Како започети нову линију у Екцел ћелији

Кључне Такеаваис

 • Користите Алт + Ентер да започнете нову линију у Екцел ћелијама и задржите контролу над тим где почиње нова линија.
 • Користите функцију Врап Тект у Екцел-у да аутоматски прилагодите текст унутар ћелије и обезбедите видљивост.
 • Изаберите између ручног уноса прелома реда ради контроле или премотавања садржаја ради лакше видљивости у великим табелама.

Да ли се борите да уметнете сав садржај у исту ћелију у Екцел-у? Уместо да прилагођавате величину ћелије сваки пут када додате нове податке, требало би да започнете нови ред у табели. Постоји више начина да уметнете нови ред у Екцел, али ми ћемо вам показати две најлакше методе.

Како започети нову линију у Екцел ћелији

Ако уређујете документе у уређивачу текста као што су Ворд или Гоогле документи, можда ћете бити навикли да притиснете Ентер да бисте унели нови ред. Међутим, у Екцел-у, притиском на Ентер померићете курсор на следећу ћелију.

Наравно, можете да уредите Екцел пречице на тастатури да бисте започели нови ред притиском на Ентер, али постоји лакши начин. Потребан вам је само додатни кључ или Екцел алат да би ваше табеле изгледале глатко.

Коришћење пречице Алт + Ентер у Екцел-у

Најлакши начин да започнете нови ред у Екцел-у је да притиснете Алт + Ентер. Уверите се да сте поставили курсор тамо где желите да унесете нови ред. Ако користите Екцел на Мац-у, мораћете да користите пречицу на тастатури Оптион + Ретурн.

  Про, Аир, Мини или Регулар: који иПад треба да купите?

Коришћење функције преламања текста у Екцел-у

Ако желите да Екцел аутоматски поравна текст за вас унутар ћелије, можете користити функцију Премотавање текста. Ево како да то урадите:

 • Изаберите картицу Почетна и пронађите картицу Поравнање.
 • Изаберите ћелије, редове или колоне на које желите да примените функцију премотавања текста.
 • Кликните на Преломи текст унутар групе Поравнање. Ово ће прилагодити текст тако да се уклапа у ширину ћелије.
  • Имајте на уму да ћете можда морати ручно да промените величину ћелије ако се текст не уклапа по жељи.
 • За бржи метод, можете користити и пречицу на тастатури Алт + Х + В да бисте применили функцију премотавања текста за изабране ћелије.

  Коришћење стварних прелома линија у односу на премотавање садржаја у Екцел-у

  Разлика између уноса прелома реда и преломања садржаја је у томе што, са преломима реда, ви одлучујете где ћете започети нови ред, док са преламањем Екцел аутоматски одређује где ће започети нови ред. Такође, премотавањем садржаја, Екцел ће приказати цео садржај ћелије.

  Ако покрећете Екцел табелу од нуле, уношење нових редова помоћу Алт + Ентер ће вам дати већу контролу. Али ако вам неко пошаље велику табелу, препоручујемо да изаберете све ћелије и кликнете на Врап Тект, да ништа не бисте пропустили. Додавање нових линија у Екцел ћелије је одличан начин да све релевантне информације буду видљиве.