Како користити свој иПхоне као даљински за Андроид ТВ

Већина Андроид ТВ-а данас има даљински управљач са ограниченим дугмадима, што отежава контролу вашег ТВ-а. Било да се крећете по апликацијама, мењате подешавања или нешто куцате, коришћење основног даљинског управљача ТВ-а може бити неугодно.

На срећу, не морате. Ако сте уморни од коришћења тастатуре за усмеравање, уместо тога можете да користите свој иПхоне да урадите све. Хајде да пређемо на процес коришћења вашег иПхоне-а као даљинског управљача за контролу вашег Андроид ТВ-а.

Захтеви за управљање Андроид ТВ-ом помоћу иПхоне-а

Све што треба да урадите да бисте контролисали свој Андроид ТВ са иПхоне-а је да преузмете апликацију Гоогле ТВ на свој иПхоне и да се пријавите помоћу свог Гоогле налога. Обавезно користите исти налог који користите са својим Андроид ТВ-ом.

Апликација Гоогле ТВ је једна од најбољих даљинских апликација за ТВ за контролу вашег Андроид ТВ-а. Затим се уверите да ваш иПхоне и Андроид ТВ користе исту Ви-Фи мрежу да би ово исправно функционисало. Алтернативно, можете повезати два уређаја преко Блуетоотх-а.

Ако наиђете на било какве проблеме током подешавања, можете покушати да отклоните грешку. Поново покретање ТВ-а и иПхоне-а такође може решити проблем. Ако све остало не успије, можете повезати и Андроид телефон са телевизором.

Како користити иПхоне за контролу Андроид ТВ-а

Процес коришћења вашег иПхоне-а као даљинског управљача за ваш Андроид ТВ је прилично једноставан. Ево шта треба да урадите:

  Како ослободити простор за складиштење на свом Андроид телефону помоћу Гоогле датотека
 • Покрените апликацију Гоогле ТВ на свом иПхоне-у и додирните дугме ТВ у близини у доњем десном углу.
 • Требало би да видите свој Андроид ТВ на листи Изаберите уређај. Изаберите га да бисте се повезали.
 • Користите алфанумерички код на ТВ-у да бисте унели шестоцифрени код на свом иПхоне-у да бисте их упарили.
 • Након упаривања, виртуелни даљински управљач за ТВ ће се појавити на екрану вашег иПхоне-а.
 • Можете да користите дугмад на екрану да контролишете свој Андроид ТВ или да пређете на изглед Д-пад додиром на три тачке у горњем десном углу.

  Такође можете да користите дугме Гоогле помоћник да бисте користили гласовне команде на свом Андроид ТВ-у. Апликација Гоогле ТВ вам такође омогућава да користите тастатуру свог иПхоне-а да бисте унели текст по потреби и када је то потребно. Тастатура ће се аутоматски појавити када морате нешто да унесете.

  Када завршите са коришћењем иПхоне-а као даљинског управљача и желите да искључите Андроид ТВ са апликације, додирните зелени симбол ТВ-а поред назива ТВ-а.

  Такође можете да прелазите са једног Андроид ТВ-а на други ако имате више од једног у свом дому. Једноставно додирните назив Андроид ТВ-а који тренутно контролишете и поново ћете добити листу доступних телевизора у близини. Изаберите ону на коју желите да се пребаците.

  Зашто би требало да користите свој иПхоне за контролу Андроид ТВ-а

  Као што видите, лако је повезати и користити свој иПхоне као даљински управљач за Андроид ТВ. То може бити практичније од традиционалног даљинског управљача, јер га можете користити за навигацију по ТВ екрану, подешавање јачине звука и брзо уношење или лепљење текста и линкова.

    Како добити Андроид обавештења на рачунару са оперативним системом Виндовс 10

  Иако би се даљински управљач могао изгубити низ софу или га неко дете бацило негде, сви смо склони да своје телефоне стално држимо у близини. Осим тога, коришћење вашег иПхоне-а уместо даљинског управљача значи да је то један гаџет мање који лежи по кући о коме треба да бринете.