Како да вратите фабричка подешавања на Гоогле Нест Хуб

Гоогле Нест Хуб је практичан паметни кућни уређај који вам омогућава да контролишете разне паметне кућне уређаје, пуштате звукове, гледате слике, гледате видео записе и још много тога.

Али шта ако желите да преместите свој Гоогле Нест Хуб у другу кућу или прелазите на Алека и желите да безбедно поклоните свој паметни екран? Ево како да ресетујете Гоогле Нест Хуб на фабричка подешавања и зашто би то требало да урадите.

Како да вратите фабричка подешавања на Гоогле Нест Хуб

Прилично је једноставно ресетовати Гоогле Нест Хуб; све што треба да урадите је да притиснете и држите оба тастера за јачину звука на десној страни (задњи део екрана) 10 секунди користећи два прста. Када то учините, уређај ће бити ресетован на фабричка подешавања за 10 секунди, на екрану ће се појавити порука.

Гоогле Нест Хуб ће вас такође гласно упозорити, говорећи: „Управо ћете потпуно ресетовати овај уређај; пустите да откажете.” Након 10 секунди држања оба дугмета, екран Гоогле Нест Хуб-а ће се искључити. Након неколико секунди, поново ће се укључити, приказујући екран за покретање.

Уз то, ваш Гоогле Нест Хуб је сада ресетован. Затим морате да подесите свој Гоогле Нест Хуб као да је нови уређај да бисте га поново користили.

  Најбољи пуњачи ПС5 ДуалСенсе контролера у 2024

Такође, имајте на уму да не можете да користите свој глас или апликацију Гоогле Хоме за овај процес. Потребан вам је физички приступ вашем Гоогле Нест Хуб-у и притисните дугмад за јачину звука на задњој страни уређаја да бисте покренули процес ресетовања на фабричка подешавања.

Зашто морате да ресетујете свој Гоогле Нест Хуб на фабричка подешавања

Иако је ресетовање Гоогле Нест Хуб-а прилично једноставна операција, зашто то уопште морате да урадите? Ево неколико разлога.

Желите да поклоните свој Гоогле Нест Хуб

Рецимо да нисте задовољни својим Гоогле Нест Хуб-ом и тражите прави Гоогле Нест звучник за свој дом. Немојте само да држите Гоогле Нест Хуб да скупља прашину у фиоци или да га баците као е-отпад. Уместо тога, дајте га некоме ко ће га користити или га можете продати као половну ствар.

Али пре него што то урадите, ресетујте га на фабричка подешавања како бисте били сигурни да нови корисник неће имати даљински приступ вашем паметном дому или Гоогле налогу.

Премештате Гоогле Нест Хуб у нову кућу

Ако се селите у нову кућу са потпуно другачијим подешавањем собе и паметним уређајима, може бити тешко да поново конфигуришете свој Гоогле Нест Хуб. Дакле, да бисте почели са чистог листа, требало би да га само ресетујете на фабричка подешавања и подесите као нови уређај.

Гоогле Нест Хуб одбија да се повеже на Ви-Фи

Када надоградите Ви-Фи мрежу у вашем дому, обично морате поново да повежете све своје паметне уређаје за интернет конекцију. Међутим, може доћи до тренутака када би Гоогле Нест Хуб радије повезао са вашим старим рутером.

  8 најбољих софтвера за удаљену радну површину за мала и средња предузећа

Ако наиђете на овај проблем и не можете да га повежете са новим рутером, ресетовање на фабричка подешавања ће вам омогућити да уклоните стару везу и приморати Гоогле Нест Хуб да уместо тога одабере ваш нови рутер.

Ресетујте свој Гоогле Нест Хуб за брзу поправку

Прилично је лако ресетовати Гоогле Нест Хуб на фабричка подешавања – то може учинити скоро свако ко је повезан на Ви-Фи вашег дома и има Гоогле Хоме налог повезан са вашим домом.

Штавише, није потребно много времена; потребно је мање од пет минута да ресетујете Гоогле Нест Хуб и поново га подесите на тренутној паметној кућној мрежи. Дакле, ако имате проблем са својим Гоогле Нест Хуб-ом, ресетовање на фабричка подешавања ће га ускоро исправити.