Како избрисати датотеке на Цхромебоок-у

За кориснике који започињу своје путовање на Цхромебоок-у, саставили смо различите основне ресурсе који ће вам помоћи да се крећете у Цхроме ОС-у. Можете да пратите наш водич да бисте сазнали како да избришете апликације на Цхромебоок-у. Осим тога, можете сазнати како да поново покренете Цхромебоок на три једноставна начина. А у овом водичу доносимо водич о томе како да избришете датотеке на свом Цхромебоок-у. Од локалних датотека до датотека за Линук и Гоогле диск, можете их лако избрисати у Цхроме ОС-у. Осим тога, датотеке можете вратити и ако сте нехотице избрисали датотеку. Дакле, у вези са тим, хајде да наставимо и научимо како да трајно избришете датотеке и фасцикле на Цхромебоок-у.

Избришите датотеке на Цхромебоок-у (2023)

Избришите локалне датотеке на свом Цхромебоок-у

Избришите датотеке помоћу апликације Цхроме ОС датотеке

Ако желите да избришете локалне датотеке ускладиштене на Цхромебоок-у, потребно је да приступите апликацији Датотеке и ручно их уклоните. Ево како то да урадите:

1. Отворите Покретач апликација и кликните на апликацију „Датотеке“. Апликација Датотеке у Цхроме ОС-у је слична Филе Екплорер-у у оперативном систему Виндовс.

  Како инсталирати Гноме 40 у Убунту 21.04

2. Затим идите на „Преузимања“ да бисте пронашли своје локалне датотеке.

3. Сада кликните десним тастером миша на датотеку коју желите да избришете и изаберите „Премести у смеће“ из контекстног менија.

4. Алтернативно, такође можете да кликнете на дугме „Избриши“ у горњем десном углу након што изаберете датотеку.

Користите пречицу на тастатури да бисте избрисали датотеке на Цхромебоок-у

Ако желите да користите Цхромебоок пречицу на тастатури за брисање датотека, притисните комбинацију тастера „Алт + Бацкспаце“ након што изаберете датотеку коју желите да уклоните. Ово ће одмах избрисати датотеку и преместити је у Отпад.

Како трајно избрисати датотеке на Цхромебоок-у

1. Да бисте трајно избрисали датотеке на Цхромебоок-у, отворите „Отпад“ са леве бочне траке у апликацији Датотеке.

2. Овде једноставно кликните на „Испразни смеће сада“ на врху. Ово ће у потпуности уклонити све избрисане датотеке и фасцикле из фасцикле Отпад, који се не могу вратити након ове радње.

Избришите Линук датотеке са свог Цхромебоок-а

1. Слично томе, можете да избришете датотеке са Линук партиције и на Цхромебоок-у. За то идите на „Линук датотеке“ са леве бочне траке у апликацији Датотеке.

2. Сада изаберите датотеку коју желите да уклоните и притисните „Алт + Бацкспаце“ или кликните на дугме „Делете“ у горњем реду.

3. На крају, потврдите радњу кликом на дугме „Избриши“ у искачућем прозору који се појави. Имајте на уму да када избришете датотеке и фасцикле са Линук партиције, они не иду у „Отпад“. Трајно се бришу и не могу се касније вратити.

Избришите датотеке Гоогле диска са свог Цхромебоок-а

1. Такође можете да избришете датотеке синхронизоване са Гоогле диском из апликације Датотеке. Пређите на „Гоогле диск“ на левој бочној траци и изаберите датотеку или фасциклу у десном окну.

  Како слати текст на ТикТок-у без броја телефона

2. Након тога, притисните “Алт + Бацкспаце” или кликните десним тастером миша на датотеку и изаберите “Делете”. Имајте на уму да када избришете датотеке Гоогле диска из апликације Датотеке на Цхромебоок-у, оне се такође уклањају из облака. Поред тога, датотеке Гоогле диска такође не иду у Отпад.

3. Уз то, можете да преузмете избрисане датотеке преко „Бин“ на веб локацији Гоогле диска. Иди на дриве.гоогле.цом/дриве/трасх у Цхроме претраживачу, а датотеке можете вратити тако што ћете кликнути десним тастером миша на њих.

Вратите избрисане датотеке на Цхромебоок-у

Ако сте избрисали датотеке из фасцикле „Преузимања“, можете их брзо опоравити преко фасцикле Отпад. Ево како то функционише:

1. Покрените апликацију Датотеке и пређите на „Отпад“ на левој бочној траци. Овде кликните десним тастером миша на датотеку или фасциклу коју желите да вратите и изаберите „Врати из смећа“ у контекстном менију.

2. Ово ће вратити датотеку на првобитну локацију.

3. Такође можете да кликнете на дугме „Врати“ у горњем десном углу апликације Датотеке да бисте брзо преузели избрисане датотеке.

4. У случају да се фасцикла „Отпад“ не појави у апликацији Датотеке уместо вас, пратите наш водич о томе како да омогућите Отпад на Цхроме ОС-у.

Трајно избришите датотеке и фасцикле на свом Цхромебоок-у

Па, овако можете да избришете датотеке на Цхромебоок-у, а ако је потребно, вратите их касније. Такође, било би корисно када би Гоогле имплементирао механизам за враћање избрисаних датотека са Линук партиције. У сваком случају, то је све од нас. Ако тражите најбоље емулаторе за Цхромебоок за покретање Виндовс-а, Андроид-а и играње ретро игрица, погледајте нашу одабрану листу. Поред тога, ако сте нови у Цхроме ОС-у и потребна вам је помоћ да ротирате екран на Цхромебоок-у, потражите помоћ у нашем водичу. А ако имате било каквих питања, јавите нам у одељку за коментаре испод.

  5 најбољих Лефт 4 Деад 2 (Л4Д2) хостинг сервера за бољу игру