Како изабрати 2023

Софтвер за подршку омогућава интерним или екстерним корисницима организације да добију помоћ када се суоче са било каквим потешкоћама или проблемима са својим производима и услугама.

Многе организације пружају службу за помоћ како би понудиле подршку својим корисницима, који могу бити њихови запослени или купци. Пружање квалитетне подршке им омогућава да изграде поверење међу својим клијентима и запосленима.

Дакле, компаније које траже решење за подршку имају две опције – локални софтвер и софтвер за подршку заснован на СааС-у.

Локална решења се хостују и инсталирају у компанији која велике компаније користе да би својим клијентима пружиле боље прилагођена решења и бољу безбедност. Али, провајдер треће стране нуди решење за СааС хелпдеск са већом скалабилношћу, флексибилношћу, економичношћу итд.

Компаније могу да изаберу било коју од врста према својим пословним потребама.

У овом чланку ћу разговарати о решењима службе за помоћ и упоредити локална и СааС-базирана решења за подршку како бих вам помогао да одлучите које ће бити боље за ваше пословање.

Почнимо!

Шта је Хелпдеск?

Хелпдеск софтвер је решење које се користи за управљање, организовање и одговарање на захтеве. Нека решења за подршку се користе за интерне захтеве чланова вашег тима, док се нека користе за спољне захтеве клијената у вези са услугама.

Помоћна платформа се користи за побољшање вашег корисничког искуства, без обзира на то како се ангажују – лично, телефоном или друштвеним медијима. Укључује широк спектар алата, укључујући софтвер базе знања, решења за ћаскање уживо, дељене пријемне сандучиће итд., који ће вам помоћи да изградите добар однос са својим клијентима.

Шта је локална служба за помоћ?

Он-премисе је само-хостована и самоинсталирана верзија решења за помоћ. Укључује различите функционалности за управљање задацима, токовима посла и тикетима на једном месту. Поред тога, потребна је инфраструктура за хостовање, инсталирање и управљање софтвером за подршку.

Неке компаније захтевају строгу безбедност података, попут владиних агенција. Они морају да контролишу сопствене податке да би одржали висок ниво безбедности. Штавише, ако компанија има захтеве усклађености, локално решење за подршку је најбоља опција за контролу података и безбедносних потреба.

Примери: ДескПро, Заммад, УсеРеспонсе, СоларВиндс Сервице Деск, ХелпСпот, Јитбит, МанагеЕнгине СервицеДеск и још много тога.

Шта је служба за помоћ заснована на СааС-у?

Служба за подршку заснована на софтверу као услузи (СааС) односи се на софтвер за подршку заснован на облаку од стране провајдера услуга треће стране који омогућава предузећима да испоруче квалитетну подршку. Овде провајдер сервиса инсталира софтвер на удаљене сервере, одржава га и чини доступним корисницима преко веб прегледача, АПИ-ја и мобилних апликација.

Пошто је софтвер хостован и инсталиран на серверима провајдера, корисницима неће бити потребно улагање у скупу инфраструктуру да би користили софтвер. Да би користио овај модел, независни добављач софтвера уговара са добављачем облака треће стране да хостује апликацију.

Примери: Салесфорце, Трелло, Гоогле Воркспаце, Зоом, ДоцуСигн, Нетфлик, Спотифи, МаилЦхимп, Слацк, Адобе Цреативе Цлоуд и још много тога.

Он-Премисе у односу на СааС: разлике

Локална служба за подршку СааС-базирана служба за подршку Локална решења се инсталирају и хостују у компанији. СааС инсталира и одржава независни добављач услуга. Захтева ИТ ресурсе за скалирање и управљање. СааС-у је лако приступити и има могућност скалирања у складу са вашим пословним потребама. Биће вам потребна почетна инвестиција за постављање и имплементацију инфраструктуре. Нуди се по нижој цени на основу вашег модела претплате. Са локалном службом за помоћ, ви сте одговорни за одржавање и ажурирање софтвера. Сво одржавање и ажурирања обавља добављач услуга у облаку. Да бисте изградили решење и управљали њиме, мораћете да ангажујете тим или да извршите задатак. Одржавање и подршка су укључени у претплату. Добићете потпуну контролу над прилагођавањима и решењима. Добићете мање контроле над његовим прилагођавањем и решењима. Нуди побољшану усклађеност и безбедност података заједно са интерним захтевима са свим подацима који се чувају у компанији. Безбедност података може бити угрожена јер су ускладиштени негде другде на серверима добављача услуга. Потребно је више времена за имплементацију процеса инсталације хардвера. Може се брже имплементирати без ометања тока посла. Мораћете да будете доступни у просторијама ваше канцеларије да бисте приступили софтверу. СааС апликацијама се може руковати са било ког места помоћу лаптопа, таблета или паметног телефона. Локална решења су скупа јер компаније морају да купе хардвер и плате за подешавање и одржавање. СааС решења имају ниске улазне трошкове пошто компанија узима изнајмљивање или претплату да би приступила функцијама. Цена система за опоравак је прилично висока. Поставља дупло складиште података за резервну копију. Чување података у облаку значи да се подаци аутоматски праве резервне копије тако да у случају било какве катастрофе никада не изгубите податке.

  Како принудно рестартовати иПхоне Кс

Где је локално решење за помоћ боље

Генерално, велика предузећа радије инсталирају сопствене технологије како би остала заштићена. Популаран је у финансијским секторима, услугама осигурања, владиним организацијама, одбрамбеним институцијама итд. Када се ради са осетљивим подацима као што су банковни рачуни, лозинке, имена, адресе, итд., већина организација преферира локалну службу за помоћ.

Укратко, тамо где су безбедност и приватност главни проблеми, коришћење локалног решења за подршку је боље него засновано на СааС-у. Стога, многе велике компаније радије инсталирају и развијају сопствену ИТ инфраструктуру због захтева за безбедност података и због тога што су из високо регулисаних индустрија као што су здравство, финансије,

Осим тога, компаније које имају сопствени тим за подршку и ресурсе за регулисање и одржавање хардвера и сервера ће вероватно бити више заинтересоване за коришћење локалних решења.

Хајде да разговарамо о томе зашто је локално решење корисно за велике компаније.

 • Инфраструктура на месту: Када имате Линук или Виндовс сервере заједно са СКЛ сервером, коришћење верзије која се хостује може вам уштедети труд, време и новац. Тиме се избегава трошење времена на инсталације или куповину додатних лиценци.
 • Прилагођавање: Можете лако да конфигуришете неколико ствари унутар екосистема помоћу локалног решења. На пример, можете променити брзину сервера е-поште, поставити ограничења величине за отпремање датотека, одабрати начин на који ће се ваше датотеке чувати и још много тога.
 • Изворни код: Ако имате програмере, можете променити начин на који функције функционишу или додати нове функције. Готово сваки софтвер нуди изворни код вашим програмерима како би могли да прилагоде софтвер у складу са потребама вашег пословања.
 • Контролишите своје податке: Ако желите флексибилност контроле сопствене базе података, можете користити локално решење. Ово вам омогућава да заштитите личне податке ваших клијената. Можете одржавати сопствену функцију прављења резервних копија и опоравка да бисте одржавали безбедност ажурном.
 • Безбедност и усклађеност: Пошто велике компаније користе локална решења, могу лако да обезбеде осетљиве податке својих компанија и клијената.

Где је СааС Хелпдеск решење боље

СааС је згодно и прилично једноставно решење. Услуга је доступна преко Интернета тако да можете лако да почнете, без обзира где се налазите. Стога, стартупи, мала предузећа, па чак и средња предузећа радије користе СааС решења за своју корисничку подршку. Пружа вам флексибилност да одаберете своје услуге, функције, резервне копије и још много тога.

  8 Најбољи софтвер за контролу приступа мрежи (НАЦ). [2023]

Хајде да разговарамо о предностима коришћења службе за помоћ која је заснована на СааС-у.

 • Једноставан за коришћење: Подешавање и конфигурисање СааС система је једноставно и једноставно. Неће вам требати никакав хардвер и да ћете потрошити сате времена на инсталацију и одржавање.
 • Скалабилност: Када посао расте, захтеви расту. Са СааС решењем, морате да надоградите цене према вашим потребама.
 • Приступачност: Потребна вам је само безбедна интернет веза да бисте радили са било ког места преко лаптопа, мобилног телефона, таблета, десктопа и још много тога.
 • Ниски трошкови подешавања и инфраструктуре: Са СааС решењем за подршку можете да платите само услуге које користите. Дакле, укупне накнаде за подешавање су веома исплативе.
 • Безбедност: Независни провајдери услуга нуде сигурност и усклађеност вашег пословања тако да можете лако да дозволите корисницима да деле своје информације.
 • Честа и аутоматска ажурирања: Наћи ћете аутоматска ажурирања софтвера тако да не морате то да радите ручно и можете се усредсредити на посао.

Најбољи локални софтвер за подршку

Дакле, ако више волите локална решења, погледајте неке од најбољих локалних софтвера за подршку.

#1. Дескпро

Набавите свеобухватно решење за подршку за ваше пословање Дескпро доступан на лицу места. Пружа невероватно корисничко искуство вашим интерним или екстерним корисницима са својим динамичним и флексибилним софтвером за помоћ.

Можете угостити своје информације и добити опцију извоза целе базе података. То ће вам дати потпуну контролу над вашим подацима док постављате службу за помоћ коју сами хостујете на инфраструктури вашег сервера. Дескпро нуди прилагодљиво решење које одговара потребама ваше организације и побољшава комуникацију са вашим корисницима.

Штавише, можете централизовати све своје разговоре са службом за помоћ и ухватити сваку поруку.

Дескпро помаже у смањењу трошкова подршке и уштеди времена уз помоћ алата за аутоматизацију, повећавајући укупну продуктивност. Када ваш тим има напредне алате, они могу пружити невероватну подршку.

 • Аутоматизација: Дескпро вам омогућава да смањите задатке који се понављају и повећате ефикасност уз моћну аутоматизацију.
 • Извештаји: Дескпро-ова прилагођена и уграђена статистика вам омогућава да доносите информисане одлуке како бисте побољшали могућности подршке тима.
 • Задовољство корисника: Можете директно прикупити повратне информације од својих корисника и пратити укупан учинак вашег тима за подршку како бисте клијентима пружили оно што желе.
 • Месинџер: Комуницирајте са својим клијентима тренутно путем интегрисаног ћаскања уживо који долази са више функционалности.
 • Прилагођавања: Можете креирати сопствену службу за помоћ са бескрајним могућностима која ће одговарати вашим пословним потребама.

Дајте свом тиму контролу, прилагођавање и моћ која им је потребна за изградњу односа са клијентима уз бесплатни план Дескпро-а. Плаћени план почиње од 29 УСД месечно по агенту, што нуди основне карактеристике.

#2. ЈитБит

Софтвер ЈитБит хелпдеск-а је направљен за ИТ тимове да рукују клијентима и брже решавају њихове проблеме. Решење је једноставно, потребно је мање времена за подешавање и невероватно је моћно. Потребно је само да проследите е-поруке за подршку апликацији и почнете да управљате свим улазницама.

Примарни фокус је е-пошта, али ЈитБит такође има интеграције, цхат ботове, базу знања и ћаскање уживо. Усавршава свој систем за продају карата путем е-поште и подржава МС Екцханге, СМТП, ПОП3, ИМАП и још много тога. Такође, има уграђену заштиту од поплаве е-поште, дедупинг и анти-спам заштиту.

Подешавање је брзо и омогућава вашем тиму да започне обраду тикета у року од неколико секунди. ЈитБит има аутоматизацију, интеграције и обраду е-поште по приступачној цени. Можете открити уска грла, анализирати оптерећење и извести комплетан извештај у Екцел или ЦСВ формат.

  Како променити чланство у клубу мог Сама

ЈитБит нуди бесплатне мобилне апликације за Андроид и иОС кориснике тако да лако можете подржати клијенте са било ког места и било када. Његова мобилна апликација вам омогућава да прегледате карте, ажурирате детаље о улазницама, одговорите на карте, приложите датотеке, доделите техничаре и још много тога.

Штавише, можете аутоматизовати све своје задатке који се понављају и уштедети време помоћу ЈитБит-ове моћне аутоматизације. Можете затражити од ЈитБит-а да аутоматски додељује техничаре, шаље аутоматске одговоре, поставља аутоматске рокове и још много тога.

ЈитБит обезбеђује једну једнократну лиценцу која укључује годину дана надоградње верзије и подршке почевши од 2199 долара.

Сада, хајде да погледамо неке од најбољих СааС софтвера за помоћ.

#3. Фресхдеск

Повећајте своје искуство подршке уз Фресхдеск и дозволите тимовима за подршку да пруже доследну и правовремену подршку. Пружа вам све што желите за брзо решавање проблема и управљање сложеним задацима.

Без обзира да ли треба да управљате тикетима, аутоматизујете токове посла или да се бавите клијентима, Фресхдеск вам пружа напредне алате за испуњавање ваших јединствених потреба. Аутоматизујте свакодневне задатке помоћу прилагођених виџета и скалабилне базе знања тако да ће купци брже пронаћи одговоре.

Можете да интегришете прилагођене апликације како бисте помогли свом предузећу да пружи боље искуство самоуслуживања својим клијентима. Штавише, можете омогућити свом тиму да елиминише редундантност и да ради на аутопилоту користећи аутоматизацију засновану на вештачкој интелигенцији.

Фресхдеск побољшава ефикасност и продуктивност помоћу генеративне вештачке интелигенције, омогућавајући вашем тиму да пружи тачне одговоре. Можете дозволити свом тиму да се ангажује са правим стручњацима користећи алате за сарадњу и пружи доследнију и бржу услугу о сложеним питањима. Поред тога, можете да користите увиде вођене вештачком интелигенцијом да бисте разумели потенцијалне проблеме.

Фресхдеск вам помаже да анализирате интеракције, надгледате квалитет и пружите бољу подршку. Фресхворкс Цустомер Сервице Суите вам омогућава да пружите изузетну корисничку услугу. Од ботова без кода и разговора са вештачком интелигенцијом до ефикасног управљања улазницама, овај пакет вам омогућава да побољшате продуктивност.

Пријавите се данас за бесплатну пробну верзију од 14 дана и пружите доследну и правовремену подршку.

#4. Зохо Деск

Поједноставите своје операције корисничке службе и пружите боље корисничко искуство уз Зохо Деск и побољшајте своју продуктивност. Можете побољшати корисничку услугу и одушевити своје клијенте сваки дан.

Зохо Деск оснажује ваше агенте корисним контекстом и моћним алатима како би остали самоуверени, организовани и продуктивни. Уз Зохо Деск, можете изградити боље односе са клијентима за одрживије, здравије и јаче пословање. Даље вам помаже да пратите интересе купаца и разумете њихове потребе да доследно испоручују вредност.

Чак и када сте далеко од стола, можете управљати корисничком подршком помоћу Зохо’с Деск мобилних апликација. Подржава иОС и Андроид. Можете одмах затворити карте и лако добити комплетан преглед услуга.

Зохо Деск вам омогућава да имплементирате корисни софтвер за корисничку подршку 50% брже. Нуди намјенски програм обуке са лако разумљивом кривом учења. Поред тога, пружа прилагодљиве радне просторе који вам помажу да радите у било ком бренду, одељењу и индустрији.

Са Зохо Деск-ом ћете добити најповољније планове да задржите своје клијенте. Можете искусити његову праву снагу ако узмете бесплатну пробну верзију. Неће бити скривених трошкова, проблема у промени планова, ригидних уговора и накнада за подешавање.

Закључак

Локална и СааС решења за подршку су две опције за које се компаније могу одлучити. Оба нуде скоро исте функције, али се разликују у погледу инсталације и имплементације. Дакле, одабир једног од њих зависи од захтева организације.

Компанија која је способна да сама одржава сервере, хардвер и софтвер у својој инфраструктури и која захтева бољу безбедност и прилагођавање може да изабере локално решење за подршку.

Али, ако компанија жели бољу флексибилност, скалабилност и приступачност по приступачној цени, избор СааС решења за помоћ би могао да буде боља опција за њих.