Како одмах користити ГПТ-4 на ЦхатГПТ-у

Од када је дебитовао у новембру 2022., ЦхатГПТ је постао ослонац АИ пејзажа. Иако се вртлог узбуђења око његових могућности донекле смирио, ЦхатГПТ остаје изузетно популаран и моћан алат.

Са ОпенАИ-овим издавањем дуго очекиваног модела великог језика ГПТ-4, ЦхатГПТ је постао знатно моћнији. Али како се можете дочепати ГПТ-4? Како тренутно можете да користите ГПТ-4 на ЦхатГПТ-у?

Шта је ГПТ-4?

ГПТ-4, скраћеница за Генерисање унапред обученог трансформатора 4, је четврта итерација ГПТ породице великих језичких модела које је развио ОпенАИ. То је наследник ГПТ-3 модела, који покреће вирусни АИ цхатбот ЦхатГПТ. ГПТ-4, као и његов претходник, ГПТ-3, дизајниран је да генерише текст налик човеку, заврши задатке као што су резимирање и превођење језика, па чак и генерише креативно писање као што су поезија, текстови за музику и фикција.

Обучен је на огромном корпусу текстуалних података и може да обавља широк спектар задатака обраде природног језика са импресивном тачношћу и течношћу.

Пре његовог јавног представљања, изгледи за ГПТ-4 изазвали су велико узбуђење у заједници вештачке интелигенције због својих прослављених могућности и потенцијалних примена у различитим областима. Сада, ГПТ-4 је овде, али како му можете приступити?

Како приступити ГПТ-4 на ЦхатГПТ-у

Аутор слике: Т. Сцхнеидер/Схуттерстоцк

Дакле, ГПТ-4 је ту, али како се придружити акцији? Како испробавате све његове промотивне могућности?

ОпенАИ је ставио свој најновији, најелегантнији ГПТ-4 модел иза месечног плана претплате од 20 долара. Иако ово није добра вест за бесплатне кориснике ЦхатГПТ-а, то је још један разлог за надоградњу на ЦхатГПТ Плус. Ако сте већ на плаћеном плану, можете да промените ГПТ модел свог налога са ГПТ-3.5 подразумеваног на ГПТ-4 на захтев, што вам омогућава да прелазите између оба модела. Ово би требало да вам помогне да цените снагу ГПТ-4 итерације.

  Да ли треба да прихватите ЕСОП као део свог платног пакета?

За кориснике бесплатног нивоа, да бисте започели са ГПТ-4, биће вам потребна ЦхатГПТ Плус претплата. Дакле, како да надоградите на ЦхатГПТ Плус?

Како да надоградите на ЦхатГПТ Плус

Да бисте надоградили свој ЦхатГПТ налог на премијум ЦхатГПТ Плус план:

 • Пређите на ЦхатГПТ.
 • На дну леве бочне траке интерфејса за ћаскање, пронађите и кликните на Надогради на Плус.
 • Добићете искачући прозор у коме се упоређује бесплатни план и ЦхатГПТ Плус план. Додирните зелено дугме План надоградње.
 • Следеће, бићете преусмерени на страницу на којој ћете навести податке о кредитној картици и друге информације за обрачун. Наведите све потребне информације и извршите плаћање.
 • Када је ваша уплата потврђена, сада би требало да имате приступ ОпенАИ ГПТ-4 моделу заједно са старијим ГПТ-3.5 подразумеваним и ГПТ-3.5 застарелим моделима.
 • Изаберите ГПТ-4 модел из падајућег менија на вашем ЦхатГПТ интерфејсу за ћаскање, изаберите режим који желите и почните да користите ГПТ-4 са ЦхатГПТ.
 • Један од начина да будете сигурни да користите ГПТ-4 модел уместо старијих модела је да проверите боју ОпенАИ логотипа која претходи одговорима ЦхатГПТ-а. Одговорима ГПТ-3.5 модела претходи зелено-бели логотип, док ГПТ-4 одговорима претходи црно-бели лого.

  Која је разлика између ГПТ-3.5 и ГПТ-4?

  ГПТ-4 се издваја од претходних верзија на два главна начина: показује знатно побољшане могућности, али намеће непопуларне, рестриктивне квоте порука.

  1. Побољшање перформанси

  ГПТ-4 значајно побољшава у односу на ГПТ-3.5 у областима као што су здраворазумско размишљање, математика, креативност и генерисање кода. На пример, ГПТ-4 има изузетно добре резултате на симулираним правосудним испитима, постижући резултате у првих 10% испитаника, што је драматично побољшање у односу на ГПТ-3.5, који је постигао у 10% најнижих резултата.

    5 технолошки вођених начина да побољшате ментално здравље вежбањем

  Такође, за писање читавих блокова функционалног кода било је потребно неколико итерација да би се исправило са ГПТ-3.5. Са ГПТ-4, могли бисте да пишете читаве апликације са појединачним упитима и понекад не бисте морали да отклањате грешке у било ком делу да би функционисала. Само копирајте, налепите и покрените.

  ГПТ-4 је мултимодални АИ модел са значајно већим контекстним прозором, способан да обрађује и текстуалне и сликовне уносе. Његове пуне могућности су демонстриране током званичног догађаја за најаву ГПТ-4, али нису представљене јавности, вероватно због недостатка компјутерских чипова потребних да подрже огромну количину рачунарске снаге потребне за такве функције.

  2. Капацитет употребе

  Упркос побољшањима која долазе са ГПТ-4, приступ моделу долази са незгодним ограничењем — ограничењем употребе. За разлику од ГПТ-3.5, са којим можете да питате цео дан, корисници ГПТ-4 су ограничени на било које од 25 до 200 порука свака три сата. Нисмо сигурни како ОпенАИ одлучује ко ће добити већу границу, али чини се, барем за сада, произвољно или на срећу. Још једном, ограничена понуда ГПУ-а и потреба за адекватним балансирањем оптерећења сервера могу бити иза ограничења обавезног коришћења.

  Без обзира на то, ГПТ-4 је узбудљив и моћан модел вредан 20 долара које ћете морати да платите за ЦхатГПТ Плус план. Али шта ако не желите да надоградите на ЦхатГПТ Плус? Да ли је ово крај пута за кориснике бесплатног нивоа? Не баш. Ево како да бесплатно користите ГПТ-4.

  Како бесплатно користити ГПТ-4

  Иако тренутно не можете да приступите ГПТ-4 на бесплатној верзији ЦхатГПТ-а, алтернативни пут је коришћење Бинг АИ Цхат-а. Да, Бинг АИ покреће ОпенАИ ГПТ-4 модел и постоји већ неко време. Дакле, ако сте користили Бинг са вештачком интелигенцијом, користили сте ГПТ-4 а да тога нисте ни свесни. Ако сте забринути због разлике у квалитету одговора између ГПТ-4 на Бинг Цхат-у и ГПТ-4 на ЦхатГПТ-у, немојте паничити.

    Outlook pošta nedostaje sa kontrolne table u Windows 11

  ГПТ-4 Бинг Цхат-а се не разликује много од ЦхатГПТ-ове верзије. Ако ништа друго, Бинг-ова интернет веза даје му приступ много ажурнијим и релевантнијим подацима и као резултат тога може произвести правовременије и релевантније информације. ЦхатГПТ је, с друге стране, ограничен крајњим датумом своје базе знања. Дакле, осим ако не користите додатке за ЦхатГПТ који могу да приступе и преузимају податке уживо са интернета, могли бисте рећи да Бингова имплементација ГПТ-4 модела пружа много актуелније податке.

  Осим Бинг Цхат-а, нејасно је да ли ће ГПТ-4 икада бити доступан корисницима бесплатног ЦхатГПТ нивоа. ГПТ-4 је већ неколико месеци након објављивања и нема назнака да ће ОпенАИ учинити ГПТ-4 опште доступним као бесплатну понуду. Међутим, пошто ОпенАИ већ чини ГПТ-4 модел доступним програмерима трећих страна, можете користити ГПТ-4 у ограниченом капацитету преко апликација трећих страна које покреће ГПТ-4.

  ГПТ-4: Да ли је вредно пажње?

  ГПТ-4 није дошао са свим функцијама за које се део заједнице вештачке интелигенције надао да ће доћи. Постојале су спекулације да ће модел ГПТ-4 бити знатно већи од ГПТ-3, што ће повећати његове перформансе. Како се испоставило, ОпенАИ није објавио никакве информације у вези са тим, а неки коментатори верују да модел није много већи од ГПТ-3.5 серије.

  Међутим, упркос одсуству неких могућности о којима се прича, као што је видео анализа, ГПТ-4 и даље има снагу да импресионира чак и најнапредније кориснике ЦхатГПТ-а.