7 најбољих слободних програмерских послова

Скоро свака индустрија тражи услуге програмера. Било да им је потребан програмер за креирање дигиталног излога или прављење апликације за своје клијенте, програмери су скоро незаменљиви.

Уз то, ако сте недавно открили уносну каријеру програмера или сте се заљубили у линије кода, можда ћете се запитати која каријера слободног програмера је најбоља за вас. Ево неких од најбољих каријера слободних програмера на основу потенцијалне зараде и радних обавеза.

1. Фрееланце Веб Девелопер

Као слободни веб програмер, ваша основна одговорност је да креирате веб странице и веб апликације за предузећа и организације. Ове веб странице и веб апликације служе у различите сврхе, као што су промовисање производа и услуга, пружање информација и обрада трансакција.

Да бисте то урадили, можете или да постанете програмер пуног стека или да научите или бацк-енд или фронт-енд развој и тим са неким другим да бисте креирали веб-сајтове који одговарају. Да ли вас ова каријера занима, али не знате да кодирате или тренутно радите на нечем другом?

Нема проблема! Лако можете научити да кодирате помоћу најбољих почетничких кампова за кодирање за особе које мењају каријеру. Неки од ових кампова за учење кодирања могу прилагодити програм са скраћеним радним временом како би вам олакшали учење кодирања, чак и док радите посао.

2. Фрееланце Мобиле Апп Девелопер

Да ли сте се икада запитали ко је направио вашу омиљену апликацију? Програмери мобилних апликација су креативни умови који стоје иза апликација у којима уживате и које волите. Као један од њих, користићете програмске језике и алате за дизајнирање апликација за паметне телефоне и таблете.

  Најбољи софтвер за надгледање портова прекидача за „видети“ стварни саобраћај

Ове апликације могу да ураде разне ствари, од помоћи корисницима да наруче храну и играју игрице до повезивања са пријатељима. На пример, апликацију Упворк креирао је програмер мобилних апликација како би помогао свима да пронађу и унајме слободне програмере и програмере.

Али бити програмер мобилних апликација превазилази само креирање апликације. Такође морате осигурати да је апликација компатибилна са уређајима, да има интерфејс који се лако користи и да је прилагођена кориснику. Сходно томе, ви сте уметник који дигитално искуство чини заразним и пријатним.

3. Фрееланце Гаме Девелопер

Да ли сте се икада запитали како су сложене игре састављене? То је само резултат труда програмера игара који су уложили безброј сати рада да испоруче забавне игре. Програмер игара је стручњак који претвара креативне концепте игара у стварност и интерактивна искуства у којима свако може да ужива.

Да би то урадили, они раде са програмским језицима као што су Ц++, Јава, Питхон и више програмских језика како би креирали забавне игре. Ако сте ватрени љубитељ видео игара и уживате у кодирању, каријера у развоју игара за вас сигурно представља огромну привлачност.

Са овом улогом, можете да радите на различитим аспектима развоја игара, као што су програмирање, уметност и графика, дизајн звука, логика игре или дизајн, остављајући вам много опција. Поврх тога? Можете радити за себе или више компанија за производњу игара као слободни програмер игара.

4. Фрееланце ДевОпс инжењер

ДевОпс инжењер је професионалац који комбинује и развој софтвера и ИТ праксе како би поједноставио креирање софтвера и процес функционисања. За почетнике, ДевОпс једноставно значи развојне операције. У основи сумира дужности ДевОпс инжењера.

  Како исковати свој први НФТ (и ставити га на продају!)

У основи, ДевОпс раде као пројектни менаџери у тимовима за кодирање. Они су довољно вешти да пишу кодове за поједностављење и аутоматизацију операција у вези са функционисањем софтвера, а такође су упознати са ИТ праксама како би омогућили оптимално корисничко искуство.

На овај начин, они могу да управљају тимом програмера и предводе га за постављање поузданог и ефикасног софтвера када је то хитно потребно. Као слободњак, требало би да пазите на зелене заставице у клијентима слободњака, тако да можете да дешифрујете шта им треба, а ово је срж посла ДевОпс инжењера.

ДевОпс инжењери се често позивају да побољшају рад софтвера. У већини случајева, садашњи софтвер може бити преспоро или нефункционалан. У овој врсти сценарија, ДевОпс инжењери прикупљају повратне информације како би анализирали шта је потребно побољшати и креирају софтвер и оперативне системе који ће решити проблеме који су присутни.

5. Фрееланце Цлоуд Инфраструцтуре Девелопер

Слободни програмер инфраструктуре облака је професионалац који помаже предузећима да поставе и управљају компонентама система заснованих на облаку. Да бисте преузели овај професионални посао у облаку, морате бити вешти у коришћењу платформи за рачунарство у облаку као што су АВС, Азуре и Гоогле Цлоуд за клијенте.

Са својим вештинама, помоћи ћете предузећима да складиште и користе своје податке и програме на мрежи без потребе за физичким серверима. Слично томе, ви ћете бити одговорни за мерење индикатора услуга—проверу колико добро функционише услуга компаније.

Ови индикатори, попут тога колико брзо реагују, колико су задовољни клијенти и колико често долази до грешака, помажу да се види да ли услуге раде добро. Праћењем ових индикатора можете утврдити шта иде добро, шта треба побољшати и како да обезбедите беспрекоран рад.

  Како уклонити колутове на Фацебоок апликацији

6. Фрееланце Блоцкцхаин Девелопер

Фрееланце блоцкцхаин програмер је професионалац који гради на блоцкцхаин технологији за различите пројекте. Да бисте то постали, морате научити како да складиштите податке на блокчејну и да на њему правите корисне програме, познате као паметни уговори.

Ови паметни уговори помажу у управљању процесима на блокчејну без посредника. Дакле, ваш посао је да изградите, побољшате и заштитите ове системе, истовремено осигуравајући да они остану поуздани и од поверења. Као слободни програмер блоцкцхаин-а, можете помоћи већем броју предузећа да користе блоцкцхаин технологију за сигурније и брже трансакције.

7. Фрееланце АР/ВР програмер

Као програмер АР/ВР, ваша основна одговорност се врти око коришћења Јавасцрипт-а за креирање искустава и технологија проширене реалности (АР) и виртуелне реалности (ВР). Ове технологије спајају дигиталне елементе са стварним светом и урањају кориснике у виртуелна окружења.

Да бисте то постигли, морате да дизајнирате и направите апликације, игре, симулације и интерактивни садржај који свако може да доживи преко АР наочара, ВР слушалица или мобилних уређаја.

Исто тако, морате бити вешти у коришћењу језика за кодирање, 3Д моделирања и специјализованог софтвера да бисте оживели ова искуства док радите на пројектима који укључују забаву, образовање, обуку или друге иновативне начине за ангажовање корисника.

Најбољи део свега овога? Као слободни АР/ВР програмер, можете да радите било када, чак и ноћу, јер је то један од савршених послова за ноћне сове.

Слободни програмери послови за свакога

Послови слободних програмера су веома исплативи у поређењу са другим пословима слободњака. Колико год били корисни, није их тешко научити јер их свако може научити уз помоћ бесплатних ресурса или плаћених кампова за обуку. Ако желите да креирате игре, користите блокчејн технологију или да управљате тимовима програмера, постоји посао слободног програмера за вас.