Како додати или заменити објекте на својим фотографијама користећи Луминар Нео ГенСвап АИ алат

Кључне Такеаваис

  • Алат ГенСвап компаније Луминар Нео омогућава фотографима да лако замене или додају објекте на своје фотографије за савршене композиције.
  • ГенСвап је део другог генеративног АИ алата компаније Луминар Нео, објављеног у новембру 2023.
  • Корисници могу да ажурирају на најновију верзију Луминар Нео-а да би приступили ГенСвап алату, отворили своје фотографије у каталогу и користили ГенСвап траку са алаткама да претраже подручје и за трен ока замене или додају објекте.

Користећи најновију генеративну АИ функцију компаније Луминар Нео, ГенСвап, фотографи могу лако да замене или додају објекте на своје фотографије за савршене композиције. Наставите да читате да бисте научили како да користите ГенСвап за креативну контролу ваших слика без напора.

16. новембра 2023. Луминар Нео—Скилум-ов АИ софтвер за уређивање фотографија—објавио је свој други генеративни АИ алат, ГенСвап.

Док је фокус компаније Луминар Нео уређивање фотографија са АИ обртом, он се упустио у генеративне АИ алате тек у октобру 2023. када је најавио алат АИ ГенЕрасе за уклањање ометања фотографија. ГенЕрасе омогућава фотографима да уклоне елементе који ометају пажњу на иначе лепим фотографијама; ГенСвап је стигао да бисте заменили или додали елементе са бољим избором.

  9 једноставних калкулатора временске картице за обрачун плата

ГенСвап је други од три генеративна АИ алата које Луминар Нео додаје свом софтверу 2023. Трећи генеративни алат за вештачку интелигенцију, ГенЕкпанд, треба да буде у децембру 2023. и такмичиће се са Пхотосхоповим Генеративе Екпанд и Цанва алаткама Магиц Екпанд.

Како користити ГенСвап у Луминар Нео-у

ГенСвап је алатка која се лако користи и има корисну траку са алаткама, а резултати су високог квалитета. У наставку сазнајте како да користите ГенСвап за додавање или замену елемената на вашим фотографијама.

Корак 1: Ажурирајте на Луминар Нео 1.16.0

Да бисте добили најновије ажурирање, требало би да се претплатите на Луминар Нео из разних планова претплате у понуди. За нове кориснике идите на Страница за претплату на Луминар Нео да пронађете ниво нивоа који вам одговара. Цене почињу од 14,95 долара за месец дана.

Ако сте већ претплатник на Луминар Нео, можете да ажурирате на најновију верзију са инсталираног софтвера.

Да бисте ажурирали, отворите Луминар Нео и идите на Луминар Нео > Провери ажурирања. Инсталирајте ажурирање из искачућег прозора. Када се инсталира, затворите апликацију Луминар Нео и поново је отворите да бисте открили ГенСвап алат и друга ажурирана средства.

Корак 2: Отворите своје фотографије у каталогу

Ако већ имате фотографије отпремљене у ваш Каталог које желите да користите, изаберите Све фотографије и пронађите фотографију коју желите да измените помоћу ГенСвап-а.

Да бисте отпремили нове фотографије, изаберите Каталог на врху, а затим Додајте фотографије у левом менију. Пронађите и изаберите своје фотографије, а затим изаберите Додај да бисте их увезли у свој Луминар Нео каталог.

  Зашто је Дарк Соулс тако тежак?

У прозору Каталог изаберите фотографију коју желите да измените. Можете да уређујете само једну по једну фотографију користећи функцију ГенСвап.

Корак 3: Отворите ГенСвап

Можете приступити Луминар Нео генеративним АИ алатима директно из каталога фотографија, а не унапред подешеним или прозорима за уређивање. Након ажурирања, ГенСвап ће се појавити под Генеративним алатима на десној страни Каталог странице; изаберите га.

Ваша слика ће се отворити на страници ГенСвап и испод ње је трака са алаткама ГенСвап. Трака са алаткама садржи наслов алатке коју користите (не треба је мешати са другим генеративним АИ алатима), дугмад за поништавање и понављање, прегледник прегледа, опције зумирања, дугмад за бирање и поништавање избора, клизач за величину четкице, дугме за ресетовање , и на крају магично дугме Замени.

Корак 4: Четкајте преко подручја да бисте га заменили или додали

Подразумевано, четкица за маскирање ће се појавити за алатку ГенСвап. Користите клизач за величину да одредите колико велика или мала треба да буде ваша четкица, а затим пређите четком преко подручја које желите да замените или да додате потпуно нови објекат.

Ако замењујете постојећи елемент на фотографији, маскирајте све њене делове, укључујући сенке и рефлексије. Укључите и област бафера око ивице постојећег елемента.

Да бисте додали нови елемент, четкајте генерички облик или област на којој желите да се објекат појави.

Ако је потребно, прецизирајте свој избор тако што ћете изабрати Поништи избор да бисте у суштини претворили четкицу у гумицу. Затим поништите избор — или обришите — делове маске да бисте прецизирали њен облик.

  Да ли онлајн игре заиста користе тону пропусног опсега?

Корак 5: Напишите свој упит

Након што је маска четкице обојена, појавиће се оквир са промптом ГенСвап. У овом пољу користите придеве и именице за свој описни упит. Нема потребе за метаглаголима као што су „додај“, „генерирај“, „замени“ или „креирај“.

Ваш упит може бити дугачак до 256 знакова, па будите што детаљнији и учините упит што јаснијим.

Корак 6: Изаберите Замени

Последњи корак за вашу генеративну слику је да изаберете Замени на траци са алаткама ГенСвап. Луминар Нео-у је потребно неколико минута да обради ваш захтев, а требало би да обезбедите солидну интернет везу да бисте довршили задатак ГенСвап АИ.

Када се генерише нова слика, можете користити Преглед на траци са алаткама да бисте видели или сакрили генеративни додатак да бисте видели оригиналну слику у односу на нови резултат.

Ако вам се не свиђа резултат, поново притисните Замени да бисте поново генерисали из истог одзивника. Алтернативно, препишите упит или прецизирајте област избора за алтернативну слику.

Када будете задовољни креирањем генеративне слике, изаберите Сачувај у горњем десном углу екрана. Затим можете да наставите да максимално користите Луминар Нео помоћу његових других алата за уређивање.

Направите савршену композицију помоћу ГенСвап-а

Скилум-ов Луминар Нео софтвер је познат по употреби АИ алата, а генеративни АИ алати су најновији у његовој еволуцији АИ. Не само да је ГенСвап једноставан за приступ и коришћење, већ такође даје висококвалитетне, јасне резултате који одговарају вашој фотографији.