Како АИ претраживачи за програмере поједностављују свој рад

Док сам радио као програмер у почетним фазама своје каријере, неколико пута сам наишао на проблеме са својим кодом. Да бих их решио, копирао сам грешку и тражио је на Гуглу. Ово ме је довело до веб локација као што је Стацк Оверфлов – форум за дискусију где програмери деле решења у вези са кодирањем широм света.

Верујте ми, била је то невероватна платформа, иако повремено није била заиста корисна.

Касније је дошло време када смо сви открили могућности вештачке интелигенције, што је довело до развоја неких невероватних и фасцинантних претраживача који су поједноставили моје задатке изнад мојих очекивања.

Добродошли, пријатељи, у царство вештачке интелигенције, где ћу представити још један фасцинантан аспект који би могао да промени начин на који размишљате о претраживачима за сав ваш посао у вези са кодирањем.

Овај чланак истиче неке од најбољих АИ претраживача који не само да поједностављују ваш рад већ вам такође помажу у испоруци ефикасних и изузетних резултата на крају.

Предлажем да не претпостављате превише о томе шта ће доћи, јер имам много више да понудим. Почећемо са разумевањем АИ претраживача и како он може помоћи програмерима да поједноставе свој рад. Поред тога, укључио сам одељак који објашњава значај АИ претраживача у развоју савременог софтвера.

На крају, представићемо главну листу најбољих АИ претраживача. Будите сигурни, овај чланак ће значајно побољшати ваше знање и разумевање пута који АИ ствара за будућност.

Детаљна дискусија ће темељно разјаснити све сумње о томе како ови футуристички алати могу побољшати продуктивност. Такође ћу вас провести кроз неке случајеве употребе АИ претраживача. Дакле, хајде да кренемо на ово путовање и постанимо развијенији и надограђени у АИ.

АИ претраживачи: Преглед

Ове претраживаче у основи покреће АИ. Да будемо тачни, АИ претраживач је алатка која користи методе вештачке интелигенције (АИ) и обраде природног језика (НЛП) за побољшање процеса претраживања за програмере који траже детаље у вези са програмирањем, документацију, исечке кода и решења техничких проблема.

Како АИ претраживачи раде?

Помоћу претраживача који покреће вештачка интелигенција, одговоре које тражите можете добити у року од неколико секунди, а не сати. Ови мотори могу да вас проведу кроз путовање од концепта у вашем уму до функционалне апликације, нудећи упутства корак по корак.

Да бих побољшао јасноћу, уградио сам визуелни приказ тока посла, представљен на слици. Подстичем вас да боље погледате како бисте осигурали свеобухватно разумевање.

Значај АИ претраживача у савременом развоју софтвера не може се довољно нагласити. Ови мотори нуде непроцењиву погодност кроз функције као што су аутоматски генерисани тестови јединица, објашњења кода, идентификација проблема са кодом, па чак и генерисање кода. Укратко сам елаборирао ове тачке у следећем одељку.

Важност АИ претраживача

Чврсто верујем да су АИ претраживачи кључни за повећање продуктивности и ефикасности у развоју софтвера. Када се бавите грешкама, дугим кодом и другим изазовима, АИ претраживачи могу постати незаменљив алат у вашем комплету алата.

У наставку сам дао листу пажљиво објашњених тачака које би вас могле уверити у њихову вредност као суштинске компоненте за програмере. Штавише, ове тачке ће нагласити значајну улогу АИ претраживача у подизању продуктивности и ефикасности програмера.

 • Свифт Цоде Дисцовери: Брзо откријте применљиве исечке кода, примере и библиотеке, убрзавајући темпо развоја.
 • Савезник за уклањање грешака: Убрзајте решавање грешака тако што ћете искористити способност вештачке интелигенције за сецирање грешака и решавање проблема.
 • Беспрекорна изврсност кода: АИ идентификује рањивости, повећава интегритет кода и смањује шансе за грешке.
 • Динамо за побољшање вештина: Приступите прилагођеним узорцима кода и туторијалима да бисте побољшали своју стручност у програмирању.
 • Пратилац за израду кодова: Употребите вештачку интелигенцију да генеришете исечке кода на основу ваших описа високог нивоа, штедећи време на свакодневним задацима.
 • Елиминатор језичких баријера: Изразите упите једноставним језиком, пробијајући препреке жаргонског кодирања.
 • Катализатор сарадње: Подстичите бољи тимски рад кроз увид АИ у контролу верзија и еволуцију кода.
 • Универзални увиди: Користите решења која обухватају различите језике и платформе, подстичући иновације у свим пројектима.
 • Паметна претрага документације: АИ вас усмерава на релевантне делове документације, штедећи значајно време претраживања.
 • Ментор који се стално побољшава: Док се ангажујете, АИ учи и усавршава предлоге за континуирано напредовање.

Укратко, АИ претраживачи убрзавају развој, решавају грешке, побољшавају квалитет кода, побољшавају учење и још много тога.

Претраживачи са вештачком интелигенцијом нуде значајне предности у области развоја софтвера. Они играју кључну улогу у процесу отклањања грешака, нудећи предлоге за решења и олакшавајући учење нових библиотека. Ови мотори доприносе подизању квалитета кода, поједностављивању процеса претраживања путем упита природног језика и аутоматизацији задатака који се по природи понављају.

Опсег ових механизама обухвата више платформи, обезбеђујући доследно учење, а истовремено побољшавајући истраживање ресурса документације.

Хајде да се сада фокусирамо на наш примарни циљ, а то је да представимо свеобухватну листу АИ претраживача. Ови мотори ће вам помоћи да искористите моћ вештачке интелигенције и побољшате вашу продуктивност, чинећи вас вредним и ефикасним сарадником вашем тиму.

АИ претраживачи за програмере

#1. Пхинд

Дозволите ми да вам представим једног од најбољих на тржишту АИ претраживача: Пхинд! Ова платформа омогућава програмерима да брзо пронађу одговоре које траже у року од неколико секунди. Оно што га издваја је његова способност да понуди упутства корак по корак о трансформацији ваше концептуалне визије у опипљив пример из стварног света.

Кључне карактеристике:

 • Брзи одговори: Брзо приступите траженим решењима.
 • Упутство корак по корак: Претворите идеје у демонстрације из стварног света.
 • Побољшање контекста: Додајте контекст за прецизне упите.
 • Аутоматско пребацивање контекста: Активира се са питањима дужим од 100 знакова.

Пхинд такође нуди додатни оквир за претрагу за додавање контекста вашим упитима, који се аутоматски пребацује када питања прелазе 100 знакова.

#2. РИКС

Дозволи ми да ти представим РИКС – то је као кул другар за ћаскање који може да уради гомилу ствари! Можете супер лако да прелазите између режима „Брзо“, „Претрага веба“ и „Писач кода“. Дакле, ако су вам потребни одговори са интернета, изаберите „Веб Сеарцх“. Ако сте у журби, изаберите „Брзо“. А ако волите кодирање, „Писач кода“ вам помаже да правите и играте се са кодом.

Кључне карактеристике:

 • Разноликост режима: Неометано пребацивање између режима „Брзо“, „Претрага веба“ и „Писач кода“.
 • Веб претрага: Добијте одговоре са интернета помоћу режима „Претрага веба“.
 • Брзи одговори: Брзо примајте одговоре користећи „Брзи“ режим.
 • Цоде Вритер: Креирајте, модификујте и визуелизујте код помоћу режима „Писач кода“.
 • ГитХуб Гист: Лако разумете и радите са ГитХуб Гистс-ом.

Ако желите брзи резиме веб чланка, убаците УРЛ и РИКС ће вам понудити верзију мале величине. Зашто не испробати РИКС? Схватићете његове могућности за кратко време!

#3. Цоди

Пажња, програмери! Цоди је ваш нови савезник, спреман да вам олакша посао, повећа продуктивност и побољша ефикасност. Од аутоматског генерисања јединичних тестова до објашњења кода, Цоди вам чува леђа.

Штавише, Цоди вам даје могућност да се укључите у разговоре директно у оквиру уређивача кода или преко бочне траке Соурцеграпх. И има више од тога! Поседује могућност да приступи евиденцијама ВС кода користећи приказ излаза. За евиденцију аутокомплета, једноставно активирајте Цодијеве евиденције у опширном режиму.

Кључне карактеристике:

 • Приступ евиденцији: Коди може да користи евиденције ВС кода кроз приказ излаза.
 • Евиденције аутоматског довршавања: Омогућите Цоди евиденције у опширном режиму за увиде аутоматског довршавања.
 • Интерактивне измене: Коди се истиче у интерактивним изменама и рефакторисању кода.
 • Смернице на природном језику: Рефакторирајте код користећи упутства на природном језику.
 • Поправке у лету: Захтевајте поправке или одговоре тако што ћете изабрати код и користити команде /фик или /тоуцх.

Шта се највише истиче? Коди заиста блиста када су у питању интерактивне измене и вешта уметност рефакторисања кода вођена упутствима на природном језику. Ручно изаберите одговарајући исечак кода и користећи команде као што су /фик или /тоуцх, слободно постављајте питања Кодију или захтевајте исправке у ходу. Ова револуционарна карактеристика трансформише пејзаж кодирања за глаткије и модерније искуство кодирања.

Завршне речи

Откријте утицај вештачке интелигенције на кодирање! Био сам тамо – грешке у кодирању и остало. АИ претраживачи су одговор. Замислите да се Финд и Рикс решавају грешака и да вас воде. Рик се прилагођава за режиме „Брзо“, „Претрага веба“ и „Писач кода“. А Коди? Он ћаска, поправља и усавршава ваш код.

Ови алати поједностављују сложеност и ефикасност пуњења. Од помоћи корак по корак до исправки природног језика, они трансформишу кодирање. Зароните у будућност вештачке интелигенције сада!

Затим погледајте АИ алате за програмере да брже праве апликације.