Како делити видео записе са Инстаграм белешкама

Кључне Такеаваис

 • Инстаграм вам сада омогућава да на свом профилу делите двосекундне видео белешке.
 • Видео белешке се могу упарити са кратким насловом и песмом да бисте додали контекст.
 • Можете да снимате видео белешке само помоћу предње камере уређаја и не можете да отпремате видео записе из своје галерије.

Да ли уживате да делите сваки мали тренутак са својим пратиоцима на Инстаграму кроз Инстаграм белешке? Сада можете да делите исечке свог дана објављивањем кратких видео снимака. Ево како да поделите сопствене видео белешке на Инстаграму…

Како функционишу видео снимци на Инстаграм белешкама

Ако нисте свесни, Инстаграм белешке су привремени статуси који се појављују на врху корисничког Инстаграм пријемног сандучета и нестају након 24 сата. Иако је могућност додавања музике Инстаграм белешкама уведена у јуну 2023. године, овој функцији је недостајала опција за дељење статуса заснованих на сликама и видео записима.

На срећу, Инстаграм је у децембру 2023. објавио ажурирање које вам омогућава да делите видео белешке у петљи од две секунде.

Пошто је временско ограничење за видео белешке ограничено на две секунде, ако желите да поделите детаљнији видео, препоручујемо да га поставите на своју Инстаграм Стори. За лична ажурирања, своју Инстаграм причу можете да делите само са блиским пријатељима.

Када користите белешке, такође можете да додате контекст видео снимку тако што ћете га упарити са кратким насловом и песмом која одговара његовој атмосфери. Нажалост, видео запис од две секунде можете да снимите само помоћу предње камере вашег уређаја, што значи да сте ограничени на снимање видео записа само из ове перспективе.

  Шта нисте знали о АВС лепку

Поред тога, не можете да отпремате видео записе од две секунде у своје белешке из галерије камере на уређају или да отпремате више видео снимака истовремено.

Како делити видео белешке на Инстаграму

Сада када знате како функционишу видео белешке, ево како можете да користите функцију за дељење сопствених видео статуса:

 • Отворите Инстаграм и идите на своје поруке.
 • На врху пријемног сандучета видећете дугме са текстом „Напомена…“ на слици профила. Додирните дугме.
 • Сада додирните икону камере и додирните дугме за снимање да бисте снимили видео од две секунде. У случају да нисте задовољни резултатом, можете да додирнете икону смећа да бисте је одбацили и поново снимили. Када будете задовољни видео снимком, додирните икону квачице.
 • На следећој страници такође можете додати наслов и упарити га са песмом по вашем укусу.
 • Изаберите са ким желите да поделите белешку тако што ћете изабрати између пратилаца које пратите или блиских пријатеља.
 • На крају, додирните Дели.
 • То је тако једноставно! Ваша видео белешка ће привремено заменити слику профила на врху пријемног сандучета.

  Када објавите своју видео белешку, ваши пријатељи и пратиоци могу да одговоре на њу текстовима, звуком, ГИФ-овима, налепницама, сликама, па чак и сопственим видео записима.