Како Хулу разбија дељење лозинке

Брзе везе

Кључне Такеаваис

  • Хулу је увео нове услове који забрањују дељење налога ван вашег домаћинства, одражавајући друге услуге стриминга.
  • Хулуов претплатнички уговор дефинише домаћинство као уређаје које користе појединци у свом примарном пребивалишту.
  • Непоштовање нових правила може довести до тога да приступ вашем Хулу налогу буде ограничен или чак укинут.

Хулу се придружује борби против дељења лозинки, а платформа обавештава своје претплатнике о новим условима који забрањују дељење налога ван вашег домаћинства. Ево шта треба да знате о условима и како Хулу планира да се позабави онима који их не поштују.

Хулу се придружује другим стримовима у борби против дељења налога

Почетком фебруара 2024, Хулу претплатници су почели да добијају е-поруке у којима су их обавештавали о променама претплатничког уговора.

Услови су ретроактивни за нове претплатнике, а примењују се од 25. јануара 2024. За постојеће претплатнике, услови ће се примењивати од 14. марта 2024. Дакле, шта кажу ови нови услови?

Ин Хулу-ов претплатнички уговоркоји је ажуриран 25. јануара, Хулу укључује одељак о дељењу налога:

„Осим ако није другачије дозвољено Вашим нивоом услуге, не можете да делите своју претплату ван свог домаћинства.“

Даље дефинише домаћинство као „збирку уређаја повезаних са вашим примарним личним пребивалиштем које користе појединци који у њему бораве”.

  Како да поправите „Ова радња се не може завршити јер је датотека отворена“

Ови услови чине забрану дељења лозинки званичном. Хулу се придружује сервисима за стриминг као што су Нетфлик и Диснеи+, који су увели нивое подржане огласима и забрану дељења налога.

Међутим, Нетфлик вам омогућава да додате додатне чланове на свој налог на одређеним плановима. Хулу тек треба да објави сличну функцију, али формулација у уговору о претплатницима оставља простора да ова функција стигне у будућности.

Шта се дешава ако делите свој Хулу налог?

Иако је дељење налога у оквиру вашег домаћинства и даље дозвољено, дељење са људима у другим домаћинствима могло би да привуче гнев платформе.

Према Уговору о претплатницима, Хулу може да прати коришћење вашег налога како би утврдио да ли се придржавате услова. Ако утврди да сте прекршили уговор, може ограничити или „укинути приступ“ вашем налогу.

То значи да непоштовање нових правила може довести до уклањања из услуге.

Обука дељења лозинки међу сервисима за стриминг не показује знаке успоравања. Захтев да свој налог делите само са онима у вашем домаћинству је један од начина на који стриминг постаје све више налик кабловској телевизији.

А пошто су услуге попут Нетфлик-а пријавиле раст броја корисника од разбијања, можете очекивати да ће већина других услуга следити тај пример.