Како избрисати додатну страницу у програму Мицрософт Ворд

Брзе везе

Кључне Такеаваис

 • Брисање додатне странице у програму Мицрософт Ворд је обично једноставно, без обзира на уређај који користите.
 • Можете да избришете странице у Ворд-у које су празне, заједно са онима које већ имају садржај на себи.
 • Проблеми вас могу спречити да избришете странице у Ворд-у, као што су табеле и друге грешке у форматирању. Међутим, ово је обично лако решити.

Научите како да избришете странице у Мицрософт Ворд-у, било да желите да уклоните празну завршну страницу или нешто што има текст и друге елементе. Такође ћете научити како да решите потенцијалне проблеме који вас могу ометати у уклањању Ворд страница.

Како избрисати страницу у програму Мицрософт Ворд: најлакши начин

Већину времена ћете желети да избришете страницу у Ворд-у јер је на крају документа празна. Срећом, ово је врло лако избрисати. Кораци су идентични без обзира да ли сте на рачунару, таблету или паметном телефону:

 • Идите на страницу у програму Мицрософт Ворд коју желите да избришете.
 • Истакните сав текст на својој страници. Можете да кликнете и превучете помоћу додирне табле или миша, или можете да користите пречицу на тастатури: Цомманд + А (Мац) или Цтрл + А (Виндовс).
 • Притисните тастер Бацкспаце да бисте избрисали текст. Затим наставите са позадинским размаком док се страница не избрише.
 • На празним Ворд страницама на крају вашег документа, једноставно морате да вратите уназад док се курсор не помери на претходну страницу.

  Зашто не могу да уклоним своје странице у програму Мицрософт Ворд?

  Ако имате проблема при покушају да избришете страницу у Ворд-у, то може бити због једног од следећих разлога.

  1. Маргине документа могу да вас спрече да избришете странице у Ворд-у

  Превелика маргина странице може да вас спречи да избришете додатну страницу у Ворд-у. Опет, то је тип проблема који можда не бисте ни приметили да сте ухватили дугме менија, моја грешка.

  Да бисте проверили, идите на Лаиоут > Маргинс и изаберите једну од подразумеваних опција или унесите прилагођени избор.

  2. Проверите да ли вас ознаке пасуса спречавају да избришете Ворд странице

  Ако у Ворду укључите ознаке за форматирање, моћи ћете да видите шта се дешава са вашим документом.

  Да бисте их омогућили, идите на Почетна > Параграф и кликните на икону Прикажи ознаку пасуса. Алтернативно, притисните ЦТРЛ + *.

  Када је омогућено, скенирајте празну страницу за ознаке пасуса. Ако их видите, избришите их. Ознаке пасуса су скривене карактеристике у Ворд-у и понекад морате да их откријете да бисте решили проблеме у документу.

  3. Преломи страница у Ворд-у

  Ако се ваша празна страница налази у средини документа, а не на крају, за то је готово сигурно крив погрешни прелом странице.

  Укључивање ознака пасуса на горе описани метод такође ће вам омогућити да видите преломе страница. Уклоните преломе страница и то ће вам помоћи да се решите и празне странице.

  Необичност начина на који Мицрософт Ворд функционише значи да ако се ваш документ заврши табелом, Ворд ће аутоматски унети ознаку пасуса иза ње. Ако табела такође падне на дно странице, то може да примора да се направи додатна страница.

  Немогуће је избрисати коначну ознаку, али постоји решење које значи да нећете морати да прилагођавате величину саме табеле. Само означите ознаку пасуса и промените величину фонта на 1.

  Ако је ознака још увек ту, означите је курсором, кликните десним тастером миша и изаберите Параграф у контекстном менију. Кликните на картицу Увлаке и размаци и промените све размаке на нулу.

  Ако је страница још увек тамо, можете покушати да у потпуности сакријете пасус. Идите на Почетна > Фонт кликните на малу стрелицу у доњем десном углу да бисте отворили искачући мени. Пронађите одељак Ефекти на картици Фонтови и означите поље за потврду поред Скривено.

  5. Преломи одељка могу узроковати празне странице у Ворд-у

  Преломи секција су од суштинског значаја за означавање почетка и краја одељака различитог формата у оквиру истог документа.

  Стога, ако прелом одељка узрокује празну страницу, наставите са опрезом. Не морате нужно да га потпуно избришете, јер би то могло да изазове велике проблеме са форматирањем на другим местима.

  Исправан приступ је постављање прелома одељка на Цонтинуоус. Да бисте извршили промену, кликните одмах након паузе коју желите да измените, а затим идите на Лаиоут > Паге Сетуп на траци и покрените искачући мени.

  На картици распореда промените опцију Почетак одељка у Континуирано.

  6. Проверите подешавања вашег Мицрософт Ворд штампача

  Ако добијате празне странице када одштампате документ, али не видите ништа на екрану, вероватно су крива подешавања вашег штампача.

  Покривање сваког штампача је ван оквира овог чланка, али требало би да одете на страницу Преференцес вашег штампача и потражите опцију странице за раздвајање.

  Брисање странице у Мицрософт Ворд-у обично није велики проблем. Све што треба да урадите је да избришете садржај и уклоните све размаке; програм ће онда урадити остало за вас. Ако имате проблема са брисањем страница у Ворд-у, требало би да проверите да ли неки од горе наведених проблема омета вашу способност да то урадите.