Како да штампате на Мац рачунару

Кључне Такеаваис

 • Подешавање и штампање на Мац-у је једноставно. Само повежите штампач, инсталирајте његов софтвер и изаберите документ који желите да одштампате.
 • Да бисте штампали, кликните на Филе > Принт на траци менија или користите пречицу на тастатури Цмд + П, изаберите штампач и кликните на Принт. Одмах ће почети да се штампа.
 • Можете да одштампате више копија и прилагодите величину папира на свом Мац рачунару, као и да сачувате документе као ПДФ датотеке директно из менија Штампање.

Ако сте нови у мацОС-у, можда нећете знати како да одмах одштампате документ. Али будите сигурни, прилично је лако добити физичку копију. Показаћемо вам како да штампате на свом Мац рачунару.

Колико год згодно било читати и уређивати документ на екрану вашег Мац рачунара, његово штампање је одличан начин да видите његове недостатке и избегнете сметње на рачунару. Штампање вам такође омогућава да сачувате документе, избегнете будуће мртве везе и направите паузе од екрана.

Подешавање за штампање на Мац рачунару

Први корак за штампање било чега са вашег Мац-а је да имате Мац и штампач. Затим, морате повезати ово двоје. Прилично је лако упарити и жичане и бежичне штампаче са вашим Мац рачунаром, а систем ће запамтити сваки штампач са којим сте се повезали за будућу употребу.

Када упарите штампач са Мац-ом и инсталирате његов софтвер, потребно вам је само нешто за штампање. Можете да штампате из већине апликација на свом Мац-у, тако да су ваше могућности за ово прилично велике.

  Промена парадигме у вештачкој интелигенцији и машинском учењу

Можете да одштампате текстуални документ са Пагес или Ворд-а, чланак који сте прочитали у Сафарију или рецепт који сте откуцали или пронашли у Гоогле Цхроме-у. Можете да одштампате ПДФ из прегледа или табелу из програма Екцел или Нумберс.

Како да штампате било шта на Мац-у

Када знате шта желите да одштампате, кораци које треба да следите су прилично једноставни. Ево шта треба да урадите:

 • У документу или на страници коју желите да одштампате, кликните на Филе > Принт на траци менија. Или откуцајте Цмд + П у скоро свакој Мац апликацији.
 • Отвориће се мени Штампање. Изаберите штампач са којег намеравате да штампате у падајућем менију Штампач.
 • Сада кликните на дугме Штампај.
 • Шта год желите да одштампате требало би да почнете да штампате одмах!

  Како да одштампате више копија са вашег Мац-а

  Неки штампачи такође делују као копир машине. Ако ваш није или не желите да подешавате ту функцију, можете одштампати више копија онога што желите да одштампате из менија Штампање на свом Мац рачунару. Да уради ово:

 • Отворите мени Принт тако што ћете кликнути на Филе > Принт или притиснути Цмд + П на тастатури.
 • Кликните на стрелицу нагоре поред оквира Копије да повећате број копија које желите да одштампате одједном или унесите број копија који желите у поље.
 • Одатле, само кликните на Штампај да бисте почели да штампате толико копија.
 • Такође је могуће штампати на обе стране папира преко Мац рачунара ако желите да уштедите папир док штампате више копија нечега.

  Како штампати на различитим величинама папира на Мац-у

  Већину времена ваш Мац ће претпоставити да штампате на папиру за штампач величине Леттер—папиру величине 8,5 са 11 инча.

    10 основних савета да добијете више од апликације Гоогле рекордер на Пикел телефонима

  Ако желите да штампате на папир величине Легал (8,5 к 14 инча) или фото папир (4 к 6 инча), мораћете да прилагодите нека подешавања на свом Мац рачунару пре него што притиснете Принт. Кораци за то су следећи:

 • У менију Штампање, мораћете да се померите надоле до падајућег менија Величина папира. Ако не видите Величина папира, проширите заглавље Руковање папиром. Пребаците на Сцале то Фит Папер Сизе и отворите падајући мени Одредишна величина папира који је сада доступан испод њега.
 • Изаберите величину папира на коју ћете да штампате у падајућем менију Величина папира или Одредишна величина папира.
 • Уверите се да је папир прилагођене величине исправно стављен у штампач и кликните на Одштампај да бисте одштампали шта год да штампате!
 • Како паузирати или отказати штампање на Мац-у

  Лако је почети да штампате нешто попут постера и одједном схватите да има велику грешку у куцању. Ово је ноћна мора ако сте управо почели да штампате и 50 копија. Такође је лако кликнути на Штампај на нешто и одједном приметити да морате да ставите папир у штампач.

  Срећом, можете да откажете или паузирате задатак штампања да бисте исправили све грешке и поново почели да штампате када будете спремни. Да бисте отказали или паузирали шта год да штампате, следите ове кораке:

 • Отворите прозор Принтер. Можете да отворите овај прозор тако што ћете кликнути на икону штампача која се појављује у Доцк-у када почнете да штампате нешто.
 • Да бисте паузирали штампање, кликните на дугме Пауза на врху прозора штампача или са десне стране задатка за штампање. Ваш штампач ће се зауставити где год да се налази у отиску. Ово је ваша прилика да ставите више папира у штампач или поправите потенцијално заглављивање.
 • Да бисте поново почели да штампате паузирани задатак, кликните на дугме Настави, које замењује дугме Пауза на врху прозора штампача.
 • Да бисте отказали задатак за штампање, кликните на дугме Кс десно од задатка за штампање. Ваш штампач ће у потпуности престати да штампа, испуштајући папир на којем је почео да штампа, а да не заврши страницу.
 • Да бисте поново покренули заустављени задатак, мораћете да се вратите на апликацију из које штампате и поново притиснете Штампај. Нећете моћи да се поново покренете из прозора штампача.
 •   5 савета за прављење првог рачунара

  Ако не видите икону штампача у Доцк-у, задатак штампања је можда већ завршен и не може се отказати. Али ако то није случај, такође можете да отворите прозор штампача тако што ћете отићи на Системске поставке > Штампачи и скенери, изабрати свој штампач и кликнути на Ред штампача.

  Како да штампате у ПДФ-у на вашем Мац-у

  Можда желите да сачувате документ или веб страницу као ПДФ пре или без штампања. Нема потребе да прво отварате Ворд или Превиев. Можете да сачувате било шта као ПДФ директно из менија Штампање.

  Да бисте било шта „одштампали“ у ПДФ формату, ево шта треба да урадите:

 • Отворите мени Штампање и кликните на стрелицу падајућег менија поред опције ПДФ на дну.
 • Изаберите опцију Сачувај као ПДФ. Ово ће отворити мали прозор у коме можете да дате име ПДФ-у и изаберете где ће се чувати на вашем Мац-у.
 • Кликните на Сачувај када завршите са тим и пронаћи ћете ПДФ датотеку тачно тамо где сте желели.
 • Лако је штампати документе са Мац-а

  Уверени смо да ће вам овај водич помоћи да видите колико је једноставно штампање са Мац рачунара. Са само неколико кликова, можете имати документ или чланак у својим рукама—или сачувати као ПДФ. Сада када знате како да максимално искористите штампач повезан са вашим Мац рачунаром, срећно у свим вашим настојањима за штампање!