Како да укључите или искључите историју веза на Инстаграму

Инстаграм олакшава преглед сајтова које сте недавно посетили из апликације. Али можете онемогућити функцију.

Кључне Такеаваис

 • Инстаграм може да складишти све сајтове које сте посетили у последњих 30 дана са својом функцијом историје веза.
 • Омогућавање историје веза омогућава Инстаграму да прати ваше активности прегледања у апликацији како би вам приказао релевантне огласе.
 • Ако вас ово не занима, можете да онемогућите функцију историје веза из Инстаграм претраживача у апликацији.

Инстаграм вам омогућава да видите све веб локације које сте недавно посетили у апликацији, што може бити згодно када желите да преузмете линк производа који сте додирнули док се крећете кроз платформу. Да бисте ово искористили, потребно је да омогућите Инстаграмову функцију историје веза.

Инстаграму је потребна ваша дозвола да прати све везе које додирнете и посетите у апликацији. Међутим, могуће је да сте добили искачући прозор који вас тражи да укључите функцију историје веза док сте користили платформу. Дакле, вреди проверити да ли сте га већ омогућили.

Без обзира да ли користите иПхоне или Андроид уређај, можете да пратите доленаведене кораке у апликацији Инстаграм да бисте проверили да ли је функција историје веза активна:

 • Покрените Инстаграм и додирните икону профила у доњем десном углу.
 • Додирните три линије у горњем десном углу и изаберите Ваша активност у искачућем менију.
 • Померите се надоле и изаберите Историја веза.
 • Овде, ако видите листу веза, то значи да је функција активна. Међутим, ако се од вас затражи да га омогућите, можете да додирнете опцију Дозволи историју веза испод поруке. Такође можете видети „Нема недавне историје веза“ у овом менију, што значи да још увек нисте додирнули ниједну спољну везу на платформи.
 • Сада, ако бисте радије искључили ову функцију, додирните било коју везу у својој историји да бисте отворили Инстаграм претраживач у апликацији.
 • Затим додирните дугме за три тачке (…) у горњем десном углу прегледача и изаберите Подешавања претраживача.
 • Овде искључите Дозволи историју веза да престанете да користите ову функцију. Када се од вас затражи да потврдите, изаберите Не дозволи.
 •   12 најбољих бежичних ЦарПлаи адаптера за безбедну вожњу

  У истом менију ћете пронаћи и опцију за брисање историје веза. Али онемогућавање функције такође ће обрисати све везе које сте недавно посетили са Инстаграма.

  Инстаграм чува само везе које сте посетили до 30 дана. Такође, линкови које посетите са веб верзије Инстаграма неће бити додати на страницу историје веза.

  Колико год згодно могло бити, не препоручујемо да омогућите функцију историје веза на Фацебооку или Инстаграму ако сте забринути за своју приватност на мрежи. То је зато што ће Мета, компанија која поседује и Фацебоок и Инстаграм, испоручивати циљане огласе на својим платформама на основу сајтова које посећујете. А пошто је Мета позната по томе што прати своје кориснике, активно јој давање дозволе за то неће бити по свачијем укусу.

  Са позитивне стране ствари, омогућавање функције историје веза у Инстаграму значи да а. моћи ћете брзо да пронађете везу коју сте претходно посетили, и б. видећете више огласа који су релевантни за ваша интересовања. Дакле, на крају се своди на врсту искуства које желите од Инстаграма.