Како генерисати АИ слике у Гоогле претрази са текстуалним описом

Наменски АИ генератори слика као што су ДАЛЛ-Е и Мидјоурнеи популаризовали су идеју стварања слика из текстуалних описа. Од тада се појавило неколико других алата и платформи које нуде различите начине за креирање слика помоћу вештачке интелигенције.

Али шта ако бисте могли да генеришете АИ слике директно у Гоогле претрази? То је управо оно са чиме Гоогле експериментише у оквиру своје функције Сеарцх Генеративе Екпериенце (СГЕ) коју покреће вештачка интелигенција.

Гоогле је лансирао своју СГЕ функцију у августу 2023. године, пружајући корисницима одговоре на њихове упите директно на страници за претрагу. Гоогле је сада проширио своје СГЕ могућности да укључи генерисање АИ слика.

Ажурирање омогућава корисницима да креирају слике са генеративном вештачком интелигенцијом тако што ће унети текстуални опис у Гоогле претрагу. Ви опишете своју идеју, а СГЕ ће обезбедити до четири генерисане слике у резултатима претраге. Затим можете додирнути било коју од тих слика и додатно уредити опис да бисте додали више детаља и побољшали своју визију.

Да бисте користили Гоогле Сеарцх Генеративе Екпериенце, прво морате да се укључите у ту функцију. То можете учинити на Страница Гоогле Лабс претраге. СГЕ је тренутно доступан само становницима САД старијим од 18 година.

Када се одлучите, можете почети да креирате слике са СГЕ пратећи ове кораке:

1. Идите на Гоогле.цом и унесите опис онога што желите да видите у оквиру за претрагу. На пример, „нацртајте слику летећег аутомобила“.

2. Притисните Ентер или кликните на икону за претрагу. У резултатима ћете видети до четири генерисане слике.

3. Кликните на било коју слику да бисте видели проширену верзију вашег упита. Такође можете уредити упит кликом на дугме Уреди у проширеном приказу слике. Овде можете променити или додати више детаља свом упиту.

4. Када будете задовољни својом сликом, можете је преузети додиром на Извези > Преузми. Такође можете да га извезете на свој Гоогле диск тако што ћете кликнути на Извези > Гоогле диск.

Неки савети за коришћење Гоогле-овог СГЕ-а за генерисање АИ слика

Да бисте на најбољи начин искористили ову функцију, ево неколико савета које треба имати на уму:

  • Структурирајте свој упит као промпт. Гоогле и даље функционише као претраживач и приказује резултате широм веба за ваш упит. Структурирајте свој упит као упит тако што ћете почети са глаголима као што су „креирати“, „цртати“, „направити“, „генерисати“ итд., да бисте активирали Гоогле-ов АИ генератор слика.
  • Забавите се и будите креативни. СГЕ није само користан алат, већ и забаван начин да истражите своју машту и креативност. Можете покушати да генеришете слике које су смешне, надреалне или немогуће у стварном животу. Требате инспирацију? Наш чланак о идејама о АИ уметности може помоћи.
  • Поштовати. СГЕ је забаван и користан алат, али није намењен стварању штетног или увредљивог садржаја. Ако је ваш упит потенцијално штетан, СГЕ ће одбити да генерише било какве слике и замолиће вас да покушате нешто друго.

Генеришите АИ слике брзо и лако

Гоогле-ов СГЕ је одличан за свакога ко треба или жели да креира слике брзо и лако. Без обзира да ли вам је потребна слика за посао, школу или личну употребу, или само желите да се забавите и изразите, ова функција вам може помоћи да своје речи претворите у слике брзо и лако.