупа података у свом складишном простору тако што одваја табеле скупова података које се често ажурирају.

Већина база података које користите садржи неколико табела које се често ажурирају јер садрже податке о трансакцијама, као што су износи продаје, бројеви залиха итд. Ови подаци могу да расту експоненцијално током времена, чинећи да оригинална Повер БИ датотека заузима огроман простор у вашем облаку или сервери на лицу места.

Овде Повер БИ може да користи политику инкременталног освежавања за партиционисање табеле података у складу са параметрима РангеСтарт и РангеЕнд. Такође може да користи ДирецтКуери партицију за податке у реалном времену. На крају, подаци које тражите из базе података у облаку се смањују, тако да увезени скуп података у вашој Повер БИ апликацији постаје мањи и лакши за руковање.

Инкрементално освежавање обезбеђује да увек имате посла са најновијим подацима у великој бази података која садржи милионе редова.

На пример, добили сте извештај о продаји који садржи податке за 10 година. Међутим, не морате увек да ажурирате цео скуп података. Можда ће вам требати ажурирање само за последњу недељу или тако нешто.

У овом случају, ако извршите потпуно ажурирање скупа података, може бити потребно неколико сати да Повер БИ заврши задатак. Уместо тога, можете само да конфигуришете инкрементално освежавање и уштедите време и новац на рачунским трошковима.

  15 ДевОпс безбедносни водич за најбоље праксе

Такође прочитајте: Мицрософт Повер БИ сертификат аналитичара података (ПЛ-300): Како га добити

Зашто би требало да користите инкрементално освежавање у Повер БИ-ју?

Коришћење постепеног освежавања у Повер БИ је паметан потез из три кључна разлога. Прво, штеди време и ресурсе. Уместо да сваки пут освежава све податке, он се фокусира само на нове или измењене податке, чинећи ваше извештаје бржим и ефикаснијим.

Друго, идеалан је за велике скупове података. Када имате огромну количину података, освежавање свега може бити споро и скупо. Инкрементално освежавање вам омогућава да освежите само оно што је неопходно, осигуравајући да ваши извештаји остану брзи.

Треће, одржава ваше извештаје ажурним. Циљањем најновијих података осигуравате да ваши извештаји одражавају најновије промене у вашем извору података, пружајући тачне увиде за боље доношење одлука.

Случајеви употребе инкременталног освежавања

Малопродаја

Инкрементално освежавање вам помаже да ажурирате дневне податке о продаји без преправљања читавих извештаја. На тај начин обезбеђујете ажурне увиде за боље доношење одлука. Такође вам омогућава да пратите дневне метрике ангажовања, штедећи време и ресурсе само освежавањем нових података или опсега који сте конфигурисали.

Управљање залихама

Ако треба да пратите промене залиха у реалном времену и ефикасно оптимизујете нивое залиха, можете подесити постепена освежавања у таквим Повер БИ извештајима. Такође вам може помоћи у сталном ажурирању статистике веб саобраћаја за најновије увиде у понашање корисника.

Финансијско извештавање

Инкрементално освежавање вам помаже да финансијске извештаје одржавате ажурним тако што редовно освежавате само најновије податке. Такође можете бити у току са ажурирањима ланца снабдевања у вези са финансијама и побољшати одзив на динамичке промене трошкова у ланцу снабдевања.

ИоТ Мониторинг

Инкрементално освежавање је посебно важно у обуци и надгледању ИоТ уређаја. ИоТ уређаји прикупљају и шаљу огромну количину података сваког дана будући да прикупљају податке сваке секунде. Ако почнете да ажурирате целу базу података повезану са неколико ИоТ система, процес може потрајати данима. Уместо тога, подешавате постепено освежавање и ажурирате само потребан део од целог дана.

Анализа берзе

Берза је још један популаран извор који ствара огромна ажурирања података из секунде. Овде можете да користите функцију инкременталног освежавања Повер БИ-а да исечете и исечете кретање навише или наниже неколико цена акција да бисте предвидели своје инвестиционе стратегије.

Предности инкременталног освежавања у Повер БИ

 • Омогућава вам да ажурирате само нове или измењене податке, значајно убрзавајући процес освежавања ваших извештаја.
 • Освежавањем само неопходних података штедите на системским ресурсима и минимизирате оптерећење ваше инфраструктуре.
 • Када користите инкрементално освежавање на огромном скупу података који се налази на машини за рачунарство у облаку, уштедите много на накнадама за рачунање за стално ажурирање података у односу на само ажурирање малог дела.
 • Инкрементално освежавање је посебно вредно када се ради са обимним скуповима података, јер вам помаже да избегнете потребу да сваки пут освежавате цео скуп података.
 • Можете да конфигуришете постепено освежавање да би ваши извештаји били ажурни са подацима у реалном времену или скоро у реалном времену до 48 пута дневно.
 • Постепено освежавање обезбеђује да ваши извештаји одражавају најновије промене у извору података, што доводи до прецизнијих и поузданијих увида.
 • Можете да наставите да радите са извештајем док се подаци освежавају у позадини, смањујући прекиде у току рада.
 • Извештаји се брже учитавају и брзо реагују на интеракције корисника када се користи постепено освежавање, побољшавајући целокупно корисничко искуство.
 •   Како послати твитове који нестају користећи Флеетс на Твиттеру

  Предности постепеног освежавања су бескрајне, јер га можете користити на различите начине у зависности од пројекта науке о подацима и анализе података на којем радите.

  Фулл Рефресх Вс. Инкрементално освежавање у Повер БИ

  Потпуно освежавање у Повер БИ-ју укључује поновно учитавање свих података из извора. То је процес који одузима време и ресурсе за велике скупове података. Он замењује цео скуп података, чак и ако се променио само мали део података.

  С друге стране, инкрементално освежавање ажурира само нове или измењене податке, значајно смањујући време освежавања и коришћење ресурса.

  У наставку пронађите цевасту разлику између ова два режима освежавања Повер БИ:

  Поређење функција Пуно освежавање Инкрементално ажурирање података Освежава све податке сваки пут Освежава само нове или промењене или конфигурисане опсеге датума/времена Погодно за Мале скупове података са ретким ажурирањима Велики скупови података са честим ажурирањима Време освежавања Дужа времена освежавања Бржа времена освежавања Бржа времена освежавања Коришћење ресурса Историјска употреба ресурса Већа историјска употреба ресурса Већа историја коришћења ресурса подаци унутар дефинисаних партиција или архива Реал -подршка за податке у времену Ограничена подршка за податке у реалном времену Подржава ажурирања података у реалном времену или скоро у реалном времену

  Предуслови за инкрементално освежавање

  Иако је ова функција веома популарна за велике скупове података, али није лако доступна док Повер БИ план и други параметри скупа података не испуне одређене предуслове. Пронађите ове захтеве у наставку:

  #1. Подржани Повер БИ планови

  Инкрементално освежавање је доступно за Повер БИ Премиум, Премиум по кориснику, Повер БИ Про и Повер БИ Ембеддед скупове података.

  За ажурирања података у реалном времену преко ДирецтКуери-а, подршка је ограничена на Повер БИ Премиум, Премиум по кориснику и Повер БИ Ембеддед скупове података.

  #2. Подржани извори скупа података

  Ажурирање података у реалном времену за велики скуп података о Повер БИ извештајима путем инкременталног освежавања је најпогодније за релационе и структуриране базе података као што су Азуре Синапсе и СКЛ база података. Такође можете учинити да ради и на другим базама података путем прилагођене конфигурације.

  Међутим, скуп података мора да садржи или подржава следеће:

  Колона датум/време

  Требало би да постоји колона датума или датума/времена у скупу података који анализирате са постепеним освежавањем. Ове колоне помажу Повер БИ-ју да креира почетне и крајње тачке за податке који се ажурирају са изворног сервера.

  Филтрирање датума/времена

  Повер БИ мора да буде у могућности да филтрира скуп података према подацима по датуму, обично кроз колону датума у ​​циљној табели, која може бити типа датум/време или целобројни тип података у релационим изворима. Параметри РангеСтарт и РангеЕнд, оба у типу података датум/време, филтрирају податке табеле помоћу колоне датума.

  Рангед Параметерс

  Пре него што почнете да додајете инкременталне догађаје освежавања у свој Повер БИ извештај, морате да однесете скуп података у Повер Куери да бисте додали параметре опсега. Користећи команду Управљање параметром, морате додати два нова параметра под називом РангеСтарт и РангеЕнд за циљни скуп података.

  Скуп података подржава преклапање упита

  Савијање упита је техника оптимизације базе података која побољшава перформансе упита враћањем што већег дела обраде података назад на сервер базе података.

  Уместо преузимања велике количине података са сервера базе података и затим филтрирања и обраде у клијентској апликацији, преклапање упита омогућава серверу базе података да изврши операције филтрирања, сортирања и агрегације директно на извору података.

    Како привремено онемогућити спавање на мацОС-у

  Један извор података

  Претпоставимо да конфигуришете инкрементално освежавање да бисте добили податке у реалном времену за велику базу података. Или, креирате напредни систем упита базе података користећи табеларни објектни модел (ТОМ) и језик за скриптирање табеларног модела (ТМСЛ) преко КСМЛА крајње тачке. У таквим ситуацијама, све партиције података, било ДирецтКуери или Импорт, морају бити упитане из једног извора података.

  #3. Системски датум и време

  Приступ системском датуму и времену је неопходан да Повер БИ разуме када треба постепено ажурирати податке на основу ваше дефинисане политике. Дакле, увек морате да подесите системски датум и време на аутоматски уместо на ручни.

  Како да подесите инкрементално освежавање у Повер БИ

  У наставку пронађите четири једноставна корака за подешавање постепеног освежавања сада:

  #1. Увоз скупа података у апликацију Повер БИ за рачунаре

  Можете да конфигуришете свој Повер БИ извештај за постепено освежавање само из Повер БИ десктоп апликације. Након објављивања извештаја, можете да користите функцију да бисте добили податке или податке у реалном времену из изабраног опсега у алатки Повер БИ Сервице (веб верзија Повер БИ).

  Да бисте увезли скуп података, урадите следеће:

  • Покрените апликацију Повер БИ Десктоп.
  • Кликните на дугме Добиј податке на уводном екрану Повер БИ.

  • У дијалогу Гет Дата изаберите извор базе података, као што је СКЛ Сервер Датабасе.

  • Унесите детаље о СКЛ серверу и кликните на ОК.

  • Сада би требало да видите Навигатор скупа података базе података.

  • Изаберите табелу у Навигатору и кликните на Учитај да бисте добили податке у Повер БИ-ју.

  #2. Обрада скупа података на Повер Куерију

  Сада морате да трансформишете скуп података у Повер Куери-у да бисте додали параметре у опсегу и филтрирање датума/времена. Ево како:

  • На Повер БИ-ју идите на картицу Почетна на траци и кликните на команду Трансформ дата.

  • Скуп података ће се сада отворити у Повер Куери-ју.
  • Кликните на колону Датум.
  • Сада кликните на Управљај параметрима.
  • У дијалогу Управљање параметрима кликните на Ново.
  • У поље Име откуцајте РангеСтарт.
  • У поље Тренутна вредност унесите датум почетка или датум/време постепеног освежавања. У овом водичу је 1.1.2023.
  • Кликните ОК да бисте применили.

  • Следите исте кораке да бисте додали параметар РангеЕнд са датумом или датумом/временом до којег би Повер БИ требало да изврши постепено освежавање.

  Сада би требало да имате три ставке у Повер Куерију као што је приказано на слици испод.

  Сада изаберите колону Датум и кликните на падајући мени. Кликните на опцију Филтери датума, а затим изаберите Прилагођени филтери из преклопног менија.

  За први падајући мени изаберите „је после или једнако“. Кликните на поље поред њега и изаберите параметар РангеСтарт.

  Затим кликните на други падајући мени и изаберите „је пре или једнако“ и додајте параметар РангеЕнд.

  Сада једноставно кликните на дугме Затвори и примени у горњем левом углу Повер Куери-ја.

  #3. Конфигурисање инкременталног освежавања на Повер БИ апликацији за рачунаре

  На Повер БИ-ју пређите на приказ табеле. На десној страни табеле скупа података, кликните десним тастером миша на име табеле или скупа података на које желите да примените функцију инкременталног освежавања. Кликните на Инкрементално освежавање у контекстуалном менију.

  Сада урадите следеће:

  • Омогућите алатку Подесите увоз и освежите опсеге померањем дугмета.

  • Унесите вредности за следећа поља:
   • Архивирање података почиње
   • Почевши са постепеним освежавањем података
  • Кликните на Примени.

  #4. Објављивање Извештаја

  Сада идите на Почетна > Наредба Објави унутар блока Дели. Кликните на Објави.

  Повер БИ ће од вас тражити да сачувате датотеку на рачунару. Урадите према упутствима.

  Поново кликните на Објави и изаберите одредиште, као што је Мој радни простор, и кликните на Изабери.

  Закључак

  Дакле, сада знате како да искористите предност функције инкременталног освежавања Повер БИ да бисте увек добијали податке у реалном времену са сервера извора података без ажурирања целих података и плаћања огромних накнада за коришћење ресурса рачунарства у облаку. Такође уштедите драгоцено време у процесу.

  Следите горе поменуте кораке и покушајте са постепеним освежавањем следећи пут када правите и објављујете извештаје и контролне табле из Повер БИ-ја.

  Следеће, Повер БИ: разлике између извештаја и контролне табле.