Како да уштедите папир и мастило када штампате веб странице помоћу онлајн алата

Штампање целих веб страница троши и папир и мастило. Што више штампате са веба, то ће вас више коштати у смислу допуне мастила и папира. То је посебно случај када су веб странице пуне нереда који вам нису потребни у штампаном облику.

ПринтВхатИоуЛике и ПринтФриендли су две онлајн алатке које ће вам помоћи да уштедите папир и мастило приликом штампања веб садржаја. Можете уклонити нежељени текст, огласе и слике са страница веб-сајта помоћу тих онлајн алатки да бисте одштампали само оно што је потребно на страницама. Овако можете да уштедите папир и мастило уз ПринтВхатИоуЛике и ПринтФриендли.

Како уштедети папир и мастило са ПринтВхатИоуЛике

ПринтВхатИоуЛике је стара веб апликација која остаје једна од најбољих за чишћење веб страница уз минималну гужву. Веб програмери Цассие Сцхмитз и Јонатхан Коомјиан дизајнирали су ПринтВхатИоуЛике како би корисницима пружили алат помоћу којег могу уштедјети папир приликом штампања садржаја на мрежи. Ова веб апликација је бесплатно доступна за коришћење са или без опционог налога.

Да бисте испробали ову веб апликацију, отворите ПринтВхатИоуЛике паге у вашем претраживачу; отворите другу веб страницу са које ћете одштампати неки садржај на другој картици. Кликните на адресну траку прегледача, изаберите УРЛ странице за штампање и притисните Цтрл + Ц да бисте копирали. Затим налепите копирану адресу странице у поље Ентер а УРЛ на ПринтВхатИоуЛике притиском на Цтрл + В и кликом на дугме Старт веб апликације.

Сада ћете имати уређивање веб странице коју желите да одштампате у ПринтВхатИоуЛике. Можете одмах поново форматирати страницу за штампање тако што ћете кликнути на опцију Формат на бочној траци ПринтВхатИоуЛике. То ће уклонити све слике и траке за навигацију сајта, остављајући само главни део текстуалног садржаја за штампање.

  Како снимити ФацеТиме позив

Ако више волите ручно уређивање, кликните на Поништи да бисте вратили изглед целе странице. Затим кликните на дугме Сакриј радио за опције Позадина, Слике и Маргине. На пример, кликом на Сакриј за слике уклањате све слике на веб страници, што ће вам уштедети доста мастила када их има много.

Смањење величине текста је још један добар начин за уштеду папира и мастила. То можете учинити тако што ћете кликнути на дугме минус (-) за опцију Величина текста. Не постоји ограничење колико мали можете учинити текст, али нека буде довољно велик да буде читљив. Ако страница нема посебно јасан фонт, то можете поправити и тако што ћете изабрати алтернативу у падајућем менију Фонт.

Или можете уредити страницу за штампање тако што ћете изабрати њене делове. На пример, кликните на пасус или поднаслов на страници да бисте га изабрали. Затим ћете видети траку са алаткама која укључује опције за уређивање за ваш избор. Кликните на Уклони да бисте избрисали изабрани елемент на страници. Или изаберите опцију Изолирај да бисте уклонили све са веб странице коју нисте изабрали.

Када завршите са уређивањем, кликните на Принт на бочној траци ПринтВхатИоуЛике. То ће приказати опције штампања вашег претраживача. Кликните на опцију Штампање у вашем претраживачу да бисте завршили.

Ако се у апликацији ПринтВхатИоуЛике појави грешка „Упс, нешто је пошло наопако“ за страницу коју желите да одштампате, покушајте да уместо тога користите боокмарклет апликације. Да бисте то урадили, мораћете да омогућите траку са обележивачима у прегледачу. Затим отворите страницу коју желите да уредите за штампање и кликните на ПринтВхатИоуЛике обележивач на траци са обележивачима.

  Животни циклус развоја софтвера (СДЛЦ): Комплетан водич

Такође можете уређивати странице помоћу интервентних тастера за опције ПринтВхатИоуЛике. На пример, притиском на тастер Дел уклањате изабране елементе странице. Кликните на Помоћ на бочној траци веб апликације да бисте видели листу команди ПринтВхатИоуЛике и пречица на тастатури за њих.

Подешавање бесплатног ПринтВхатИоуЛике налога ће откључати додатне функције као што су чување клипова и промена скупова. Да бисте подесили налог, кликните на везу Пријава на врху ПринтВхатИоуЛике и изаберите опцију Региструј се. Затим унесите детаље налога, кликните на поље за потврду Слажем се и притисните дугме Региструј се.

Како да уштедите папир и мастило са ПринтФриендли

ПринтФриендли је још један стари онлајн алат који је и даље веома користан за штампање страница веб странице. Овај алат такође укључује опцију за претварање веб страница у ПДФ документе. Дакле, можете користити ПринтФриендли да скратите страницу за конверзију у ПДФ или штампање.

Прво отворите веб страницу коју треба да уредите за штампање и копирајте њен УРЛ. Донесите Веб апликација за штампање у прегледачу и налепите копирану адресу странице у поље Унесите УРЛ. Кликните на Преглед да бисте видели страницу у уређивачу штампања у апликацији.

Можете уклонити све делове странице које не желите у свом штампаном излазу само тако што ћете померити курсор миша преко њих и кликнути на жуто истицање. Једна ствар коју треба напоменути у вези са ПринтФриендли је да ће аутоматски уклонити многе околне елементе странице, као што су траке за навигацију на сајту. Ово ће вам обично оставити само чланак на страници са којег можете избрисати текст и слике.

  6 најбољих алата за управљање конфигурацијом у ДевОпс-у

ПринтФриендли нема толико опција за уређивање као ПринтВхатИоуЛике. Међутим, укључује опцију за промену величине слика, што је нешто што ПринтВхатИоуЛике нема. Слике можете смањити тако што ћете кликнути унутар оквира за слике и изабрати 75%, 50% или 25%. На пример, избор 50% смањиће потрошњу мастила за штампање слика за половину.

ПринтФриендли такође има опцију за смањење и повећање текста. Кликните на поље Т (текст) да бисте изабрали опцију величине. Избор најмање опције од 70% смањиће величину текста за 30 процената. Или, можете повећати величину фонта тако што ћете изабрати опцију 130%.

Кликните на Принт у ПринтФриендли након што подесите страницу за штампање. То ће приказати преглед странице у вашем претраживачу, где ћете морати поново да изаберете Штампај.

Или можете уместо тога да конвертујете страницу у ПДФ. Да бисте то урадили, кликните на дугме ПДФ на траци са алаткама ПринтФриендли-а. Затим притисните опцију Преузми свој ПДФ да бисте сачували датотеку. Пронаћи ћете ПДФ документ у било којој фасцикли коју ваш веб претраживач обично преузима.

ПринтФриендли такође има проширење прегледача за Фирефок, Гоогле Цхроме и Едге које можете да користите уместо апликације на мрежи. То проширење је скоро исто као и веб апликација. Међутим, можете да кликнете на дугме проширења у свом претраживачу да бисте приступили уређивачу страница без копирања и лепљења УРЛ-ова.

Преузимање: Принт Фриендли & ПДФ фор Гоогле Цхроме | Фирефок | Ивица (Бесплатно)

Смањите своје трошкове штампања уз ПринтВхатИоуЛике или ПринтФриендли

ПринтВхатИоуЛике и ПринтФриендли су две онлајн апликације које ће вам уштедети новац смањењем трошкова штампања. Можете да користите обе апликације да бисте изрезали скоро све што вам није потребно на страницама веб-сајта када их штампате. Ово смањује количину мастила и папира које користите приликом штампања веб страница, што значи економичније штампање.