Како је дефлаторни статус Етхереума утицао на његову цену

Замислите да се једног дана пробудите и чујете да је 2.500 ЕТХ, или еквивалент од око 4,5 милиона долара, уништено (спаљено) од стране непознате особе из непознатог разлога. Шта ћеш ти урадити? Славите и хвалите овај потез за ефикасно смањење укупне понуде Етхереума и постизање дефлационог статуса, или доводите у питање мотив који стоји иза тога? Бирај.

Ово није хипотетика. Дана 26. јула 2023. године, 2.500 Етхереум-а је послато директно на адресу за спаљивање, што га је трајно уклонило из оптицаја и довело до значајног фокусирања на прелазак Етхереума на дефлациону криптовалуту.

Али како спаљивање Етхереума утиче на његову цену и како треба да реагујете?

Кључне Такеаваис

  • Спаљивање Етхереума уклања ЕТХ из оптицаја, чинећи преосталу понуду вреднијом и потенцијално повећавајући цену ЕТХ-а на дужи рок.
  • Етхереум мрежа је спалила преко 50% свих издатих ЕТХ од Етхереум Мерге-а 2022. године, што илуструје њен дефлаторни статус и потенцијал за повећану потражњу и цену.
  • Појавила су се питања у вези са мотивом који стоји иза мистериозног спаљивања Етхереума и забринутости око централизоване природе Етхереума, наглашавајући важност одржавања децентрализоване мреже за поштено учешће.

Разумевање Етхереумовог механизма сагоревања

Етхереум, друга по величини криптовалута, претрпела је критичне надоградње, укључујући механизам за сагоревање у 2022. Увођење механизма сагоревања променило је Етхереум у дефлациону имовину, што је довело до нарације о ултразвучном новцу. Без обзира на то, хајде да разложимо ове услове и погледамо њихов утицај на цене Етхереума.

  Како да векторизујете и колоризирате своје Процреате цртеже помоћу Адобе Иллустратор-а

Како функционише Етхереум Бурнинг

Замислите да поседујете једнократну или јединствену трговачку картицу. Како се број ових карата смањује, њихова вредност расте. Слично томе, механизам сагоревања Етхереума је дизајниран да повећа вредност Етхер (ЕТХ) на дужи рок.

Етхереум је прешао са система доказа рада на систем доказа улог 2022. након спајања Етхереум-а. У овом систему, замислите себе као заинтересовану страну у дигиталном казину. Уместо да искористи енергетски интензиван процес рударења, Етхереум вам омогућава да уложите свој ЕТХ као колатерал за валидацију трансакција и генерисање нових блокова. Као резултат, зарађујете награде.

Али овде је квака; неке од награда Етхереум мреже ће бити спаљене. Спаљивање ЕТХ-а подразумева његово слање у празнину—као бацање у етеричну ломачу. У почетку може изгледати контраинтуитивно, али будите стрпљиви.

Спаљивање ЕТХ ефективно смањује његову понуду. Сећате се наше аналогије са трговачком картицом? Што је нешто оскудније, то има тенденцију да буде вредније. Са ЕТХ у оптицају, они који остају могли би постати пожељнији – што би довело до повећања њихове дугорочне вредности.

Сада се можете запитати: „Чекај мало, да ли то значи да ће моји ЕТХ фондови нестати?“ Апсолутно не! Спаљивање нема утицаја на вашу залиху. Више се ради о контексту који утиче на равнотежу између понуде и потражње у Етхереум екосистему. Таква динамика је уступила место ултразвучном новчаном мему (на слици изнад), који је прва увела Етхереум заједница.

То је расветлило Етхереумову дефлациону токеномику, у којој стопа сагоревања надмашује стопу емисије. Ако буде успешна, динамика може повећати недостатак Етхереума (укупни пад понуде ЕТХ) током времена и на крају довести до повећања цене ЕТХ.

  11 начина да поправите Минецрафт код грешке Дееп Оцеан

Па, шта је од тога за тебе? Еволуирајући Етхереум блоцкцхаин може потенцијално повећати вредност ваших ЕТХ фондова. То је слично томе да посадите семе данас и да будете сведоци како сутра прераста у дрво.

Гледајући Етхереумове Бурн Нумберс

Од спајања Етхереум-а у септембру 2022. године, Етхереум мрежа је спалила више од 50% свих издатих ЕТХ-а, што илуструје њен дефлаторни статус. Према Ултразвучни новацвеб локација која прати дефлацију Етхереума у ​​бројевима, укупан износ спаљеног Етхереума тренутно износи преко 3,53 милиона ЕТХ од 6,54 милиона ЕТХ издатих током две године након увођења ЕИП-1559.

Кредит за слику: Ултразвучни новац

Дакле, технички говорећи, мрежа постепено уништава своје циркулацијско снабдевање током времена. Очекује се да ће ово, заузврат, повећати потражњу и, на крају, њену цену на основу основног механизма понуде и потражње.

Међутим, упркос импресивним перформансама, цена није успела да искористи прилику. У време писања овог текста, Етхереум се трговао око 1.800 долара. Цена је остала релативно стагнирајућа током година, као што је видљиво у ЦоинМаркетЦап графикон испод.

Кредит за слику: ЦоинМаркетЦап

Ово је прилично необично у смислу акције цена ЕТХ. Али ово није био једини аспект који је збунио чланове заједнице.

Шта је мотив иза мистериозног спаљивања Етхереума?

Непознати ентитет или појединац са Етхереум Наме Сервице или ЕНС именом нд4.етх послао је 2.500 ЕТХ у вредности од 4,5 милиона долара, према детаљи трансакције на Етхерсцан-у, на адресу спаљивања. Разлог или мотив су непознати.

Већина крипто ентузијаста подржала је овај потез. Ево једне од реакција на Кс:

  6 најбољих апликација за мерење откуцаја срца за ваш Аппле сат

Нису сви срећни

Непознати аспект иза овог потеза ствара неколико знакова питања у вези са централизованом природом Етхереума. Постоји забринутост да би неке делове Етхереума, попут одређених надоградњи или одлука, могло да контролише само неколико појединаца или ентитета. Ово би могло учинити мрежу мање поштеном и отвореном, као да само неколико пријатеља бира игре које играте на паузи.

У идеалном случају, људи желе да Етхереум остане децентрализован тако да сви могу да учествују, баш као огромно игралиште где сва деца могу да кажу које игре да играју.

ФАК

П: Које друге криптовалуте су спаљене?

Механизам сагоревања Етхереума никако није јединствен. Познато је да многе друге популарне криптовалуте, укључујући БНБ Цоин, Схиба Ину, Тетхер и Терра Цлассиц, пролазе кроз велике опекотине како би одржале вредност и оскудицу.

П: Ко може да спали Етхереум?

Свако може технички да спали Етхереум, јер процес укључује само премештање ЕТХ у неповратни новчаник. Али само велике опекотине могу утицати на вредност или оскудицу било које имовине.