Како да решите проблем са куповином на чекању на Стеам-у

Да ли су ваше куповине у Стеам-у заглављене у лимбу? Хајде да истражимо зашто се ова грешка може појавити и како је поправити.

Да ли сте наишли на поруку о грешци док покушавате да обавите нову куповину на Стеам-у која каже да је ваша последња куповина још увек на чекању? Искачући прозор понекад упозорава кориснике да Стеам може отказати претходну куповину ако изврше нову, чак и ако им је банка већ наплатила. Ово чини ситуацију још компликованијом.

Ово поставља питање: Шта треба да урадите када добијете ово упозорење и које кораке можете предузети да бисте га се решили?

Шта покреће упозорење о куповини на чекању на Стеам-у?

Грешка приликом куповине Стеам-а може доћи у различитим облицима. Ево неколико могућих разлога зашто Стеам може приказати упозорење о куповини на чекању када нешто купите:

 • Последњи пут када сте купили на Стеам-у, нисте га завршили.
 • Прошло је само неколико минута откако сте извршили трансакцију, а процес куповине је још увек у току.
 • Проблем са позадином вашег процесора плаћања је спречио обраду ваше уплате.
 • Ваша банка је обрадила уплату, али Стеам то још није потврдио због проблема на страни сервера.
 • Користили сте начин плаћања који не дозвољава међународне трансакције или куповину на мрежи.
 • Плаћате преко рачуна у страној банци док боравите у другој земљи.

Једноставно речено, проблем на страни Стеам-а или процесора плаћања може утицати на ваш процес куповине и представљати упозорење о куповини на чекању. Након што смо идентификовали узроке, хајде да истражимо могућа решења.

  Како искључити Фласх поруке на иПхоне-у

Исправке за Стеам проблем са куповином на чекању

Ево неких провера и исправки које можете применити да бисте решили проблем са куповином на чекању и учинили куповину успешном:

 • Проверите историју куповине у Стеам-у. Ако је последња куповина била успешна, искачући прозор са упозорењем је вероватно мањи квар, па га пријавите Стеам-у. Ако имате недовршену или заглављену куповину, довршите је да бисте се решили грешке.
 • Куповина у Стеам-у понекад траје доста времена. Ако сте управо обавили куповину, сачекајте неко време да је банка или Стеам обради.
 • Ако је ваша куповина на чекању заглављена већ дуже време и ваша банка није одбила ниједну уплату, откажите је и почните испочетка.
 • Ако Стеам није обрадио вашу уплату упркос томе што је ваша банка одбила, контактирајте Стеам подршку или откажите трансакцију и затражите повраћај средстава од своје банке. Затим поново купите предмет.
 • Стеам захтева да ваш уређај буде повезан на интернет да би потврдио обраду плаћања. Стога, уверите се да је ваш уређај у потпуности повезан.
 • Неке банке не обрађују уплате током викенда, па се преносе на следећи радни дан. Дакле, уверите се да то није проблем.
 • Ако сте се недавно преселили у нову земљу, ажурирајте своју земљу у продавници пре него што обавите нову куповину. Можете га променити на страници за плаћање или корпи.
 • Да би куповина била успешна, морате користити локални банковни рачун у истој земљи у којој живите.
 • Ваша уплата може да се заглави ако позадинска страна Стеам-а има технички проблем. Проверите Веб локација Стеам Статус како би се осигурало да сви системи раде.
 • Повремено се Стеам плаћања могу заглавити када се врше са рачуном за плаћање који није у доларима. Ако сте купили начин плаћања који није у доларима, размислите о томе да га промените.
  Који је најновији иПхоне тренутно? [March 2022]

Ако ниједна од горе наведених поправки не функционише и не успете да утврдите зашто сте добили упозорење о куповини на чекању, требало би да контактирате Стеам подршку како бисте даље истражили проблем.

Купите Стеам игре без проблема

Ако наиђете на упозорење о куповини на чекању приликом нове куповине на Стеам-у, може бити фрустрирајуће. Ако не поступате правилно са упозорењем, мораћете да проведете доста времена у разговору са Стеам-ом или подршком ваше банке да бисте отказали куповину и вратили новац.

Надамо се да сада имате јасну слику зашто се овај проблем јавља. Ако примените горе наведене провере и исправке, моћи ћете да решите проблем и завршите следећу куповину. Ако ништа не ради, контактирајте Стеам подршку.